reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

aniulkas tez mnie straszyli ze jak dziecko aktywne w brzuchu w nocy to tak samo bedzie po porodzie, ale pociesze Cie ze mala pieknie noce przesypiala choc w zyciu plodowym wtedy balowala ;-) teraz mam nadzieje ze bedzie podobnie, bo ta tez tancuje wieczorami i nad ranem

03.2013 no to wspolczuje serdecznie... czasem tak jest ze wszystko sie rypie i humor tez do dupy... swoja droga przynajmniej wiesz na czym stoisz. ja nawet nie wiem ile cm ma moja szyjka co mnie bardzo wkurza bo liczylam ze dzis sie dowiem. ehhh moze nie bedzie tak zle? a cukrzyca sie nie doluj, juz blizej porodu jak dalej

reklama
Witajcie dziewczyny,

ja dalej bez meza ale z mamuska. jestem rozpieszczana i dokarmiana. chyba w ciagu tych 25 tygodni nie przytylam tyle co teraz pod dowodztwem w kuchni mamy. duzo gadamy, spacerujemy i szalejemy codziennie po sklepach :tak: mielismy ograniczyc fundusze na prezenty, bo w sumie obdarowywujemy bardz duzo osob, no ale maz wygral fajna sumke na loterii w pracy, wiec przeznaczymy to na prezenty :tak:
niestety mam czas zeby Was tylko troszke poczytac, co nie oznacza, ze o Was nie mysle. Za kazda z Was trzymam kciuki i wspieram myslami! ponownie rozgoszcze sie na forum dopiero w przyszlym roku :tak: swieta spedzam w Polsce, wiec watpie, zebym miala mozliwosc uczestnictwa w dyskusjach :zawstydzona/y:

anka gratuluje i zazdroszcze ;-) nie ma to jak domek. a co do ruchow malucha to jak sie ujawnia to ja czuje 10 ruchow ale na minute!
Królowa Dramatu powiedz mi prosze ile masz godzin w tej szkole, bo ja widzialam weekendowy bodajze 12 godzinny i obawiam sie, ze to ciut za krotko.
szczebiotka przygody w szpitalu nie zazdroszcze, mam nadzieje, ze bedzie juz tylko lepiej ze zdrowkiem :tak:
ewelinka ja drzewko ubralam w sobote, specjalnie ubralam je w banki z mojego dziecinstwa, kazda bombka z innej parafii ;-) iscie postkomunistyczna choinka, uwielbiam ja :tak:
zabka a moze uda Ci sie w czasie ich wizyty wyjsc po angielsku :-)
Patrycja zdrowka zycze malemu a tobie sil.
makunia super, ze wszystko ze slubem sie udalo no i Budapeszt zaliczony, czekamy na zdjecia!
aniulkas corcie sa super :-)
03.2013 ja mysle podobnie jak lekarz, nie bedzie ruchow to bede bic na alarm. a z cukrzyca napewno sobie poradzisz :tak:
Herbata ja tez nie wiem ile cm ma moja szyjka, ja to ogolnie chyba jakos tak bezstresowo do ciazy podchodze... bo w sumie moglam zapytac, ale bylam sama i wolalam uniknac wszystkich krepujacych badan.

herbata co do szyjki to ja tez nie wiem jaka ona jest.
03.2013 jestes kolejna slodka mama. poradzisz sobie,zle nie bedzie.
a co do wigilii to moj tez mi mowi ze mam nie skakac kolo nich:)tylko siedziec spokojnie na dupce:)

hello....

wpadam i ja zameldowac co u nas... niestety średnio, bo po Mai Adam złapał wirusa, a teraz ja - no bo jestesmy sami w domu w końcu, więc kto ma dzieci doglądać.....
nie wiem czy to do końca grypa, no ale jakoś musimy sobie z tym poradzić, a MM wraca dopiero w niedzielę wieczorem...
więc niestety ani Maja ani Adaś w jasełkach nie wystapią... u Mai to całkiem odwołali tyle dzieci chorych....
ale jak tak patrze, to stwierdziłam, że muszę ściągnąć teściową na jakiś czas w styczniu, bo psychicznie nie wytrzymam....

co do ruchów to ja się staram nie popadac w panikę - jakoś podświadomie kontroluje czy ruchy są i czy w miarę żwawe... zdaję sobie sprawę, że jak sie ułoży w różny sposób to inaczej je czuć.....

no i ciesze się, że jotka sie odezwała :-)

03.2013 - współczuję parszywego nastroju.... no ale takie wyniki mają prawo zdołowac - byle nie na długo ;) w końcu sa na to sposoby ;) a co do żelaza - to pisałam Ci wczesniej, nie wiem czy doczytałaś - że ja dostałam Sorbifer Durules - bardzo mi sie poprawiły wyniki, a tabletki sa małe.....
co do moczu, to tym lekarz pewnie najmniej się przejmie - bo tak się dzieje w ciąży....

