reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Monisia, widze ze jakies wysypki mecza... ehhh... byle to rzeczywiscie nic groznego nie bylo. Mojemu synkowi tez bardzo cera sie pogorszyla przy tym grypsku

Kiniusia, trzymam za Ciebie bardzo mocno!!!! Na pewno dacie rade! Ja prawie urodzilam w 6 mies, a potem w 40 tyg wywolywali, bo bylo ryzyko, ze przenosze. Psychika to absolutna podstawa, staraj sie myslec pozytywnie, na ile to mozliwe. Moim zdaniem stres to najwieksze zrodlo skurczy. Pomysl, ze juz jestescie po bezpiecznej stronie i wszystko bedzie dobrze.

Truskaffka, biedaku, widze ze Ciebie tez zmoglo na maxa. Bralam Amotaks Dis 1000 mg 2 razy dziennie przez 8 dni. Zdecydowanie pomoglo.

Basiatoja, Trytytka, Betina, duzo zdrowia dla Was, oby nas chorobska juz zostawily na tej ostatniej prostej...

Makunia, widze, ze u Ciebie tez porzadki i instynkt wicia gniazda:-) Moj musi troche poczekac, az wylize sie zupelnie z tego chorobska i zabieram sie do roboty! Body kopertowe zdecydowanie najlepsze na poczatek, choc rzeczywiscie ciezko je dostac.

Basiatoja, rozumiem, ze bierzesz tokolityki (fenoterol). Kochana, nie martw sie, po tym sie rodza zdrowe dzieci! A naj naj najgorszy jest stres, bo wtedy skurcze jak smoki. Trzymaj sie!

Szczebiotka, kciuki za Szczepka! Oby szybko poszlo i malo wpadek.... Mowisz, ze 2 latka za pozno? Czeka mnie to samo, az jestem przerazona:szok:

Natalia, co Ci sie Kochana dzieje z tymi nerkami??? Rany, mam nadzieje, ze nic powaznego, ale piszesz o wczesniejszej cesarce???

Kaniu, czlowiek ma potrzebe sprzatania, zwlaszcza czlowiek w ciazy (ah, te hormony;-)), ale uwazaj na siebie mimo wszystko. Moja mama urodzila i mnie i brata po wielkim sprzataniu:-)

Deizzi, jak nie chce to tez nie zmuszalabym chlopa... Z reszta do porodu naturalnego tez go nie zmuszalam. Przy cc to w ogole niewiele daje chyba taka asysta, moje trwalo cale 20 min, po 10 min juz wyniesli malego i wreczyli mezowi do ubrania.

Anka, aktywny z Ciebie czlowiek - podziwiam!

Tulipanka, to niezla masz w brzuchu akrobatke:-) Te moje chlopaki sa jak male leniwce, zaden nie tanczyl tam w brzuchu samby i oberka. Mam nadzieje, ze przy porodzie sobie poradzisz bez jezyka, w koncu niewiele jest tu do opowiadania;-)

Czytam dalej i napisze drugiego posta

reklama
Asinka hgb cały czas poniżej normy, jakiś 6,2 mmol i cały czas na żelazie jestem.
Heledorka ja jak patrzę na zdjęcia Oliwii, takiej malutkiej zaraz po szpitalu to się rozpływam.
Ewelinka dzieci są różne, nie masz na nie gwarancji że będzie takie i takie :-)
Kociatka witamy, witamy :-) a co do sprzątania to dziś nic nie robiłam, czyste lenistwo :-)
Tulipanka 2 kg??? W szoku jestem totalnym, a co do fb to nie ma problemu.
Deizzi jakby co to nie ma problemu z telefonem :-)
ANka ja mam z żołądkiem to samo, jak zjem ciut więcej to już mi się zwraca.
Truskaffka cieszę się, że u Ciebie lepiej, że zwolniłaś tempo, w końcu kiedyś trzeba, a jak nie teraz to kiedy?
Patrycja długo Was tam trzymali ale najważniejszeże byliście pod stałą opieką. A te szmery to coś poważnego?
Betina79 żadnych wyrzutów nie mam i mieć nie będę :-) Popołudnie było bardziej intensywne bo córcia nie daje odpocząć. Wiesz jak to jest z rzeczami, mówi się czasami o złośliwości rzeczy martwych bo zawsze się psują wtedy kiedy nie powinny.
Kinajaka to nieźle z tymi próbkami, mogli wyrzucać a nie dawać rodzicom do testowania na dzieciach przeterminowanych produktów.
Basiatoja ja najwięcej miałam 62-68, najmniej 52-56, 74 to już sporawe.

Po wizycie u endo, która trwała zaledwie 5 minut i kosztowała 100 zł, dowiedziałam się tylko że mam brać znów większą dawkę hormonów (to już 275) i przyjść za 6 tyg.

Tulipanka 2 kg??? W szoku jestem totalnym, a co do fb to nie ma problemu.

Kania ja 3 ciąże tak mam
jak przytyje to max tyle co waży dziecko + wody płodowe + łozysko
po porodzie znowu ta sama waga

nie uwierzycie :) mój syn już od dobrej godziny śpi... Musze to jutro rano wykorzystać bo na pewno obudzi się wcześniej i wprowadzić rutynę wczesnego wstawania i wczesnego zasypiania. Ciężko mi będzie...

Ja jestem chętna na wymiany numerów telefonu, nk, fb... Jestem ufna co do Was :)

nie uwierzycie :) mój syn już od dobrej godziny śpi... Musze to jutro rano wykorzystać bo na pewno obudzi się wcześniej i wprowadzić rutynę wczesnego wstawania i wczesnego zasypiania. Ciężko mi będzie...

