reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

makunia polecam cwiczenia, na pewno lepiej sie poczujesz
zabka fakt, od razu lepiej sie robi jak maluch sie ożywia i daje o sobie znac
ala84 nawet nie mow ze nie czas na wypady z brzuchem bo to dopiero 6 mc a ja mam jeszcze tyyle planów ;)

po obiedzie mnie zmogło, wkońcu odespałam ostatnie krótkie noce.

reklama
moj w wkoncu powiedzial swojej mamie o dziecku. lepiej pozno niz w cale ;-) oczywiscie cos tam plumkala pod nosem ale mysle ze kobita musi sie z tym przespac:)bedzie dobrze.rodzina im sie powieksza bo jego siostrzeniec tez zmajstrowal dzidzie;-)

Betina spacery to do końca tylko może nie pochody całodniowe:p

Tak mi małą harcuje po brzuchu dziś że skacze w lewo i prawo:-D Gabryś wczoraj się z nią bawił pukał i krzyczał "Nela halo.." a jak ona kopała to całował mnie w brzuch:-D Kurczę już nie mogę się doczekać kiedy się poznają i jaki Gabrynio będzie jako starszak:-):-)

hejka
u mnie dziś trochę nerwowo bo brzuchol boli :( nospą się ratowałam i jest lepiej. Ale jeszcze tak długo mnie bóle nie trzymały-takie jak na okres, plus twardnienie brzucha :(
tyle dobrego że maluch pobrykał i przez dzień i teraz na wieczór..leżę i liczę że będzie dobrze

poza tym miły dzień za nami, sentymentalny, rodzinny..co roku u nas w domu zjazd rodzinny jest..taki wyjątkowy czas..

Sorki że tak o sobie..

[*] dla waszych bliskich

dobrej nocki dla wszystkich

a ja dzisiaj jakaś nie zorganizowana, nie wiem czy pogoda tak na mnie wpływa, :-( a może to wizyta u mamy na cmentarzu tak mnie przygnębiła.
Jedynie paczka od żony kuzyna z ciuszkami ciążowymi oraz dzidzia fikająca w brzuchu trochę mnie rozweseliła. Teraz maluch bardziej wyczuwalny, już nie smyra jak wcześniej teraz kopie delikatnie, choć p tym co piszecie niedługo już delikatnie nie będzie :rofl2: ale niech kopie , niech daje mamusi znak , że jest ok :tak:Mój mąż już się nie może doczekać, żeby poczuć kopniaki, na razie jak przykłada rękę do brzucha to mała sie uspokaja -- córunia tatusia :rofl2:, tyle , że tatuś chce kopniaki poczuć :-D

Dziewczyny mam pytanie , te które już były dowiadywały się . Od kiedy (od którego tygodnia ciąży) zaczynają się zajęcia w szkole rodzenia, mówię o tych przyszpitalnych bo w tych prywatnych to chyba kiedy się chce .

truskafffka moja tez z piatku wieczor wiec widac jaki ma charakterek. oby Ci sie poprawilo z brzuchem. moj/a cos dzis nie fika.

ala pewnie sprawdzi sie jako starszy brat :tak: to bardzo rozbudowuje odpowiedzialnosc u takiego dziecka, wiec licz na pomoc przy przewijaniu i kapielach ;-)

zabka dobrze ze chlop sie wreszcie odwazyl. choc powiem Ci szczerze ja nie powiedzialam moim rodzicom jeszcze :zawstydzona/y:

hejka
u mnie dziś trochę nerwowo bo brzuchol boli :( nospą się ratowałam i jest lepiej. Ale jeszcze tak długo mnie bóle nie trzymały-takie jak na okres, plus twardnienie brzucha :(
tyle dobrego że maluch pobrykał i przez dzień i teraz na wieczór..leżę i liczę że będzie dobrze
Ech, łączę się w bólu. Myślałam, że się rano w łóżka nie podniosę, mąż już chciał jechać do szpitala. No-spa mnie uratowała, mam nadzieję, że już się taki ból nie powtórzy. Przestraszyłam się, ale Młode też bryka także myślę, że już ok. Brr.

Na cmentarzu mnie trochę przewiało, głowa rozbolała, mam nadzieję, że znów nie będę chora, bo jeszcze muszę zaliczyć kilka wizyt u dentysty... wcześniej odruch wymiotny nie dawał mi siedzieć z otwartą buzią :D
Dziewczyny do którego tygodnia można leczyć zęby? Wstyd się przyznać, ale kilka ubytków mam, miałam to załatwić przed ciążą, no ale tak to jest. Zastanawiam się czy spokojnie można do końca tam wiercić, czy od któregoś tygodnia jest zabronione?

zabka a dlaczego powiedzial dopiero teraz? bal sie ze mama zle zareaguje?
ala84 obserwowanie rodzenstwa - super sprawa. uwielbiam sluchac mamy jak opowiada o moim docieraniu sie z bratem na poczatku
NomiMalone w szpitalu gdzie sie dowiadywałam od 26 tc

z ciekawosci do zdrowego zywienia przestudiowalam tabele kaloryczne i dzisiejsze moje przykladowe menu. wyszlo mi ze srednio jem polowe zapotrzebowania kal dla kob w ciąży (ktore niby wynosi 2800 kcal). a jem normalnie, tzn glodna nie chodze.. myslalyscie nad odżywianiem jakos więcej?

reklama
Mru mozna cala ciaze leczyc zebiska z tego co wiem, ale od 3. trymestru nie daja znieczulenia, bo moze byc szkodliwe

betina widocznie tyle potrzebujesz. nasze zachcianki sa wynikiem rowniez zapotrzebowania dziecka. poza tym ono zawsze wezmie dla siebie ile potrzebuje. wiec tu chodzi bardziej o nasze sily i zdrowie, bo dzidzia to z kanapki z maslem zrobi sobie uczte i wszystkie niezbedne mineraly wchlonie

Do góry