maryńka - fajnie, ze macie dodatkowa kase na prezenty ;)
no i zazdroszczę Ci, że masz Mame u siebie ;)

Szczebiotka - no do piątku już tylko 3 dni!!!! super ;) zaraz lecicie ;)
co do wizyty u lekarza to nawet nie komentuję - nóż się w kieszeni otwiera po prostu :wściekła/y:

Kania - najważniejsze, że te skurcze to nic powaznego - a teraz oszczędzaj się ile możesz.... :-)

Anka - fajnie z tym domem, ze jest po Twojej myśli ;) to najwazniejsze ;)

my jednak dostaliśmy zaproszenie na Wigilie i na drugi dzień Świąt do ojca.... zobaczymy - na Wigilie pójdziemy na pewno, a potem to zobaczymy... mam zrobić w karpia w galarecie - na szczęscie mam go juz w zamrazarce ;)

zdrówka dla chorowitków ;)

Witam się po dłuższej przerwie. I co tu widzę że pierwszorodnego marcowego chłopca mamy już na świecie. Jotka gratulacje po prostu gratulacje. I będzie dobrze. Dzieci dawają sobie świetnie radę już z tą wagą i w tym wieku. Śliczny jest jak sobie pomyślę że też mam w sobie taką miniaturkę to się aż wzruszam.

Remonty zakończone. Mamy śliczny salon a synek a wkrótce i drugi mają śliczny pokoik. Brakuje im tylko mebelków ale cały czas szukam wymarzonych białych a jak nie znajdę to po nowym roku na zamówienie gdzieś zlecimy. W domu ponuro. Wojna ze szwagrem i jego żoną. Na szczęście teściowie są po naszej stronie. Mim wszystko boję się świąt gdzie przyjadą i będą wrzeszczeć i się kłócić... Myślę jak tu uciec albo odwołać święta. Zakupy świąteczne - prezenty zakupione. Antek dostanie konsole z kontrolerami ruchu - ogólnie myślałam że jest za mały na to ale jak widziałam jak malował po ekranie i zabijał muchy to mnie t przekonało. Oczywiście gry dla jego wieku a najbardziej chyba cieszy się z tego prezentu tata pogra wieczorami :) Mężowi kupiłam bluzę z adidas i czapkę. Maluszkowi śliczne pierwsze białe skórzane adidaski. Aż się na nie napatrzeć nie mogę ale kosztowały też nieziemsko. Jeszcze prezent dla chrześniaczki mi został. Sobie chciałam dzisiaj kupić sukienkę na święta ale jakoś żadna mi nie podpasowała.

Wszystko by jakoś było gdyby nie choróbska... Na szczęście jak na razie tylko moje. Byle tylko Antek nie był chory. Wieczorem strasznie łapią mnie skurcze. Niby te niebolesne ale ta twardość brzucha jest straszna. A wczoraj doszło kłócie w okolicach górnej granicy macicy pod żebrami cały pas... Podobno to dziecko uciska na wątrobę i może tak boleć...

W szkole zaczęły sie zaliczenia i ta nieszczęsna praca licencjacka. Czasem mam ochotę rzucić to wszystko. Mogę się Wam pochwalić że przyznano mi dwa stypendia za wyniki w nauce :)

Czekam za mężem teraz i jutro rano robimy sobie wycieczkę pokazać Antkowi samoloty.

Idę popstrykać Wam trochę zdjęć i może coś wrzucę :)

Pozdrawiam cieplutko

hej Kobietki,

Ja tylko na chwilkę bo mam plan do wykonania a do piątku coraz mniej czasu;-)
Dziękuję za wszystkie życzenia zdrowia dla mnie i Szczepka, docierają bo co dnia lepiej, Szczepcio prawie nie kaszle, odzyskał apetyt i już sypia normalnie.

Makunia witamy serdecznie spowrotem młodą Mężatkę:-)
Anilkas fajnie, że się odezwałaś, chyba bardzo nie żałujesz że lekarz się wygadał co?;-)
Anka aż Ci zazdroszczę tego domku, oczywiście tak pozytywnie:-)
Betina fanie, że na koncert się wyrwałaś, a co do ciast, jak to robisz, że połowy od razu nie zjadasz?:-D rada lekarza co do glukometru super:-D
Herbata widzę, że u Was podobnie jak tutaj, wizyty bardziej stresują niż dają jakieś odpowiedzi:/ Będziesz miała jakieś usg jeszcze?
03.2013 współczuję nastroju, ale wynikami nie martw się za bardzo, wychodzi na to że naprawdę w ciąży żadko która z nas ma idealne więc głowa do góry
Maryńka naciesz się obecnością Mamy a nami się za bardzo nie przejmuj, zamelduj tylko od czasu do czasu, że wszystko u Was ok
Zabka słuchaj partnera bo dobrze mówi, a propos jak u Was temat ślubu? bo też wspominałaś, że myślicie o tym intensywnie
Agula współczuję choroby, obyście szybko doszli wszczyscy do siebie. Ściągaj Teściową jeśli masz opcje, ja i tak Cię Kobieto podziwiam, jak teraz ze Szczepkiem byliśmy chorzy to nie wiem jakbym sobie dała radę bez pomocy Męża i tak w ten najgorszy dzień to wieczorem już mu w rękach szlochałam z samego zmęczenia
Martuśka a co u Was???

