reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Hej Patrycja,

też jestem z Twoich okolic.
Nie wiem czy nie doczytałam czy co ale jeśli możesz to napisz coś więcej o tym darmowym 4D.
Może też mogłabym z tego skorzystać ?

Z góry dziękuję.

Hej
smile.png

Trochę mnie nie było ale komputer się znowu zepsuł.
A Łukasz dzisiaj w nocy wyjechał do pracy w Niemczech, z jednej strony się cieszę że będzie lepiej finansowo a z drugiej już tęsknię i dopiero na święta przyjedzie. Z Poznania do pracy w Niemczech ma około 700 km
frown.png

Chciałam się przepisać do innej pani ginekolog w szpitalu w którym będę rodzić ale termin dopiero na 7 stycznia i muszę iść do niej osobiście i porozmawiać z nią czy mnie wcześniej przyjmie.
W tym tygodniu będę dzwonić do doktora i się umówię na te darmowe USG 4d.
Piotruś miał przez tydzień antybiotyk i kurcze nic nie pomógł i ma kaszel i katar jeszcze :/ a ja tylko troszkę przeziębiona jestem.

reklama
Hej :-) jak to dobrze miec chwile usiąść i coś do Was naskrobac i poczytać co u Was. Z moim zebem bez zmian, jutro mam dopiero wizytę u dentysty, do tej pory za dnia znoszę ten ból bez leków, ale na noc paracetamol obowiązkowy bo zasnąć inaczej nie moge. Oby jutro było juz po wszystkim.

od dwóch tygodni mam taki wilczy apetyt, ze jem nie dość ze za dwoje to nawet i za czworo! Przeraża mnie to.....do piątego miesiąca ciazy jadłam tylko dwa razy dziennie a teraz Okolo 5 razy. Czy to jest normalne? Czytałam ze dzidzius zaczyna teraz magazynowac tkankę tluszczowa pod swoją skóra wiec moze automatycznie wiecej ze mnie wyciąga. Nic no.....w razie czego bede sie toczyć na porodowke :-)

Ostatnia edycja:
Anka no ja też się zastanawiam jak te dziewczyny to robią, że tak mało na plusie... Ja już prawie 8 mam:( Ale tłumaczę sobie tym, że startowałąm z wagą niższą niż moja standardowa przez to, że dopiero co skończyłam dietę związaną z karmieniem... no i mam nadzieję, że zrzucę tak łatwo jak po pierwszym;)
ty chociaz masz sie czym pocieszyc a ja nie:-D
Ale tak jak Ty licze na szybki zrzut wagi po porodzie
anka26 nic takiego, miałam isc tylko po recepte na taki krem do twarzy bo mi sie konczy juz. ale co tam, pojde za tyd ;)
odmrażam gołąbki na obiad. mam nadzieje ze zdążą odtajac zanim głód mnie pokona ;)
skoro go jeszcze masz to mozesz termin przesunac a chwile z mezem nieocenione;-)
A co do wagi to nie wiem czemu tak jest...może tak działają dziewczynki na mamy, z Gabim już była 5+ a teraz 0.5-1 kg na plusie
ojjjjjj nieeeeee ja z Laura mialam wiecej do przodu:-D
Cześć Kobietki!

Niesamowicie byłam zabiegana przez te ostatnie dni. Paradoksalnie, dwa dni na zwolnieniu dały mi bardziej w kość niż codzienna praca :-D. Ponieważ po wizycie u lekarza ozdrowiałam jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki ( nawet nie wykupiłam leków, bo przeziębienie przeszło samo:szok:).
W piątek po południu przyjechała nasza znajoma i we trójkę wybraliśmy się na wspomniany wcześniej koncert Muse. No cóż, takiego wydarzenia we własnym mieście nie można przegapić. Choć miałam ogromne obawy, które targały mną do ostatnich chwil. I w końcu na koncercie i byłam i nie byłam. Ponieważ mieliśmy miejsca siedzące na trybunach to tłum nas nie dotyczył (nawet do wejścia były osobne sektory) - tutaj nie było żadnego problemu. Natomiast siła nagłośnienia wygoniła mnie z trybuny po dwóch utworach i tak naprawdę koncertu słuchałam z korytarza - dla mojego samopoczucia fizycznego i psychicznego było tam znacznie przyjemniej, ściany doskonale tłumiły wibracje, których nie mogłam wytrzymać. Czy jest mi szkoda? Może trochę, ale nie potrafiłabym dłużej wytrwać w takim hałasie, przez półtorej godziny martwiąc się zdrowiem i samopoczuciem Malutkiej. :sorry2:

