reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

szczebiotka dobry humor w ciazy to rzadkosc ;-) mam jednak nadzieje ze Ci sie polepszy
makunia dziewczyny dobrze pisza, polac im :tak: ! powinnas isc na l4 bo jednak juz polowka za nami i trzeba zaczac zbierac sily...

betina oj nie tylko Tobie brzuch peka ;-) a ja jeszcze kolacje wcinam i zaraz zmykam spac

marynka zazdroszcze wyjazdu!! szerokiej drogi

ja dzis poszalalam na zakupach, oczywiscie mala tez skorzystala. jednak przez te wycieczke po sklepach ledwo zyje... dobranoc wam laski! poglaskajacie brzuszki i sie wyspijcie ;-)

reklama
hejooo halloweenowo
ja dziś w takim wydaniu ;)

zwariowany dzień za nami, wybyliśmy z D do kina i w sumie pół dnia nas nie było :-p
Mati z dziadkami się wyszalał :)
a potem z młodym robiliśmy lampiony halloweenowe;-)

lece doczytać co u was

Witam

Padam...

Herbata, maly spi tylko raz w ciagu dnia. Tak juz jest od dawna. Od urodzenia nie spal nam wiele

Makunia, niestety boli jak wszystko sie rozciaga, takie "uroki" tego stanu. Jakby brzuch za bardzo sie stawial, mozna zawsze wlasnie zadzwonic do gina i pytac. Lepiej wzniecic kilka falszywych alarmow niz cos przegapic. Mnie rowniez bardzo pomaga magnez, biore Asmag forte 3 razy po 2 tabletki. Jest skuteczniejszy od innych preparatow ktore bralam.

Karolaola, tak robilismy - bralismy do lozka i kladlismy sie obok. Po jakims czasie padal. Jednak potem uznal, ze wcale nie musi spac u siebie i ciagle domagal sie przeniesienia do naszego wyrka, spryciarz maly. Szyjka ok u Ciebie?

Truskafffka, fajny dzien zatem:-)

Milej podrozy Marynka. Jakze pieknie wszystko wyglada z pewnej odleglosci, prawda:-D Mieszkalam 4 lata poza tym krajem i wiem, o czym mowisz;-)

Kania, jak sie czujesz dzisiaj? Skoro lezenie nie pomaga, co pomaga na te bole??? Bierzesz jakies leki, magnez?
Dzieki za wskazowki dot zasypiania. Ja mam do tego dosc luzne podejscie, w sumie nie przeszkadzalo nam nawet usypianie malego u nas, jednak on uznal po pewnym czasie nasze lozko za swoje:sorry: A to nie przejdzie przy malenstwie w kolysce. Moge przy nim siedziec, nie ma problemu, ale wtedy jest histeria i wyciagniete raczki. Dzis probowalismy zostawic go na chwile samego, troche byl spokojniejszy nie widzac nas, jednak tylko przez chwile. I tak skonczylo sie na naszych rekach, jak zwykle:-p I trwalo to ponad godzine pomimo, ze byl naprawde bardzo zmeczony. Mam nadzieje, ze znajdziemy jakies rozwiazanie optymalne wlasnie dla niego, pracujemy nad tym;-)

Szczebiotko, co sie stalo? Mam nadzieje, ze zwykla ciazowa chandra. Dzieki, u nas na razie siedzenie przy lozku nie pomaga, tylko godzinne lulanie na rekach. Zobaczymy, jak bedzie dalej...

Patula, moj brzuchol jest ogromny:szok: a dziecie dopiero jakies pol kilo wazy

Makunia mam nadzieję że u Ciebie spokojniej
Kociatka też biore ten magnez, tylko po jednej tabletce
teraz doszło też żelazo, bo znów płytki lecą w dół i ogólnie krew taka sobie
trzymam kciuki za was i synusia ;) spokojnego snu ;)
Kania Szczebiotka jak nastroje, lepiej wam?
Patula oj też mam wrażenie że ostatnio brzucholek nabrał rozpędu i rośnie w oczach:eek:

Dziewczyny, jest lepiej! Magnez rzeczywiście pomógł...Wprawdzie ból nie minął w 100%-ach, ale przynajmniej nie boli przy każdym kroku. Miałam natomiast wrażenie, że objawy trochę nasiliły się, gdy zjadłam obiad... Możliwe to?:confused2: W. przywiózł mnie do rodziców, będę mogła się wybyczyć i wyleżeć za wszystkie czasy.

A mój lekarz mnie dziś zaskoczył...Ok. 18 zadzwonił do mnie z pytaniem, jak się czuję:szok:. I zabronił mi wychodzić jutro z domu, więc mam dzień lenia. Coraz bardziej u mnie plusuje :-D.
I macie rację z tym L4. Po wczorajszym i dzisiejszym dniu nie mam już zamiaru udawać, że to tylko siedzenie i że jest wszystko ok. W poniedziałek pogadam z ginem, choć mam przeczucie, że sam mi już zaproponuje zwolnienie po tej dzisiejszej akcji. Nie ma sensu się męczyć.

Ostatnia edycja:
Truskaffka, a to mieliście fajny dzień :)
Kociatka, faktycznie magnez jest skuteczny. Choć po dwóch dawkach 500mg czuję się jakbym miała zasnąć na stojąco :-D. A jak Ty się teraz czujesz? Czytałam, że Twe dziecię odwróciło się główką w dół, za to moja łobuzica kopie od wczoraj po szyjce...
Herbata, to fakt, już czas zacząć myśleć o sobie...
Maryńka, szczęśliwej podróży!!!
Szczebiotka, co do ruchu to planuję w poniedziałek wziąć zaświadczenie od gina i wybrać się na jakieś fajne zajęcia typu "aktywne 9 miesięcy".
Patula, mój brzuszek też rośnie coraz szybciej:-)

Makunia mnie się nasilają po oglądaniu TV. Jak wstaję z kanapy to ból jest niewyobrażalny - aż go nie rozchodzę i jest gites :)

makunia dobrze ze magnez pomógł, i masz super lekarza ze sam do Ciebie zadzwonil - niespotykane ;)
truskaffka byliscie na jakiejs imprezie haloweenowej? mnie sie marzyła, ale nic z tego nie wyszlo niestety.

ja juz u siebie, sama, bo mąż w pracy. o dziwo po wizycie u rodzicow straciłam 1kg ;)

ide do Żabki uzupełnic zapasy na na kolacje, bo w lodówce pustka

czesc. ja juz obiad ugotowalam. mojego nie ma,babcia na cmentarzu, "hrabianka" spi:confused2:humor do kitu dzis. wyrzylam sie dzis na kotletach:sorry:dobrze ze maly kopie bo wtedy mi lepiej;-)

reklama
witam się dzisiaj refeksyjnie...ja właśnie wróciłam z cmentarzy i po 4 godzinach chodzenia dochodzę do wniosku, że z brzuchem już nie pora na takie wycieczki:sorry:

Makunia super, że lepiej a jak już się zapiszesz na te ćwiczenia to zrób trochę za mnie bo ja zebrać się nie mogę i standardowo czasu mi brakuje na wszystko:-)

U mnie dziś na obiad chyba będzie pańska skórka bo jakoś sił mi brak na gotowanie, mąż w pracy więc nawet nie ma kto mnie zastąpić przy garnkach:szok:

Do góry