Co do ruchów to ja podobnie jak Agula nie liczę jakoś specjalnie, ale mam pod kontrolą, z aktywnością dziecka, u mnie godziny średnio się sprawdziły, natomiast fakt, że Szczepek zarówno w brzuchu jak i poza aktywny był bardzo. Kruszynka spokojniejsza, bardziej się wierci niż jakoś wywija, tylko ma niesamowite wyczucie najbardziej czułych miejsc więc troszkę daje mi się we znaki;-) ale dobrze przynajmniej wiem, że wszystko u Niej ok, a jak Jej wygodnie to ja mogę się trochę przemęczyć:-)

Spokojnego wieczorka Kobietki

Hej ;)
Ja na chwilkę, u mnie bez zmian..niestety. Niech już miną święta...a potem ten 30 tydzień ciąży..bo jakoś podświadomie się go histerycznie boję...i chyba wtedy zacznę wracać do normalnej formy..
Mam nadzieję, że mi wybaczycie, że tylko tak wpadam i wypadam..

03.2013 nie łam się, na spadajace zelazo pewnie lek wzmocni Ci dawke, bakterie w moczu bardzo latwo sie lecza antybiotykiem, a jesli chodzi o cukrzyce to ja wlasnie odkrywam jej plusy ;-)
marynka rozumiem Cie dokonale, takie czas "u mamy" jest bezcenny
herbata ja tez nie znam wymiarów swojej szyjki ;) miałam sprawdzaną więc wiem że jest ok, ale żadne cm mi sie są do szczęscia potrzebne ;)
agula ciekawa jestem tego karpia w galarecie, u mnie zawsze tylko smażony był
Szczebiotka samo pieczenie mi wystarcza, tylko czasami mam jeszcze siły żeby podjadac ;)
kiniusia w takim razie zycze Ci zeby ten miesiąc jak najszybciej minął..

cos mi czasu dzisiaj na wszystko zabrakło. mam nadzieje ze jutro nadrobie..

Ostatnia edycja:
szczebiotko na razie jakos oboje nie mozemy sie tak konkretnie zdecydowac co ze slubem:confused2:tak nam dobrze jest.
ja dzis pichcilam murzynka zjadlam maly kawaleczek i dosc:)

reklama
marynka to nic tylko sie cieszyc ze mama rozpieszcza. korzystaj poki mozesz. fajnie ze codziennie mozesz sobie pozwolic na zakupy, nic tak nie rozluznia :-D ja tez do ciazy bezstresowo podchodze, bo na stres brak mi czasu, ale piszac o cm mialam wlasnie na mysli czy z szyjka wszystko ok. a tu zero badan przez cala ciaze :crazy:

betina
mnie do szczescia jest potrzebna tylko wiedza czy szyjka trzyma. jakby nie bylo troche sie nabiegam w ciagu dnia, nie posiedze chwili ze tak powiem wiec chcialam wiedziec czy jest ok... no coz, moze polozna w styczniu mi cos powie

kiniusia wcale Ci sie nie dziwie ze zestresowana chodzisz. 3mam kciuki za ten 30. tydzien! niech szybko mija i nie stwarza problemow! a Ty szybko wracaj do formy i ciesz sie ciaza! ;-)

szczebiotka ja tez ruchow nie licze, ale wydaje mi sie ze mala dosc aktywna wiec nie widze takiej potrzeby. nie mam juz usg. tu sa tylko 2 przez cala ciaze. w 12 i 20 tc. i 3 badania lekarskie...tzn wizyty, daleko temu do badan :confused2:

deizzi
gratuluje stypediow! dluuugo Cie nie bylo, ale najwazniejsze ze juz po remoncie. koniecznie sie pochwal jak masz teraz urzadzone. i zdrowka dla Ciebie!

agula
duzo zdrowka dla was! oj przesrane taki okres zimowy, szkoda ze dzieci nie wystapia, ale coz... moze w przyszlym roku sie uda. mnie tez by sie przydal odpoczynek... doskonale cie rozumiem :confused2:

Do góry