Anka, u mnie na plusie 7 kg i ciągle widzę, jak się powiększam - a najbardziej tam gdzie nie chcę, czyli w udach i pupie. Za to po bokach i na dekolcie widać mi żebra :dry:. Ale moja ciężko wypracowana figura sprzed ciąży to już naprawdę przeszłość, także nie jesteś sama :-D:-D.

Jutro wybieram się na test obciążenia glukozą. Już mam gęsią skórkę na samą myśl....:dry:.
fajnie ze weekendzik minal z wrazeniami
Czasami warto wyjsc na korytarz i cieszyc sie koncertem niz byc na koncercie i martwic sie czy z baby dobrze;-)
Uda i pupa? ehhh to tak jak u mnie:happy2:
Hej :-) jak to dobrze miec chwile usiąść i coś do Was naskrobac i poczytać co u Was. Z moim zebem bez zmian, jutro mam dopiero wizytę u dentysty, do tej pory za dnia znoszę ten ból bez leków, ale na noc paracetamol obowiązkowy bo zasnąć inaczej nie moge. Oby jutro było juz po wszystkim.

od dwóch tygodni mam taki wilczy apetyt, ze jem nie dość ze za dwoje to nawet i za czworo! Przeraża mnie to.....do piątego miesiąca ciazy jadłam tylko dwa razy dziennie a teraz Okolo 5 razy. Czy to jest normalne? Czytałam ze dzidzius zaczyna teraz magazynowac tkankę tluszczowa pod swoją skóra wiec moze automatycznie wiecej ze mnie wyciąga. Nic no.....w razie czego bede sie toczyć na porodowke :-)
powodzenia
Oj tobie to chyba nie grozi wyglad kuleczki wiec nie masz sie czym martwic:happy2:

Petycja podpisana:)) Zamieszczę ją jeszcze na blogu...i mocno trzymam kciuki żeby poskutkowało chociaż jakoś wierzyć mi się nie chce...

Ewelinka to normalne… choc ja mam apetyt cala ciaze. Dzieckomagazynuje najwięcej tluszczu przez ostatnie 3 miesiace, wiec trzebazrezygnowac z kawki a zaczac wpierniczac mleczne produkty.

Ala to nie dziewczynki tak działają, uwierz… ja ważyłam podkoniec 20 na plus… może Ci się poszczęści i malo przytyjesz. Fajnie ze basensię udal!

Patrycja zdowka dla was. Mnie tez kiedys antybiotyk niepomogl. Widocznie zle dobrany, albo Może to jakas wirusowka?

Makunia powodzenia na glukozie! Fajnie ze choc troche bylasna koncercie. No coz, nie można mieć wszystkiego. Najważniejsze ze Ty siędobrze psychicznie czulas.

Kiniusia fakt, czasem można się dowiedziec fajnych rzeczy.Tu cala ciaze prowadzi polozna, ale spotkania sa tylko 5 do 6 razu przez calaciaze. W zależności od potrzeby również. Ja mialam ich wiecej bo sięprzeterminowałam ostatnio. Teraz nie bardzo mi spieszno na te spotkania bogadac mi się o moim wpasnialym samopoczuciu nie chce, a zmierzyc cisnienie mogęsobie sama

Padam na pysk za przeproszeniem wiec zmykam spac. Jutro ranodo dentysty z mala. Jest co badac… Az 5 zebow, ale obawiazkowa wiec muszem,choc nie chcem. Kolorowych snow dziolchy!!

