reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

A jakie imię wymyślił synuś dla braciszka? :-)

Mąż przekonał go na Zenka i teraz tworzą linię oporu przeciwko wszelkim innym propozycją. Mąż ewentualnie zgadza się jeszcze na Adasia ale Antek już nie.

Dezzi jak Ty jestes zorganizowana ! szok! pozazdroscić :) U mnie to wszystko przedemną,mam narazie tylko przewijak, wanienkę i parę ciuszków. Ale postanowiłam, że po nowym roku zabieram się za zakupy :) i to porządne ^^

Przewijak, wanienkę i chodak mam na strychu wyciągnie się w lutym :) Musiałam to tak zorganizować, bo mąż zmieniał pracę i nie było wiadomo jak to d końca finansowo wyjdzie, więc malutkie sumy ale co miesiąc wydawałam na Maluszka i się zgromadziło :) Gdybym miała teraz w ciągu dwóch miesięcy wydać całą sumę to byłoby ciężko finansowo a tak nawet tego nie odczuliśmy. Jeszcze szlafrok musze sobie kupić bo mam nowy ale polarowy a z doświadczenia wiem że jak na szpital to za gorąco.

reklama
zaraz zaczynamy 8 miesiąc a ja nadal nie mam imienia dla córki...:sorry2:

Pozdrowienia ślę i spadam.Weny brak.Przeglądałam wczoraj wózki w Necie i tak na 90 % kupujemy Irys retro biały

Zobacz załącznik 526256

Przeglądałam wczoraj stronkę pościeli na gluck.pl Mają sliczną pościel i spiworki do fotelików samochodowych-chyba sie skuszę na jeden z nich.

Pozdrowionka

Wózek bardzo ładny ale domyślam się że cenę już ma nie tak ładną :)

deizzy-
Wózeczek który upatrzyłam waha się w cenie od 1500 do 1700zł. Jak na retro to cchyba nie jest taki drogi bo te inne retro typu Victoria Inglesina itp to są od 3500-7000zł. Dla mnie to abstrakcja.
Niestety żaden z tych tradycyjnych wózków nie podchodzi mi do gustu.

Jeśli chodzi o przybory pozostałe to zostało mi kupić wanienkę foczkę bo córa nadal kąpie się w swojej i nie chcę jej odbierać przyjemnośści.przewijak mam.
własciwie wszystko mam.zostały drobiazgi typu ubranko na wyjscie ze szpitala,rozek,i jakis ładny smoczek.
A'propos smoczka to moja córa była niestety dzieckiem "bezsmoczkowym" ale przy drugim dziecku chcę uzywać smoka.
Doradźcie mi jak nauczyć noworodka ssać smoka.Wiem że z dzieckiem jest wtedy duzo łatwiej.U nas był problem nawet zeby Gaba spokojnie leżała na spacerku w wózku. Moja siostra za to dała synkowi smoczek i mogła sobie spokojnie chodzić na spacery nawet 3 godzinne bo mały był wyciszony lub spał.

Poradźcie ki jak mam się zabrać do nauki "smoczkowania"???/

Pozdrawiam

ja juz po pierwszym ktg. wszystko w porządku ale i tak (ze wzgl chyba głównie na cukrzyce) juz do końca mam regulrnie przychodzic na badanie
Na twardnienie brzucha cos dostalam tez.. Maluszek ułożony prawidłowo główką w dół :) Możemy spokojnie jechac na sylwestra ;)
Przyszło troche rzeczy dla malucha od znajomych. Ale nie mam czasu oglądac, poczekam na styczen, wtedy wszystko pozbieramy do kupy zeby zobaczyc co trzeba dokupic.
Musze sie pakowac a oczy mi sie juz zamykają..

Z tym curem to jakies jaja są. Po zjedzeniu pomelo (pochodna grejpfruta) mialam 150 a dzisiaj sobie pofolgowałam i zjadłam tortille z łososiem, serem itp + frytki i wyszło 103. Nie moge sie juz doczekac diabetologa, ciekawe co mi powie..

Niedawno zaraziłam sie nowym serialem kryminalnym, i sciagam teraz namiętnie kolejne odcinki. Musze zdążyc oglądnąc bo potem bedzie ciezko z czasem..

Deizzi mój synek wazy ok 1700g. Ale podobno pomyłka +/- 240 g Co do łożyska to nie wiem jak to przy cesarce jest. Ale jak lek Ci nic nie mówił na ten temat to pewnie nie jest to problem..

Ewelinka cieszę się, że Twój Maluszek daje znać o sobie a po upadku na pewno tyłek boleć będzie.
Trytytka teraz się wagą nie martw, 2 miesiące do końca zostało, po porodzie wszystko zrzucimy :-)
Basiatoja zatem udanego świętowania w Sylwestra i po Nowym Roku :-)
Deizzi gratuluję udanej wizyty, samych pozytywnych wieści :-) Rzeczywiście rośnie w Tobie duży chłopiec :-) Fajnie, że syn tak troszczy się o braciszka :-)
Monisia1980 podawać do skutku, u Nas zaczęło się podawanie smoka jak miała koło miesiąca, bo bym nawet do wc się nie ruszyła. Cyca traktowała nie tylko do jedzenia ale jako usypiacz, uspokajacz.
Betina79 super wieści po wizycie :-) Sprawnego pakowania i udanego Sylwestra w górach.

