reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

reklama
Dziewczyny dziękuję za trzymanie kciuków :)
Moja babcia nam pożyczy trochę kasy i musimy spłacić najem do końca miesiąca w całości to anulują wypowiedzenie :)
Gratuluję zdrowych synków i córeczek :)
Mnie ostatnio brzuch pobolewa tak jak na okres. Jak by mi się macica stawiała to chyba bym czuła?
Mam dzisiaj taką ochotę na igraszki wieczorem z Ł i nie wiem czy mogę bo ten brzuch mnie pobolewa. Jak myślicie?
Idę Was trochę nadrobić :)

betina- ja o tym myślałam ale niestety nie stać nas na taki wydatek ale jak będzie okazja to oddam tą krew pępowinową do użytku publicznego może komuś innemu się przyda a to jest za darmo.

Co do witaminy C to jej niedobór może prowadzić do samoistnych krwawień i uszkodzeń naczyń krwionośnych.

Patrycja cieszę się że udało Wam się rozwiązać problem z mieszkaniem. Taki stres związany z szukaniem na szybko mieszkania napewno nie był by Ci teraz potrzebny.Przy bólach brzucha wstrzymałabym się do jutra z igraszkiami ;) ale to już od Ciebie zależy ;)
Kinia masz rację z tą wodą, ja np. rano po przebudzeniu wypiłam szklankę zimnej wody i tak ochłodziła mi wnętrze że Mała zaraz się przebudziła :) przykładanie pewnie działa podobnie.
Żabka, Natalia ja też już po rozwodzie i z byłym również długo się strałam ponad 4 lata.. Teraz samo wyszło bez większych starań, spinania się i leczenia :) Może organizm sam czuł, ze to dobry moment bo byłam w bardzo dobrej formie psychicznej, doszłam do siebie po rozstaniu i w dodatku szczęśliwa z nowym partnerem.

Asinka85 ja też się oduczyłam prasowania, chyba że już coś jest naprawdę konieczne do wyprasowania.
Maryńka spróbuj pewnie się przestawi bynajmniej u mnie tak to działa :) wcześniej wstanę, szybciej zasnę :)

natalia88 ja sie chyba wcisne w jeden albo dwa plaszcze z zeszlego roku. na szczescie juz wtedy podobaly mi sie takie obcisle przy biuscie i luzne nizej, wiec moze sie przydadza :)
anka, kiniusia przez Was po raz kolejny w ciąży mam ochote na mielone z buraczkami. a dzisiaj juz nie zdąże zrobic.. jutro zatrudnie do tego męża ; ) a Wam zycze smacznego
trytytka, Gosha_90 faktycznie koszt jest duzy lub maly zalezy do czego porównac. musze sie jeszcze w tym zorientowac, bo slyszalam rozne opinie (np ze szansa wykorzystania takich kom. jest mniej wiecej taka jak wygranej w totka ;) )
asinka85 bidulko jeszcze Cie wymioty męczą?
Patrycja fajnie ze chociaz na chwile macie problem z glowy
maryńka tez mi cos ostatnio dluzej idzie zasypianie, az sie nie poznaje ; )

zabieram sie do pracy, poki glod mnie nie dopadnie

Dzień dobry ;)

Betina
fajnie że synek tak buszuje w brzuchu, mnie dziś się śniło że Rybcia tak kopała, że chłopaki już mogły to poczuć i się tym podniecaliśmy:-D no ale jeszcze chwilę chłopaki musza poczekać ;)
Asińska niech dzidziuś zdrowo sobie rośnie, a w końcu uda się podejrzeć co ma między nóżkami ;)
Kania małopłytkowość jest póki co do ogarnięcia, po prostu trzeba często robić badania krwi i to kontrolować
jak spadną poniżej 100 to pewnie dostanę skierowanie do kliniki żeby być pod specjalistyczną opieką, problem chyba pojawia się jak płytki spadają poniżej 50, ale nie wiem dokładnie co wtedy, bo z Matim w najgorszym momencie miałam jakoś 80..
jak jest płytek zbyt mało to ma to wpływ na poród, chyba jest wskazanie do cc..ale szczerze mówiąc dokładnie się nie wczytywałam w temat, coby potem nie schizować ;)
póki co, po prostu mamy ręke na pulsie i sprawdzamy często tą ilość płytek
smęty odganiam i mam nadzieję że będzie Ci lepiej ;)
Natalia ja kurtki nie kupuję, mam płaszczyk, dopasowany, ale z dużą możliwością manewrowania przy guzikach, mam nadzieję że dam radę ;)
Maryńka czasem w ciąży męczy taka bezsenność, człowiek w dzień śpiący...a w nocy jak na złość spać się nie chce :p
Patrycja dobrze że z mieszkaniem udało się załagodzić sytuację
z igraszkami bym się wstrzymała przy tych bólach

hej Koietki,

Ja dziś znowu pączka zjadłam...ach szkoda gadać:( od poniedziałku słodkie znika z domu.
U mnie od rana też kibelek, młody miał taką wkładkę że musiałam body wytrzepywać, nigdy mnie to zbytnio jakoś nie ruszało a dziś żołądek się zbutnował.

Kaniu biedulko co Cię meczy, jesień tak Ci się daje we znaki czy coś innego nie daje spokoju?
Asinka, Asińska wybaczcie pomyłkę:zawstydzona/y: zanotowałam sobie w pamięci, że obie macie wizytę i mi się wszystko w móżdżku wymieszało
Asinka mój też nocki teraz ale ja bym nawet nie miała nic przeciwko temu gdybym mnie o 6:30 obudził, u nas niestety wygląda to tak, że On zwykle dłużej zostaje i dziś np do domu ściągnął przed 11.
Anka pracuś z Ciebie, jeśli chodzi o żelazko to mimo, że ja generalnie lubię prasować to czasami by mi się przydało takie samopracujące:-D
Natalia ja gdybym z własnej woli zwlokła się z łóżka o 8smej to pewnie poszła bym prosto po termometr:-D

Jeśli chodzi o krew pępowinową to czytałam, że w niektórych miastach można to zrobić za darmo, wiem na pewno że w Warszawie jeden szpital się tym zajmuje nieodpłatnie.

Betina masz szczęście, że w biuście się mieścisz, ja właśnie musiałam zmienić kurtkę bo o ile brzuchol jeszcze wchodził to góra już nie, całe szczęście w ciąży ze Szczepkiem byłam praktycznie w tej samej porze roku więc płaszczyk mam.
Kinusia a nie wybierasz się na zaległe zakupy?;-)
Ja powiem szczerze, że bym chętnie trochę poszalała ale z drugiej strony nie wiem czy jest sens bo już zewsząd dostaje sygnały od znajomych, że szykują ciuszki dla mnie więc pewie dopiero w okolicach stycznia zrobię tylko przegląd czego mi brakuje i wtedy przejdę się po sklepach.

Kurcze Kociatka coś się nie odzywa, mam nadzieję, że wszystko u nich w porządku

reklama
Szczebitko no właśnie się nie wybieram, w środę po wizycie jedziemy do rodziców i obiecałam mamuśce, że w piątek pójdziemy razem poszlajać się po sklepach ;) U mnie też na śniadanie był pączek, ostatnio u mnie- dzień bez pączka- dzień stracony :sorry:
Też się zaczynam martwić o Kociatkę...

Do góry