reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

czesc dziewczyny,
dawno nie pisałam i nie odwiedzałam was jakoś czasu brakowało.
Widziałam wiadomosć odnośnie Jotki- trzymam za Ciebie kciuki, maluch urośnie i będzie pieknym chłopczykiem :) a tak poza tym chyba ma fajną i szczesliwa datę urodzenia 12-12-2012 :) czy tak?

U mnie raz gorzej raz lepiej. Wpozednim miesiacu miałam jakies bakterie w moczu..dostałam antybiotym i leki ... przeszło to pozniej lekka anemia. Dostałam żelazo. teraz wyniki się nie poprawiły dalej kontunuje żelazo ale w podwójnej dawce wraz z witaminami i kwasem foliowym ,w eic troche sie szpikuje tablektami... :( mam nadzieje ze na dzidzi sie nie odbije to.

Maluszek rośnie... płeć miałabyc tajemnicą ale lekarz raz na izbieprzyjec sie wygadała a pzoniej na kolejnym usg potwierdził inny lekarz. Rośnie w moim brzuchu księżniczka :) Kopie jak szalona nawt teraz kiedy jestem w pracy dudni w brzuszek. Nie pozwala o sobie zapomniec na chwilkę, chce być ciągle najwaznijesza. Lubie kiedy głaszczę brzuszek albo robie szczypanie palcami... wtedy zaczyna mocniej kopac.
Co prawda niewiele już nam zostało ..ja npnie moge sie doczekac żeby zobaczyć jak wygląda :) i czy na pewno to księżniczka a nie książe :) bo dopiero by było... Sukieneczek tyle nakupiłam ze szok :) ostatnio znów z moim A. Załapalismy się na promocje w 5-10-15 i zakupilismy za duża kwite rzeczy,,.tyle ze w róznych rozmiarach :)nie tylko te najmniejsze.

Mam nadzieje ze wszytskie jesteście zdrowe bo w taka pogode łatwo coś złapać.Pracujecie czy na L4 odpoczywacie?

Ja pracuje ... bo moj dyr krzywo patrzy ... :/

reklama
hej

Nadal z katarem ale powoli sie do niego przyzwyczajam:-D
Nie daje normalnie oddychac.
Jak wczesniej pisalam ruchow nie licze bo dziecie ma ADHD:tak: non stop w ruchu
Faktycznie powinnyscie czuc min.10 ruchow na godzinke w czasie aktywnosci dziecka.

Dzis bylam zobaczyc przybudowke i podoba mi sie to ze Laura dostanie wileki pokoik
W sypialce ymieszcze nasze wielkie loze, kolyske i moze komode.
Maz mnie pocieszyl ze budowa nowego domu zajmnie rok, no ale najpierw trzeba rozebrac stary wiec za jakies 1,5 roku wprowaze sie do nowego domu. Tyle wytrzymam. Bedziemy mieli fajny kawalek ogordka na grilowanie i zabawy dzieci.
Jak dla mnie wystarczajaco:tak:

Aniulkas gratuluje ksiezniczki, a zakupy w 5-10-15 zapewne mega udane.Lubie tam kupowac jak jestem w Polsce.Ja jestem na zwolnieniu i nie mysle inaczej:rofl2:
Makunia cudownie ze jestes taka zadowolona z wyjazdu i z Waszego pieknego dnia. Zwiedzanie toalet moze byc rowniez ciekawe;-):-D
Patrycja duzo zdrowka dla syna
Zabka napewno bedzie laskawy, jak zobaczy kobiete z brzuszkiem to zmieknie:tak:
Szczebiotka taka pogoda ze wszystko sie kreci wokolo i te wirusy, bakterie zamiast wyginac nas atakuja:baffled: Oby je zamrozilo;-)
Nomi 7h bez jedzenia :szok: cieszylabym sie z czegokolwiek by tylko cos zjesc:eek:

Ja to mimo, że jestem w drugiej ciąży to nadal nie wiem jak te ruchy liczyć bo przecież czasem są takie serie, że w 2 sekundy można 10 naliczyć;) I w sumie nie za bardzo liczę. Wiem tylko, że mały standardowo jest bardziej aktywny między 9-10 rano i wieczorem więc wtedy zwracam uwagę czy coś poczuję... I ciekawe, że Wiki była najbardziej aktywna o tych samych porach. No i współczuję Wam tych bóli od kopniaków... Jakoś ani w poprzedniej ciąży ani teraz jeszcze tego nie doświadczyłąm... Jakieś łąskawe te dzieciaki dla mnie;) I oby tak zostało;)