Odespałam poranną pobudkę ( 5 rano) więc może pooglądam coś teraz w tv.
Córcia już śpi:-)
Mam dość świątecznych ciast, ma ktoś ochotę podeślę za free :-)

Oj święta były dla mnie ciężkie, Zjeść dużo nie zjadłam, ale jedzenie jak na mój żołądek i sposób odżywiania raczej ciężkostrawne ... dopiero dziś udało mi sie części pozbyć , pierwsza "dłuższa" wizyta w WC od poniedziałku:baffled:. Natomiast siedzenie w gościach było dla mnie katorgą. Brzuch mi twardniał co trochę , czułam się fatalnie, kręgosłup odmawiał posłuszeństwa. Dopiero w 2 dzień świąt odchorowałam bo nigdzie nie szliśmy, więc odespałam i wyleżałam :-)

My sylwestra spędzamy w domciu , dla mnie już zakupione Pikolo :tak:;-)

Co do rzeczy "wyprawkowych" 90% jeszcze przede mną , ale to postanowiłam po nowym roku zacząć nadrabiać

hello koleżanki ;)

ja po Świętach objedzona, mam nadzieję, że młody sobie sporo tłuszczyku wyciagnie, bo w pierwszy dzień upiekłam kaczke i była pyszna, ale tłustawa ;) wszędzie było miło, MM zajmuje się dzieciakami, więc jest ok ;)
w styczniu będe za to pewnie nadrabiać....
co do wyprawki to ja już praktycznie wszystko mam zamówione lub kupione, została mi tylko wizyta w aptece plus pieluchy w jakims hipermarkecie, no i płyn do prania, bo akurat wczoraj w Tesco nie było.... więc jak już wszystko przyjdzie, to pranko, prasowanko i pakuję torbę do szpitala.... więc mam nadzieję, ze jak tak się naszykuję, to młody poczeka do marca :-D
ale na czas nieobecności MMa mam już umówione sąsiadki i koleżanki, no i ojca - że przyjada jak coś, nawet w środku nocy :tak:
więc przestaję sie denerwować, bo na resztę i tak wpływu nie mam.....

Ewelinka - kurczę, niedobrze, z tym upadkiem, ale jak małe sie rusza, to na pewno wszystko ok....

betina - co to za serial kryminalny?? ja jestem fanka wszystkich CSI itp, więc podrzuć tytuł ;)
a z tym cukrem to rzeczywiście dziwne.....
no i fajnie, że jedziecie na Sylwka - tylko uważaj, żeby sie nie poślizgnąć....

Kania - u nas tez sporo ciast, ale pomału dajemy im rade ;)
miłego wieczorku przed TV :-)

trytytka - nie martw sie wagą - po porodzie szybko zrzucisz ;) nieprzespane nocki itp - zobaczysz ;)

Monisia - moi od poczatku smoczkowi - jak wypluwali to wkładałam znowu i przytrzymywałam, aż zaczęli ciągnąć ;) i podziałało ;)
teraz tez juz kupiłam 2 smoczki i już do szpitala zabiorę :-D

Deizzi - a jak tam Twoje sprawy pęcherzowo-nerkowe?? wszystko już ok??
fajnie, że dziecię zdrowe i ładnie rośnie ;)

natalia88 - trzymam kciuki, żeby synek jak najdłużej posiedzial w brzuszku i zeby coś poradzili na te Twoje problemy nerkowe :tak:

miłego wieczorku kochane :-)

zaraz zaczynamy 8 miesiąc a ja nadal nie mam imienia dla córki...:sorry2:

Pozdrowienia ślę i spadam.Weny brak.Przeglądałam wczoraj wózki w Necie i tak na 90 % kupujemy Irys retro biały

Zobacz załącznik 526256

Przeglądałam wczoraj stronkę pościeli na gluck.pl Mają sliczną pościel i spiworki do fotelików samochodowych-chyba sie skuszę na jeden z nich.

Pozdrowionka

Bardzo ładny wózek :) też zastanawiamy się nad takim typem,ale nie jest to jeszcze postanowione ;)

Jak ja bym urodziła córeczkę to nazwałabym ją Lenka,Julia bądź Pola :)

betina79 najważniejsze że jest ok ! :) dbaj o siebie :)

reklama
Uwielbiam wózki retro ale tylko w wersji głębokiej ) Niestety u mnie się nie sprawdzi bo ja jestem typ wycieczkowicza więc muszę kółka mieć solidne:-D

Mój mąż dziś doszedł do wniosku, że trzeba wymienić meble w dziecięcym pokoju:szok: Więc jak sobie pomyślę o wycieczkach po meblowych to mi słabo...jakoś coraz gorzej z tym przemieszczaniem się na dużych odległościach u mnie:no:

Do góry