reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

kociatka nie bardzo mam mozliwosc. mama pracuje, tesciowa rowniez. przyjezdza co ktorys weekend, ale wiadomo... nie to samo

ewelinka
ja dzis myslalam ze sie porycze rano jak sie zobaczylam w lustrze. spalam moze 3 h, nie spie od 5.00 jestem padnieta... a mala kurde pelna energii... horror!

asinka85 wspolczuje mdlosci. kurde moja mama miala to samo, ostatni pawik na porodowce :happy:

ja wstalam o 5.00 myslalam ze sie wsciekne jak zobaczylam godzine! glowa mnie boli ze zmeczenia, polecialam na zakupy jak jeszcze M. i mala spali. a teraz czuje megaoslabienie i czekam az maruder pojdzie na drzemke :dry:

nomimalone przynajmniej w kinie bylas :-p ja juz nie pamietam kiedy bylam... eh zazdroszcze

anka super ze masaze sie udaly. napewno dobrze Ci zrobi taki relaks.

reklama
Hej :)
Mój mąż miał dzisiaj praktyczny egzamin na prawko kat. C od rana stresowałam się chyba bardziej niż on :-p Ale zdał :-):laugh2: Tak się cieszę, dopiero emocje ze mnie schodzą. Zaprosiłam mu na wieczór znajomych, więc muszę przygotować jakieś małe co nieco. Macie jakieś fajne przepisy na imprezowe przekąski???

Hej.
Oliwia już po kontroli, wszystko "podobno" dobrze, bo tej lekarki to ja nie jestem w 100% pewna. Ugotowałam z rana zupę, a na drugie nie wiem czy coś będę robiła... Mąż nadal mi "grzeje styki"... a czym się naraził? Nazbierało mu się, dużo by pisać a to nie temat na ogólny. Prezenty dla dzieci w żłobku zamówione więc przynajmniej to z głowy. Idę zaraz na zakupy spożywcze, bo lodówka świeci małymi pustkami a w niedzielę teście mają nas odwiedzić.

Herbata czemu się nie wyspałaś? Córcia nie dała pospać?
Anka to fajnie, że masaże pomagają :-)
Kociatka cieszę się, że badanie przebiegło pomyślnie i wszystko dobrze :-) A co do kolejek hmmm to ja byłam w szpitalu a i tak na to badanie musiałam pół dnia czekać, tyle było pacjentek.
Kiniusia gratulacje dla męża, proponuję ser mozzarella w plastry pokroić, z pomidorami na przemian, powrzucać oliwki zielone, przyprawić solą, pieprzem i czym tam jeszcze chcesz. Dodatkowo serek biały naturalny (2 opakowania) do tego ząbek czosnku, doprawić przełożyć do miseczki, do drugiej krakersiki sezamowe - pychota, u mnie się tym bardzo często goście zajadają. Pomidory pod pierzynką też możesz zrobić, czy jajeczka :-)
Ewelinka apetyt rośnie, bo Maluszek rośnie i potrzebuje więcej :-)
Asinka, Ewelinka współczuję tych wymiotów, mnie męczyło do 20 tc, na szczęście przeszło.
Nomi gratuluję wizyty, pozytywnych wieści i miłego wieczoru w kinie :-)
Ala ja z moją w kuchni za bardzo nie porządzę bo mam malutką kuchnię i dwoje to tłok :-) Ale ciasteczka na pewno jakieś świąteczne upiekę tyle, że sama :-)
Barbia ja to zawsze byłam nocny marek ale teraz w ciąży szybko ląduję w łóżku, choć w pierwszej ciąży tak nie miałam.
Betina79 a jak egzamin?
Trytytka bezpiecznej podróży.
Asińska na zgagę kup sobie syrop Gaviscon.
Daga zdrówka życzę, a co do wyspania to dziś też jestem w miarę wyspana bo Oliwia pobudek nocnych nie zrobiła, a nawet jeśli to ja spałam chyba tak mocno bo nie słyszałam.

Ostatnia edycja:
kiniusia gratulacje dla męża. ja często dla niezapowiedzianych gości robie saszetki z ciasta francuskiego a do środka cokolwiek (szpinak, kurczak, feta, szynka, pieczarki, parówki co kto lbi lub ma w lodówce)
Kania78 nie egzamin, taki teścik bardziej. ale poszedł ok, teraz mam duzo czasu na nauke zamiast pracy :)

u nas dzis na obiad domowa pizza. choc nie wiem czy moge sobie na nia pozwolic bo mąż chcąc mi zrobic komplement powiedzial wczoraj ze zaczynam sie ładnie kobieco zaokranglac ;) Nie wiem jak mam to rozumiec, waga niewiele poszla do przodu od poczatku ale moze faktycznie bardziej "mamuśkowato" zaczynam wyglądac przez ten brzuszek

