Kania - ja nigdy nie pisze, że dzieci zdrowe, bo jak tylko napisze to zaraz któreś chore
więc napiszę, że do szkoły i przedszkola chodzą, chociaz pokasłują oboje... no ale oboje dostali ważne role w przedstawieniach jasełkowych (Maja będzie Maryją, a Adaś królem), więc musimy być zdrowi
więc teraz mam oczywiście zgryz w co Maje ubrać :-)
Królowa - zrób listę wyprawkowa i zacznij pomału kupować
może byc przez internet
pewnie jak tylko zaczniesz to od razu z górki pójdzie
a co do termometru to ja zawsze mam pod ręką... nasz teraz jest już troche zużyty, więc kupuję nowy - taki bezdotykowy własnie.... ja zawsze sprawdzam jak dziecko troche niewyraźne jest, no i w nocy jak choruje, żeby sprawdzić, czy gorączka nie rośnie... bardzo wazna rzecz, naprawdę....
anka - ja polecam herbatkę z malinami i cytryną no i Panadol.... i czosnek oczywiście jak lubisz - np mleko z masłem i czosnkiem na noc....
Alfa - gratuluje zdrowej córeczki
co do imienia to spokojnie - macie jeszcze czas... na pewno coś wymyślicie
natalia - to mały urwis z Twojego synka!!! mam nadzieję, że niedługo zmieni pozycję i przestanie tam wszystko uciskać....
Szczebiotka - współczuję znowu przejść ze Szczepciem.... i ciesze się, że już lepiej
spokojniejszej nocki życzę......
Kania - dobrze, że Oliwcia już lepiej
i teksty naprawde super sypie :-)
03.2013 - jeśli chodzi o żelazo to ja dostałam w tej ciąży Sorbifer Durules i bardzo mi pomógł - w 3 tyg hemoglobina wzrosła z 11,7 na 12,2, a hematokryt z 33 na 34... a tableteczki małe....
u nas pomału, przygotowujemy sie do wyjazdu MMa, który nie wiadomo nadal kiedy będzie :-) środa jest coraz mniej realna.... - bardziej pt albo sob.... zobaczymy....
MM wziął dzisiaj urlop i poszliśmy do Tesco po zakupy, a tam tylko chyba 4 kasy otwarte i w kolejkach po 20 emerytów, więc obrócilismy sie na pięcie i wyszliśmy....
kupiłam dzisiaj witaminki ciążowe w aptece - dodatkowo do normalnych kapsułki z DHA - czytałyście może o tych zaleceniach, zwłaszcza w 3 trymestrze?? kiedyś o tym nie mówili, że takie ważne.... ja się staram jeść ryby, ale jedna tabletka na pare dni nie zaszkodzi....
miłego wieczorku kochane