reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

Plan na dzisiaj wykonany, nie mogłam sobie odmówić przyjemności zajrzenia na forum jeszcze przed snem:-)

Deizzi gratuluję takich wyników w nauce, czapki z głów normalnie, dziecko, ciąża, dom na głowie a Ty stypendia kolekcjonujesz:-) Na zdjęcia po remontowe czekam z niecierpliwością, na jaką farbę w końcu się zdecydowałaś zieloną czy jednak wybrór Syna zwyciężył i pokój niebieski?:-) Powrotu do zdrówka życzę szybkiego.

Żabka moim zdaniem nic na siłę, pewnie papier trochę przy dziecku by ułatwił ale nic na siłę a stanowczo sama ciąża nie jest wystarczającym, moim zdaniem argumentem do zawierania ślubu, lepiej na spokojnie wszystko załatwić.
a tak z innej "beczki" 2 stycznia będę trzymała kciuki, my akurat z Polski wracać będziemy.

Herbata to widzę, że u Ciebie dokładnie jak tutaj, ja Kochana nawet lekarza na oczy nie widziałam, w czasie ciąży ze Szczepkiem tylko na minutę w czasie porodu bo przyszedł anestezjolog i wyszedł od razu bo się okazało, że się na epidural trochę za późno zdecydowałam. Szyjkę mi pierwszy raz tutaj sprawdzili w 38tyg jak pojechałam ze skurczami. Mam nadzieję, że Ty nie będziesz tak długo czekać a jak było pod tym względem gdy z Marlenką byłaś w ciąży?

Dobra Kobietki uciekam, może nadplanowo uda mi się jeszcze zaległego maila napisać;-)
Dobrej nocki i przyjemnego dzionka jutrzejszego, u mnie dzień wizytowy więc nie wiem czy dopiero wieczorem nie zajrzę

reklama
maryńka, jest to 5 spotkań po 3 h każde, więc niewiele więcej niż u Was. Tym bardziej, że widziałam w programie jest np. "zasady przyznawania becikowego" - szczerze to wolałabym pielęgnację noworodka rozbudować, zamiast tego głupiego becikowego, które i tak większości przysługiwać nie będzie.

Herbata to u Was nie badają w ogóle? Ja wczoraj się dowiedziałam, że szyjka ma 4 cm, wcześniej wiedziałam, że "długa i zamknięta".

Byłam wczoraj na 2 wizytach - ból pod żebrami prawdopodobnie spowodowany rozrastającą się macicą. Dobra wiadomość - nie wpływa to ma malucha, zła - będzie boleć. Mam tylko powtórzyć badania krwi celem sprawdzenia jak moja wątroba. Choć jestem pewna, że wątroba moja jest ok, bo ma już długi okres rekonwalescencji - 6 mies. ciąży na pewno ją odciążyło ;)
Co do twardniejącego brzucha to jeden lekarz kazał łykać nospę 3x1 a drugi powiedział, że dopóki twardnienie nie robi się regularne to jest to ok i nic nie muszę brać. No i teraz nie wiem :/ Poczekam z nospą aż zauważę, że twardnienie jest częste. Bierzecie coś na to?

Witajcie!
Widzę że przed Świętami większość z Was wpada tu tylko na chwilkę.No i ja też.Wczoraj się troche narobiłam.Zrobiłam mężowi dwa ciasta na imieniny do pracy.No i miałam jeszcze siłę zrobić pierogi z kap i grzyb i wyszło mi trzydzieści parę.Zamroziłam ale chociaż ze 6 musiałam wczoraj ugotować i spróbować.Wyszły ok,smak iście wiglijny.Jak się sprawdzą to co roku będę tak robić,że wcześniej i zamrożę.
Dziś szykuję się z córa(bo nie mam jej z kim dziś zostawic)na KTG,więc ciekawe co tak moja macica wykarze po wczorajszej harówce w kuchni.

Trzymajcie się i zdrówcka życzę wszystkim "zawirusowanym"

papapapap

Ja dzisiaj chyba nigdzie nie wychodze tylko pichce w domu żeby zdążyc ze wszystkim..

herbata
czyli masz spotkanie z polozną w styczniu? to moze popros zeby Ci sprawdzila, jak nie bedzie chciala to moze jak powiesz ze masz bóle to podziała..
Szczebiotka zabiegana kobieto :) fajnie ze mimo wszystko chwilke dla nas znajdujesz
maryńka, Królowa u nas z tego co pamiętam było 10 h i z tego co sprawdzałam w krakowskich szkołach rodzenia to mniej wiecej tak jest w większości. Jasne że nie jest sie w stanie nauczyc sie wszystkiego przez taki czas, ale chyba bardziej chodzi o takie psychiczne uspokojenie ze cos tam liznęłas z tych tematów..
Królowa ja na twardnienie na razie nic nie biore bo jest niebolesne. Zapytam o to jeszcze raz mojego gina za tydzień. A z tą wątrobą to się uśmiałam :-D
Monisia daj znac jak po ktg, ja pierwszy raz za 1,5 tyg ide