Hej nie było mnie tu 2 dni i tyle mam zaległości w czytaniu,że nie wiem czy
nadrobię:sorry2:
Ostatnio trochę się u mnie działo.Wczoraj mąż skończył malować kibelek.Efekt wyszedł powiedzmy-zadowalający ale musi nam to wystarczyc dopóki nie zatrudnimy kogoś do generalnych remontów,za jakieś 3 lata.
Zostało mi dziś ogarnąć mieszkanie,umycie podłóg a od jutra zabieram się za pichcenie,bo w niedzielę córama urodzinki no i kilka osób przyjdzie.
A córka teraz spi,nadal jest przeziębiona ale jeszcze nie idę do lekarzy-daję jej dużo picia,miód,cytrynę i Stodal -zobaczymy czy jej przejdzie.
A ja byłam dziś u ginka na wizycie.Wszystko ok z dzidzią tylko to łóżysko-ułożenie boczne,zakrywające ujście.Jak się to nie zmieni-to będzie cesarka.Cóż,oby tylko z dzidzią bylo wszystko dobrze a mnie to mogą kroic-nie zależy mi.
Zapisałam się wczoraj do tego Dudarewicza z Łodzi na styczeń.Chcę zasięgnąć opinii innego ginka.Zobaczymy jak on widzi to całe łozysko i dziecko itd.
W środę rano jade na KTG,za dwa tyg będę piła glukozę w gabinecie(bleee)a tuż przed Świętami znów KTG.

Ok,to ja uciekam smażyć rybkę,Wstawię ziemniaczki,zrobię surówkę i gotowe.

Miłego wieczoru Wam życzę!!!:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Miałam dzisiaj super sen
smile.png
śniło mi się że rodziłam w domu w wannie, oczywiście była też położna. Jak urodziłam Filipka to się ogarnęłam wzięłam go na ręce a potem poszłam pokazać braciszka Piotrusiowi, a on go przytulił i pocałował. Potem usiadłam na łóżku i karmiłam małego piersią
smile.png
Żeby taki sprawny poród był jak w tym śnie i bez bólu
smile.png

czesc. malo ostatnio pisze ale natchnienia cos brak:(od dzis biore insuline na noc poniewaz cukry na czczo za wysokie:(pozniej juz jest ok.dziecko ma sie dobrze.kopie jak szalone a dzis upatrzyl sobie te dolne partie.czasami czuje go nisko a nie kiedy nad pepkiem fika.
Ala pierniczki mozna wczesniej zrobic. zalezy od przepisu.moja kolezanka robi miesiac przed swietami i sa jak swierzytkie.ja chyba jutro bede robic.

czesc

Ja na szybko bo dzien w biegu. Od rana bylam w 3 innych miastach , na szczescie zdazylam odebrac Laure z przedszkola.
Potem obiad, kapiel Laury bo wieczorem ja do szkoly a maz y Laura ida do znajomych na kolacje. Ja dolacze po 21 :) specjalnie nie bede jadla w domu:-D
Masaze faktycznie fajne i juz nie moge sie doczekac kolejnego:tak:

pierniczki wyszły pierwsza klasa, juz są pochowane do słoiczków i czekają na święta. może jeszcze za kilka dni zrobię kolejną partię żeby porozdawac w rodzinie i znajomym.

Monisia jedziesz na ktg?? myslalam ze to sie robi dopiero w 9 mc?
Patrycja zawsze mozna pomarzyc o takim porodzie, a nóż życie Cie zaskoczy ;)
zabka wspolczuje insuliny, ale jesli masz raz dziennie to chyba i tak nie najgorzej. A jak Ci idzie dieta?
anka26 ten masaz to jak wygląda? bo jak ja bylam na takim "dla kobiet w ciąży" w salonie kosmet. to plecy mi pani masowala na siedząco.. A slyszalam ze czasami są taki specjalne łóżka z otworem na brzuch ze mozna sie położyc :)

reklama
Ewelinka pocieszę Cię albo i nie... Ale mnie też męczą :no: Właśnie teraz jest mi tak niedobrze, że zaraz chyba polecę... Trzymaj się!!

asika85,Ewelinka ! Biedne jesteście;( procent jest naprawdę mały,współczuję kobietki!!!

truskafffka pierniczki zrobione i muszę powiedzieć ze wyszły bardzo dobre i ładne :) podzieliłam sobie i zrobiłam częsć polane czekoladą,a resztę nie :) Trochę było tego do ugniatania,ale na szczęście miałam niezłą pomoc ;) Teraz szukam przepisu na coś innego równie szybkiego i dobrego :)

Do góry