Ja jestem chętna na wymiany numerów telefonu, nk, fb... Jestem ufna co do Was :)

A ja do 22 muszę mojego Alexa od pampersa oduczyć :-D:-D:-D:-D
tez ufna jestem i ZA fejsem czy NK zeby sie wymienić no i telefony w razie awarii :-)

Tulipanka ambitny plan, do 22 stycznia? Czy lutego?
Powiem Ci, że Ci zazdroszczę tych tylko dwóch kg.
Betina79 moja codziennie nas budzi koło 6 rano, rzadko w weekend śpimy dłużej, no chyba że zaśnie gdzieś koło 22.

Kania - własnie nie mam nic takiego comogłoby mnie uczulać... a jest coraz gorzej. w nocy podrapałam siędo krwi:| A co uszkodzen w domu - chyba zawsze tak jest, że jak maszwiecej wydatków, to nagle wszystko się psuje i w koncu ostatecznakwota ulega podwojeniu :)
Ładny wydatek na tego endo:/ państwowosię nie dało?

Asinka - Tymek będzie drugimMaserakiem, więc musi być ruchliwy :D I wszystkiego Najlepszego :D

Ewelinka - 3 kg, to porządna waga:)chociaż wcale się nie dziwie, że się denerwujesz, bo ja bymumarła z nerwów bez wizyt u mojego lekarza (obecnie 1 raz wtygodniu)
Kociatka - wspołczuje okropnegochoróbska , dobrze, ze juz lepiej. We wtorek kładą mnie naurologię i będę coś kombinować, ale nie wiedzą czy mam kamiceczy co, a lekarz się boi, że dodatkowy nacisk dziecka i macicy nanerkę może ją wykończyć...

Anka - ja mam to samo, nie mogę prawienic jeść, bo czuje jak stoi mi w przełyku -lekarz mówi, że to odtego, że wysoko macice mam (może u Ciebie to samo) - nie polecamjedzenia niczego z cebulą, bo jest wtedy jeszcze gorzej

Truskaffka - Ty leż i nie szalej :)Masz o siebie dbać! U mnie z nerką coraz gorzej, a do tego tawysypka :[

Ta wysypka mnie wykończy:( już nie mogę wytrzymać, wszystko mnie swędzi:/

natalia88 nie chciałabym Cię niepotrzebnie straszyć, ale słysząc wysypka i swędzenie przychodzi mi na myśl Cholestaza ciążowa zagrożeniem dla dziecka - Ciążowy.pl zerknij, i oby to nie było to!

reklama
Trytytko, likwiduja Mothercare w G Kazimierz??? Jestes pewna? Nie jest to zwykla wyprzedaz? Ja juz sie okupilam w Bonarce dzien po Swietach, strasznie szybko schodzily im rozmiary, dla najmniejszych dzieci prawie nic nie przecenili:sorry:

Zabko, to rzeczywiscie troche bez sensu, nie przyjac ubranek dla takiego malucha. Tak krotko beda sluzyc... Ja mialam nadzieje, ze dostane troche ciuchow od mojego brata, prosilam zeby cos dla mnie zostawili (maja dzieci starsze o 1,5 roku i 3 lata) i sie nie doczekalam:no: Nie dostalam ani ciuszka, wszystko musialam kupic. Pewnie kolezanki mojej bratowej byly w wiekszej potrzebie:sorry: Juz nie pytam, tylko kupuje dziecku na wyprzedazach i mam ich gdzies. Teraz wiem, ze posluzy nie jednemu, a 2 elegantom i jakos latwiej wydac pieniadze.

Asinka, jedz i odpoczywaj. Warto sie wyniesc z miasta na okres tych wszystkich epidemii!

Basiatoja, ja mam Aleksandra. Na razie cala rodzinka mowi do niego "Oluszek". To piekne imie, klasyczne i zrozumiale w wielu jezykach.

Heledorko, mialam podobne przemyslenia wyciagajac malutkie ciuszki po Olku:-) Tak szybko urosl!

Ewelinko, byle do wizyty w PL. Troche to mierzenie brzucha kojarzy mi sie z diagnostyka sprzed 30 lat... Nie dziwie sie, ze chcialabys, zeby Cie ktos zbadal w kraju.

Tulipanko, strasznie malo wazysz i malo przybierasz... Wg mojego gina taka sytyacja zwieksza ryzyko i grozi wczesniejszymi porodami. No ale jesli dzieciakom to nie szkodzi, pewnie taka Twoja uroda i nie ma sie co przejmowac.

Deizzi, lekarze wiedzieli, ze ten okres ciazy bedzie zwiazany dla Kiniusi z duzym stresem... A stres = skurcze.

Basiatoja, moj synek dluzej pochodzil dopiero w rozmiarze... 86. Cala reszta byla na 2-3 miesiace max. 74 posluzylo rownie krotko co 68 i 62. Kupilam za malo natomiast na 56 (no bo przeciez wyrosnie od razu..) i nie mialam w co ubierac moja malizne. A malizna sikala, rzygala i byla przebierana kilka razy dziennie. Moja rada - nie kupuj cudow w rozmiarach ponizej 80. Same proste, praktyczne rzeczy. Ale nie przesadzaj tez w druga strone i nie miej tylko kilku sztuk, bo nie bedziesz miala w co dziecka ubrac juz w szpitalu (jak ja). Polecam wielopaki bodziakow / pajacow i tym podobne.

Kania, lez i len sie, a co;-) Ostatnie chwile na to, zeby sobie polezec, ehhhhhhhh. Znowu TSH Ci szaleje? Mam nadzieje, ze hormony pomoga:tak:

Natalia, kamica paskudna rzecz, szczerze Ci wspolczuje........................ Dajesz jakos rade? Pewnie okropnie Cie te nerki bola, Biedaku

Do góry