Czesc

Dzis mam sporo na glowie wiec tak na szybciutko:-)
Zaraz biore sie za sprzatnie bo potem na 12:30 mam masazyk. Po masazu pojade po Laure i szybko do domciu.
Przygotouje obiadek i deser bo potem bede miala gosci.
Mezulka nie ma bo pojechal z kolega 620km od domku czyli dzis babski dzien:-D#
Na wieczor mam zaplanowane pakowanie walizek i prasowanie.
Niby wszystko wyprane ale cos mi nie schnie:eek: za oknem deszczowo wiec nie ma sie co dziwic

Krolowa nie poradze ci bo mi brzuszek nie twardnieje ale byc moze dlatego ze ja biore magnez w dawce powyzej 500mg
MOja siostra miala z tym stycznosc i brala 3*2tab. Urodzila w 36tc:tak:
Monisia powodzenia na ktg
Szczebiotka koniecznie wpadnij:tak:
Dezzi gratulacje!!

EDIT
Ogarnelam i powolutku zbieram sie na masazyk :)
Deserek zrobie jak wroce, bedzie na swiezo :) Mascarpone z biszkoptami i malinkami :D

Ostatnia edycja:
Bry....
Pierniki się udały, córcia miała radochę :-) do czasu :-)Poza tym dziś u mnie dzień do d...więc bez smęcenia o mnie...

Szczebiotka
jak zdrówko? Współczuję tego czekania w przychodni, mnie też te kolejki doprowadzają do anielskiej pasji....Cóż to za plan udało się wykonać? Powodzenia na wizytach :-)
Żabka mam nadzieję, że nastrój dziś lepsiejszy i masz rację nikomu nie bądź służącą :-)
Patrycja jak Piotruś? Złapał jakiegoś rota?
Makunia oszczędzaj siły :-) Cieszę się, że wszystko poszło po Waszej myśli i podróż poślubna też się udała :-)
Aniulkas gratuluję córci :-)
Anka to super, że przybudówka nie taka zła a 1,5 roku to naprawdę niedługi czas :-) I miłego babskiego dnia życzę :-) A jak te masaże? Pomagają?
Betina79 fajnie, że tak diabetolog podszedł do tematu :-)
Herbata kurczę, szkoda że Cię nie zbadał, szczerze to nie rozumiem takiego podejścia...
03.2013 mam nadzieję, że dzień dzisiejszy łaskawszy dla Ciebie i nastrój lepszy masz?
Maryńka zatem udanych zakupów świątecznych, no i fajnie, że sama nie siedzisz i że mama Ci pomaga :-)
Agula zdrówka dla całej rodzinki, kurczę niedobrze że Was tak wszystkim poskładało, dobrze że na święta macie tyle zaproszeń, że w domu nie będziesz musiała za wiele robić.
Deizzi super, że już po remoncie, zdrowiej szybko :-) No i trzymam kciuki by te Święta jednak w pozytywnej atmosferze przebiegły :-)
Kiniusia mam nadzieję że te święta nie będą takie złe, głowa do góry :-)
Królowa Dramatu ja piję magnez i nospę od czasu do czasu na bolesność i twardnienie brzucha.
Monisia powodzenia na wizycie i Najlepszego dla męża :-)

Szczebiotka nie żałuje zelekarz sie wygadała ale tego że ja teraz moge się wygadac a nie chcemy ujawniać tajmnicy rodzinie :)
Moja mama pewnie i tak sie domyśla. Ale ...co tam...inni nie wiedzą ;P

A tak poza tym tak dzis mnie mocno kopie ze az oddechu złapac nie mogę. Gdzies na boku uwiera ze wyprostować się nie mogę :( Czy wy też tak czasem macie?

Kania masaze fajnie, czy pomagaja hmmm na chilke bo w nocy i tak mnie bola plecy. Taka masazystka musialaby stac przy moim lozku i w nocy odprawiac te masaze :)
Napewno mialyscie fraje a pierniczki zapewne pyszne:-p
Aniulkas mnie ciagle szkrab kopie ale mnie to nie boli:-)

Anka do tej pory tez mnie nie bolało... ale siedze dzis w pracy i czuje jak sie rozpycha...a jak sie porusza to tak ciagnie w prawym boku...jak bym miała za krótkie mięsnie... :(

reklama
Aniulkas wiesz ja mam takie wrazenie jak sie przekrecam w nocy. Tak jakbym wlasnie miala za krotkie miesnie. Czasami tez w aucie jak sie odwracam do Laury. Mile to nie jest na szczescie chwilowe

Do góry