reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Królewno :-) myśle, że to fajny pomysł.
Asinska85.....ja tak wlasnie czytam te gratulacje i cos mi tu nie pasuje.....bo pamietam jak pisalas, że raczej bedziesz miec corcie a tu nagle kazdy pisze o synku :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, mam taki pomysł:

ostatnio martwiłyśmy się o kociątka, która nie odzywała się kilka dni. Takie sytuacje mogą się powtarzać, a im bliżej terminu porodu, tym częściej tak będzie. Nie mamy tu jakiegoś zamkniętego tematu, w którym mogłybyśmy zostawić kontakt do nas a wiadomo, że ma co na publicznym forum zostawiać do siebie namiarów. Taka grupa może i by nie była głupim pomysłem, ale póki co mam pomysł, by każda z nas wybrała dwie lub trzy dziewczyny z forum, którym prześle prywatną wiadomość ze swoim nr tel by w razie czego można by się z nią skontaktować i poinformować pozostałe dziewczyny.

co o tym myślicie?

Tak to bardzo dobry pomysł :) Będziemy na bieżąco ze sobą :) Tylko może to jakoś podzielić? Bo co będzie jak każda z nas ma sympatie do "x"? :) :) :) Biedaczka będzie miałam urwanie głowy :) Może jakieś grupy kilku osobowe? Wg listy? Że jedna z początku, środka i końca? Co by niebyło że wszystkie od razu do szpitala :)
Swoją drogą czuję że w lutym/marcu nastaną pustki na forum :) będziemy pochłonięte porodami a co niektóre już maluszkami w domu :) Byle tylko ta nasza grupka przetrwała i była dalej :)

Herbata ja myślę o takiej dostawce Dostawka do wózka BUGGYPOD Smorph2 (2723367452) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Ale z decyzją poczekam prawie do końca albo i do końca bo zobaczę jak ta moja mała sobie będzie radzić z chodzeniem i jak nasze spacery będą wyglądać pod koniec marca i może jednak kupię tylko taką dostawkę co Asinka mówiła do stania. Jestem zadowolona z naszego wózka i nie chcę go zmieniać... Jedynym minusem tej dostawiki siedzącej jest to, że poszerza wózek a nie wydłuża ale chyba łatwo się składa więc jeszcze się zobaczy.

Myślałyście już o prezentach świątecznych? Chciałbym już zakupić chociaż dla Synka i Chrześniaczki coś już teraz ze względu na wydatki żeby później się nie skumulowały. Nie wiem co kupić 4-letniej dziewczynce...

kociatka my jesteśmy właśnie na etapie nauki zasypiania i wygląda to u nas dokładnie tak jak opisała Deizzi. Kładę małego do łóżka i siedzę przy nim. Zasypia do 30min- dziś 15. Ale jakbym chciała wyjść to jest płacz i nie potrafię na razie się przemóc i zacząć go zostawiać samego. Ale, żeby nie było tak kolorowo to mały budzi się w nocy i chce do nas, a ja półprzytomna po prostu go biorę nie pamiętając tego rano ...

Herbata
ja się zastanawiam nad wózkiem podwójnym phil&teds vibe albo właśnie nad taką dostawką jaką basieniak wkleiła. Tylko wjechanie wózkiem z taka dostawką do jakiegokolwiek sklepu/ bloku jest chyba niemożliwe ...

basieniak a Twoja mała chodzi już? Bo Igor jedynie od mebla do mebla a tak się boi i śmieję się, że do marca się nie wyrobi...

Deizzi prezenty to u mnie słaby punkt. Nawet nie wiem czym się takie czterolatki bawią. Ha ja mam problem z prezentem dla małego mimo, że 24/dobę z nim jestem ale prócz książeczek to mało rzeczy go zainteresowało na dłużej..

Deizzi, oczywiście można by dopracować ten pomysł :) Może faktycznie jakoś to rozwiązać by nie było tak, że jedna z nas ma stały dyżur i opisuje historie każdej z nas, bo każda wybrała właśnie ją. A myślałam, by wybrać trzy, bo choć jedna mogła coś napisać.
Zawsze można stworzyć wątek zamknięty, ale pewnie będzie problem kto będzie miał dostęp bo wiele dziewczyn pojawia się raz albo dwa a potem znika z forum.

kociatka my jesteśmy właśnie na etapie nauki zasypiania i wygląda to u nas dokładnie tak jak opisała Deizzi. Kładę małego do łóżka i siedzę przy nim. Zasypia do 30min- dziś 15. Ale jakbym chciała wyjść to jest płacz i nie potrafię na razie się przemóc i zacząć go zostawiać samego. Ale, żeby nie było tak kolorowo to mały budzi się w nocy i chce do nas, a ja półprzytomna po prostu go biorę nie pamiętając tego rano ...

Herbata
ja się zastanawiam nad wózkiem podwójnym phil&teds vibe albo właśnie nad taką dostawką jaką basieniak wkleiła. Tylko wjechanie wózkiem z taka dostawką do jakiegokolwiek sklepu/ bloku jest chyba niemożliwe ...

basieniak a Twoja mała chodzi już? Bo Igor jedynie od mebla do mebla a tak się boi i śmieję się, że do marca się nie wyrobi...

Deizzi prezenty to u mnie słaby punkt. Nawet nie wiem czym się takie czterolatki bawią. Ha ja mam problem z prezentem dla małego mimo, że 24/dobę z nim jestem ale prócz książeczek to mało rzeczy go zainteresowało na dłużej..

Antoś zażyczył sobie pociąg i tory... Więc problem rozwiązany, ale dziewczynki to nie wiem czym się bawią :) Lalkami i....?

Deizzi, oczywiście można by dopracować ten pomysł :) Może faktycznie jakoś to rozwiązać by nie było tak, że jedna z nas ma stały dyżur i opisuje historie każdej z nas, bo każda wybrała właśnie ją. A myślałam, by wybrać trzy, bo choć jedna mogła coś napisać.
Zawsze można stworzyć wątek zamknięty, ale pewnie będzie problem kto będzie miał dostęp bo wiele dziewczyn pojawia się raz albo dwa a potem znika z forum.

No właśnie z tym dostępem najgorzej... Chociaż i to można by było z czasem wdrążyć bo fajnie mieć Was wszystkie w kontaktach :) Tylko jakoś mało inwazyjnie i bez wojen :)
Asinka85 jak przyjdzie na pewno coś wymyśli :) Jakoś podzieli :)

karolaola no właśnie Wiki dopiero trochę ponad 2 tygodnie temu postawiła pierwsze kroczki... Ale wydaje mi się, że szybko sobie poradzi bo ona po prostu ostrożna jest i nie idzie przed siebie szybko nie ważne co tylko każdy kroczek po wolutku żeby przypadkiem się nie wywalić a jak tylko straci równowagę to delikatnie siada na tyłku lub kuca... Więc myślę, że jak troszkę poćwiczy to zaraz ładnie jej pójdzie. Gdyby już nieźle chodziła jak wiele dzieciaczków w jej wieku to na pewno kupiłabym taką dostawkę do stania. A tak to pewnie z tą do siedzenia skończymy... Dlatego będę czekać do ostatniej chwili i zobaczę jak się sytuacja rozwinie. Ale już całkiem nieźle myślę, że spokojnie będzie sobie radzić i na tyle, żeby ją wyjąć i jak trzeba przejść przez węższe drzwi to złożyć dostawkę a mała na nóżkach. Taka złożona spokojnie przez drzwi przejdzie...

reklama
Do góry