Wróciłam ale nie mam sił czytać, odpisywać. Oliwia mi się pochorowała - bostońska zaraza ją dopadła więc nocki nieprzespane a w ciągu dnia tylko płacz i boli i boli............:-( Dopiero co siadłam ale chyba będę musiała iść dziecko położyć spać bo tatuś nie daje rady. Edit. Usnęła i zajęło mi to dwie minuty....
Zaraz się kładę, bo znów ciężka nocka się szykuje...

Ostatnia edycja:
Kania - zdrówka dla Oliwki i dużo siły dla Ciebie................

moi tez w domu dzisiaj, Adam miał zostać bo od czwartku ma mega katar pomimo antybiotyku i dalej kaszle, chociaz bardziej ten kaszel od kataru chyba.... Maja i tak miała dzisiaj zostac, ale już wieczorem jakas marudna sie zrobiła i dzisiaj rano już 37,7... na razie daje Nurofen, psikam Tantum Verde i mam nadzieję, ze ja nic od nich nie złapię..... :dry:
oczywiście miałam mić dzisiaj wizytę u pani dr... udało mi się na jutro przełożyć, ale muszę ojca do dzieci ściągnąć.... no i do ortodonty miałam dzisiaj z Maja jechać... nic to - pojade za tydzień...
z dwojga złego wolę, żeby Maja pochorowała w tym tyg, bo w pt maja Andrzejkową dyskoteke, w pon 3 gru przychodzi Mikołaj do szkoły, a w czw 6 grudnia jadą do kina na Renifera Niko ;)
co do Adama to bardzo mu sie podobało na próbie programu, akurat oglądał Delfinę i Bartka - tych co wygrali :-) dostał nawet pamiątkowa smycz TVN....

ja też petycję podpisałam, pewnie to nic nie da, ale zaraz jeszcze mężowi podunę, niech on też podpisze ;)

miłego wieczorku kochane ;-)

Deizzi 51,5 kg w miesiac po porodzie? jak Ty to zrobilas? a karmilas piersia?

kociatka ja ogladalam kiedys reportaz w Polsce o tych ochraniaczach do lozeczka i ponoc w USA je wycofali. ja raczej lekliwa jestem, wiec pewnie tego nie kupie i nie zaloze :tak:

Tak karmiłam go do 14 miesiąca życia. Jakbym wkleiła tu zdjęcie z tamtego okresu to maskara. Te rączki, nóżki... takie kości same w sobie... Aż na siebie patrzeć nie mogłam.... Tak 56-57 to dla mnie waga idealna :)

Masakra ile pieniędzy dzisiaj wydaliśmy... Małż buty sobie kupił (zarąbiste pierwszy raz w życiu podobają mi się jego buty i jeszcze ta jego mała nóżka - rozm. 41); do tego farba do pokoju syna - zrezygnowaliśmy z tej ślicznje zieleni bo Antkowi się nie podobała. Chciał niebieską. I ma niebieską. Do tego obrazki na ścianę, inne dodatki, lekarz, apteka, spożywka, szkoła, i co mnie najbardziej cieszy kupiliśmy farbę do łóżeczka maludy i w sobotę mąż pomaluje i będzie ciemno brązowe a nie słomkowe :) a jeszcze o wykładzinie dywanowej z ulicami myśleliśmy (w końcu dwóch chłopców będzie to można zainwestować), i jakąś lampę musimy kupić białą... bo białe dodatki zostały...

Dziewczyny jestem ze styczniówek 2013 nie wiem czy już wcześniej był link do petycji odnośnie urlopu macierzyńskiego, aby objął wszystkie mamusie, które urodzą w 2013. Podaję linka dzięki któremu bezpośrednio można poprzeć tą petycję. Pamiętajcie, aby potwierdzić później poparcie petycji klikając na linka przysłanego pocztą na e-mail.
Pozdrowionka dla wszystkich :)
::::::www.petycje.pl::::::LIST OTWARTY W SPRAWIE OBJ

reklama
Do góry