reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

03.2012 mam czasem takie same odczucia jak Ty, to normalne. nic sie nie stresuj. bierz magnez i tyle. dziecko jest juz coraz wieksze, to normalne ze sie przeciaga i przekreca. niedlugo bedzie kolej na czkawke ;-)

kania a moja za babcia przepada. tez wyciaga rece jak tylko ja widzi. ja nie biore mojej za czesto, tylko jak sie uderzy albo zaraz po drzemce jak ma kiepski humor, no i ewentualnie jak obiad dokanczam a ona juz zyc mi nie daje. jednak bywa to uciazliwe.

marynka
mialam to samo w pierwszej ciazy. tylko odliczalam dni zeby maluch byl jak najwiekszy, a w koncu i tak przenosilam 2 tyg :-) nie stresuj sie, tylko odpoczywaj i ciesz pieknymi chwilami. pozniej bedzie malo czasu na odpoczynek.

jest 19.00 a ja juz ledwo zyje. wypilam czerwona herbate, moze cos pomoze...

reklama
maryńka, Deizzi wszystko bedzie dobrze, nie zamartwiac sie. kazdy nasz kolejny tyd to powod do radosci :)
natalia ja juz wiem ze kolejna noc bedzie trudno zasnac (tym bardziej ze zmoglo mnie w ciagu dnia)

jestem z siebie dumna ze zebralam sie na cwiczenia. nie mam wyrzutow sumienia ;)
dzisiaj zaczynam kuracje antygrzybiczna... łeee... Leczylyscie to kiedys? troche mnie dziwi ze kuracja trwa az 20 dni! (tyle jest globulek w opakowaniu)

Dobry wieczór marcóweczki. Byliśmy dzis w Genomie na badaniach , tak skierowała nas pani genetyk oststnim razem ale pani doktor stwierdziła ze 19tci 2 dzień to troszke za wcześnie na badania połówkowe.....Maluszek sie wiercił i nie mozna bylo go dobrze zbadać więc kazała przyjechac ponownie 19.11.I znów bedzie niestamwity stres , ale co zrobić . Prawdę mówiąc to zaczynam wątpić w ich USG, więcej i wyrazniej bylo widac w środe jak bylismy u mojej gin niz dziś , a ponoc maja taki dobry sprzęt.Jedyne co się dowiedziałam to ze na razie wszystko wygląda dobrze i ze będę mieć SYNA.

Deizzi, maryńka - mam dokładnie tak samo. Do tego wciąż czytam o różnych patologiach, nie wiem czemu się tak gnębię, jakoś nie mogę uwierzyć, że wszystko jest ok. Chcę ciągle czuć malucha, może wtedy będę ciut spokojniejsza.

Natalia lecimy do Włoch (północna część) a za 2 tyg. do Szkocji - ostatnie nasze wypady tylko we dwoje na najbliższe lata :) O ile na Włochy cieszę się bardzo to nie mogę tego powiedzieć o Szkocji, wystarczająco zimno mi jest w Wawie.
Może poczytaj książkę? Jeśli lubisz kryminały to mogę coś polecić :) Z obyczajowych powieści też mam coś w zanadrzu :)))

betina sama ćwiczysz w domu czy chodzisz na jakieś zajęcia?

asinka gratuluje synka. to nam rosna kawalerowie :)
Królowa chodze na zajecia, nie mam tyle samozaparcia zeby samej sobie w domu cwiczyc. A co do lektur to daj jakies tytuły (szczególnie kryminaly) jesli masz do polecenia. Ja uwielbim książki, a teraz kiedy mam wiecej czasu pochłaniam je w zastraszajacych ilosciach (maz sie boi ze zbankrutuje co chwile zamawiajac nowe).
Nawet myslalam zeby taki watek osobny o ksiazkach zalozyc, polecenia, recenzje. Ale nie wiem czy chetne by byly ;)

jutro sniadanko z psiapsiółą, juz sie ciesze : )

dzisiaj zaczynam kuracje antygrzybiczna... łeee... Leczylyscie to kiedys? troche mnie dziwi ze kuracja trwa az 20 dni!
Ja ostatnio 'leczyłam', ale dostałam globulki tylko na 10dni, bo p.doktor powiedziała, że w zasadzie to tak profilaktycznie, bo coś delikatnego się tam zaczyna dziać, ale nie ma sensu tego bagatelizować.
Niestety wszystkie grzybki lubią powracać, trzeba dobrze dziada wytępić więc myślę, że te 20dni to taka norma ;)

Mru a nie pamietasz co dostalas na to? Ja dostalam Natamycyne i jest na ulotce napisane ze albo po jednej tabketce przez 20 dni albo po 2 tabl przez 10..

Bardzo proszę (czytam mnóstwo, zacznę od ostatnich pozycji):
- Camilla Lackberg - "Księżniczka z lodu" (pierwsza część sagi, na razie przeczytałam tylko tę),
- Ninni Schulman - "Dziewczyna ze śniegiem we włosach",
- Charlotte Link - "Dom sióstr" (może nie do końca kryminał, ale świetna książka),
- Simon Beckett - "Chemia śmierci" (inne książki tego autora też są super),
- S. J. Watson - "Before I go to sleep" (nie wiem jakie jest polskie tłumaczenie, ale to chyba jedyna książka tej autorki).
Lubię też Harlana Cobena.

Z innych książek polecam wspaniałego pisarza Pata Conroy'a "Muzyka plaży", "Na południe od Broad", "Książę przypływów". Każdą z tych książek czyta się jednym tchem :)

reklama
asinka gratuluje synka. to nam rosna kawalerowie :)
Królowa chodze na zajecia, nie mam tyle samozaparcia zeby samej sobie w domu cwiczyc. A co do lektur to daj jakies tytuły (szczególnie kryminaly) jesli masz do polecenia. Ja uwielbim książki, a teraz kiedy mam wiecej czasu pochłaniam je w zastraszajacych ilosciach (maz sie boi ze zbankrutuje co chwile zamawiajac nowe).
Nawet myslalam zeby taki watek osobny o ksiazkach zalozyc, polecenia, recenzje. Ale nie wiem czy chetne by byly ;)

jutro sniadanko z psiapsiółą, juz sie ciesze : )

Ja bym była za bo molem książkowym jestem :)Tylko teraz za pracę studiowskie się wzięłam więc STARAM się niezaczynać żadnej książki bo jak się zacznie to już do końca trzeba :) Ale mam duży zapas książek TOPowych więc wątek super pomysł i mogę coś polecić :)

Do góry