Ja jak wczoraj byłam na zajęciach ze szkoły rodzenia to połozna powiedziała ze powinno byc 10 ruchów na dobę.
Zeby nie panikować jak dzidzia jest mniej ruchliwa. bo ma moze gorszy dzien jak my czasem mamy. Odbija sie na niej zmeczenie z dnia porprzedzniego i sytuacje stresujące. Jesli zaczna sie bole skócze czy krwawienia wtedy brak ruchow moze byc niepokojący...
ja npchyba z 30 ruchow na minute moge naliczyc czasem....tak kopie jak szalona :)

O tak! Mnie czasem tak atakuje! A najlepsze, że się ze mną w nocy budzi, tylko wstanę to ona po chwili już tańczy!

u mnie dzis powoli kolejne pysznosci na swieta sie szykuja. makowiec, ciasteczka, piernik.. musze to jakos rozłożyc do konca tyg zeby zdążyc ze wszystkim.
Spodobało mi sie dzisiejsze zalecenie od mojego diabetologa: "Proszę sobie schowac glukometr na swięta do szuflady" ;-)

zabka nie daj sie, jestes w takim stanie ze nawet jak bys chciala to nie powinnas latac wokól gosci..
makunia super ze wszystko sie udało i maluszek tez dobrze zniósł te ostatnie intensywne w emocje dni. po nowym roku idziesz juz na L4?
aniulkas gratuluje córy mimo ze miala byc niespodzianka ;)
anka26 gratuluje domu!

Alfa ja przez moja to czasem spac nie mogę ;) mówią ..i piszą ludzie ze podobno jak dziecko aktywne jest w brzuchu to i po porodzie w tych samych etapach dnia bedzie aktywne...juz sobie współczuje bo najmocniej kopie ok 4 rano i wiecorem jak zasypiam ... :)
Tródno przebojeje to jakos a pozniej bede mile wspominac :)

Betina to nic tylko się zastosuj do rady! ;-)

Anka fajnie ze będziecie mieć nowy dom. Pozazdrościć. I obykatar szybko przeszedl.

Makunia super ze wesele się udalo i podroz również. Gratulujejeszcze raz!

Nomimalone na pewno wszystko dobrze. Ja tez mam czasem takidziwny bol z jednej strony, mysle ze to wlasnie przez macice… no coz, teraz jużlepiej nie będzie.

Szczebiotka wspolczuje tragicznej wizyty i czekania tyleczasu! Porazka! Dobrze ze przynajmniej odespałaś… ja przedwczoraj spalam razemz mala na drzemce, o dziwo prawie 2 h… jak nie ona. Zdrowka dla was!

Zabka a mieszkasz zbabcia? Nie dziwie się ze perspektywa swiat jest dobijajaca… nie ma nicgorszego niż ktos kto przyjezdza na gotowe i jeszcze nic nie zrobi w domu… jajade co prawda do teściów, ale wiadomo ze co mogę to zrobie… zycze cierpliwości

Patrycja zdrowka dla synka!

Alfa Ty się tak magnezem nie faszeruj bo to nie za dobrze wpływana serce Twoje i dziecka. Chyba ze lakarz Ci zalecil jakas okreslona liczbetabletek. Ja bralam 5 dziennie i dowiedziałam się ze to zdecydowanie za duzo. Terazbiore 2 i efekt taki sam…

Ja dzis bylam u lekarza ale nawet mnie nie zbadal, a to mojaprzedostatnia wizyta w tej ciazy… nie będę komentowac :crazy: Chociaz krew pobral,wiec dowiem się czy mam konflikt czy nie. Spadam ogarniac mieszkanie… buziole!

U mnie dziś zły dzień :/

robiłam badania morfologii, moczu i obciążenie glukozą.
W każdym coś nie tak :( morfologia: wszystko co związane z żelazem spada, w moczu pierwszy raz leukocyty i bakterie, glukoza na czczo 82 (tu ok) ale po 1h było 186 a po 2h 185 ... więc wygląda na to że mam tą głupią cukrzycę ciążową :(
do tego mam tak zły humor ... w każdej pozycji jest mi niewygodnie, jest ogólnie do d...
w czwartek mam wizytę u lek.więc dostanę pewnie instrukcje co i jak robić

:crazy:

Ostatnia edycja:
reklama
a co do liczenia ruchów to jeden lekarz powiedział mojej koleżance w ciąży żeby w ogóle tego nie robić bo można się tylko niepotrzebnie dodatkowo stresować, mówił że jak ruchy są to jest ok a dopiero gdyby zupełnie ich nie było to wtedy dopiero robić alarm.

Do góry