reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

aniulkas teraz tak nie mam, ale w pierwszej ciazy owszem... mala potrafila tak kopnac ze ledwo oddech wzielam.

kania fajnie ze pierniki wyszly, moja tez by sie ucieszyla... z rozkruszania ich po mieszkaniu. no nie zbadal mnie bo skoro nic mi nie dolega to nie ma sensu wg niego ingerowac

anka milego masazyku. mnie schnie bo w domu susze :-p

monisia powodzenia na ktg Ty pracowita kobieto ;-) ja wczoraj pomylam szafki i dzis ledwo zyje...

betina no tez mysle zeby zasymulowac cos, bo oni najchetniej by w ogole nie badali

krolowadramatu cale szczescie ze bol nie jest szkodliwy. nospa jak juz pisalam wczesniej nie dziala za bardzo za macice. lepszy buscopan... nospy w ogole sie powinno brac jak najmniej, a juz napewno nie codziennie, no ale co lekarz to opinia. jesli bardzo Cie boli to wez, ale ja nie bralabym rozkurczowych regularnie. mg tak, ale nie inne nie-witaminy. i tak w 34. tc zaleca sie odstawienie wszystkiego lacznie z mg po to zeby macica mogla cwiczyc, wiec w sumie niewiele Ci zostalo...
nie, tu nie badaja jak nie masz zadnych infekcji a wyniki krwi i moczu sa ok

szczebiotka a bralas w koncu znieczulenie czy nie? ja w pierwszej ciazy bylam badana raz na samym poczatku, pozniej bo wymusilam pobranie wymazu na paciorkowca. to bylo w 38tyg. w tej ciazy tez tylko raz, ale to z uwagi na krwawienie jakie mialam. tak to nie badali by wcale.... no coz. a w sumie widzialam tez lekarke przy porodzie jak wyciagala mala prozniociagiem :-D

reklama
Hej
smile.png

Byłam dzisiaj na USG i mały jest ułożony pośladkowo
frown.png
i pan dr powiedział że wątpi żeby mały się odwrócił główką w dół i że pewnie czeka mnie cc
frown.png

A Wasze dzieci jak są ułożone? i do kiedy dziecko się przekręca główką w dół?

A powiedzcie mi czy to KTG jest robione jako badanie ? czy tylko jak sa jakies objawy to wtedy lekarz kieruje??

Dowiedzialam się,że to badanie powinno byc wykonywane rutynowo po skończonym 26tyg.

U mnie wyszło pięknie.Zadnych skoków na ktg nie było a juz myślałam,ze po wczorajszym będę miała jakieś skurcze.Jestem zadowolona.
To badanie trwa jakieś 30,40min.Ja na monitorze laptopa widzę od razu tętno dziecka.Miłe uczucie.Po jakiś15,20 min położna karze mi podrażnić brodawkę-sprawdza czy nie wywołuje to skurczy.Było ok.
Później karze mi usiąść i w takiej pozycji sprawdza tętno dzidzi a na koniec musiałam troche pochodzić po gabinecie i sprawdziła czy przy chodzeniu jest wszystko w normie.Nawet kazała mi (bo byłam z Gabi),właściwie pozwoliła mi podnieść córkę i natrzymać ją nad ubikacja-sprawdziła jak zachowa sie macica przy takiem wysiłku.Stwierdziła ze nie jest źle ale mam uważać i lepiej jej nie dzwigać.
Opisałam wam jak wyglądało to badanie.Teraz czekam z utesknieniem na dokładne usg (3 i 4 d) u Dudarewicza.Bardzo jestem ciekawa jak wygląda moja druga córa,jaka jest długa i ile mniej więcej waży:confused::happy2:

ps.Czytałam nowy wątek załozony dla jotki-super zema takie wsparcie.Cieszę się że u niej wszystko ok.Często jestem z nia myslami.

Dbajcie o siebie.Ja po wczorajszym wysiłku już nic nie robię do Świąt.Mąż obiecał wszystko powycierać,poodkurzać a ja w dniu Wigilii tylko troche rybki usmarzę-obiecałam że chociaz tyle od siebie zrobie,bo idziemy do teściów.

paaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Patrycja nie przejmuje się...maluchy w naszych brzuchach są zmienne... Ostatnio lekarz pytałam i powiedziała ze ułożeniem narazie nie ma co się martwić. Chociaz u mnie była mała skierowana główką do dołu. Ale pytałam bo ciąge mnie bolało z jednej strony i mowila ze mogla sie odwrócic i kopac nóżkami.
Ale mowila ze jest jesczze czas na odwracanie.!!!
Wiec głowa do góry :)
masz jeszcze 3 miesiace. :)

uhhh i znowu mam nerwa :wściekła/y: mialam pichcic ciasta to babcia kupila sernik i makowiec:wściekła/y:za duzo pradu bierze piekarnik:wściekła/y:Piotrk jej mowil ze pokryje koszty pieczenia zeby potem nie bylo afery to mozna mowic jak do sciany:wściekła/y:w dupie mam wszystko.palcem nie kiwne juz.:wściekła/y:
patrycja moj tez jeszcze sie glowka na dol nie ulozyl:confused2:jeszcze troche czasu jest wiec moze to zrobi:)

Patrycja co do ułozenia to ja bede miec sprawdzane za tyd (31 tc)
aniulkas ktg z tego co slyszalam to co lekarz to inaczej. moj od przyszlego tyg kazal juz robic (to bedzie 31-32 tc) m.in z powodu cukrzycy

zabka wspolczuje... ale przynajmniej sie nie narobisz. a piotrek to twoj maz? sorki ale nie pamietam czy pisalas kiedys. rozumiem ze sie wkurzylas, ale nie przejmuj sie, ja tez sie wsciaklam na tesciowa pare dni temu i moj pobyt tam stoi pod znakiem zapytania :blink:

patrycja odpowiedzialam Ci na innym watku

reklama
Do góry