reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

Spacerek dobrze mi zrobił,pogaduchy się udały :) Ale powiem Wam że czuć że ta zimna się do nas zbliża...to powietrze coraz bardziej chłodne...brrr...Na początku fajnie niby ciepło, ale po krótkim czasie robi się zimno:no:
Teraz o przeziębienie łatwo niestety,ja chorobę przeszłam jakiś miesiąc temu Ojj co to był za katar i kaszel... ech. A te nasze sposoby na te choróbstwa są takie słabe...;/ Pani w aptece mówiła mojemu mężowi że moge brać rutinoscorbin,ale na następnej wizycie u gina zapytałam czy są jakies przeciwskazania i mówił, że nie mam już tego brać, że może to prowadzić do krwawień...

Doti co do tych omdleń to radziłabym się skontaktować z jakimś specjalistą i jakieś badania porobić bo może być to naprawdę nie bezpieczne dla dziecka przy upadku...Mi osobiście się takie cos nigdy nie zdarzyło.

Szczebiotka Ty to masz dobrze z tym zachodzeniem,my staraliśmy się ponad poł roku,a myślałam że pójdzie to raz dwa... :-)Trochę się przeliczyliśmy i zaczęłam się stresować. Zrobiłam badanie na tarczycę i prolaktynę. Okazało się że właśnie prolaktynę mam za wysoką i po zjedzeniu części tabletki na obniżenie jej w tym samym miesiącu zaszłam w ciążę:-D
Kinusia narobiłaś mi apetytu na te fish&chips a jestem po obiedzie generalnie...
Juz nic nie powiem o fryteczkach,mam w ciąży na nie ciągle ochotę :D

reklama
doti to nie ciekawie masz.mam nadzieje ze ci szybko przejdzie.
nawet mi o fryciach nie mowcie buu nie moge na razie ich jesc,mierze cukiera od wczoraj i jak na razie tylko po sniadaniu mi skacze pozniej jest juz idealny.
co do zachodzenia w ciaze to mi wystarczylo zmienic partnera;-)

Wcześniej czuję że coś się zbliża i kładę się lub kucałam więc spoko - z ziemi niżej nie upadnę :p Najgorsze, że mam dziecko w domu... Byłam w szpitalu na Kopernika ale nic nie znaleźli, powiedzieli żeby się zgłosić jak nie przejdzie po porodzie :/ Wtedy to już po ptokach...!!! Najbardziej mnie wkurza, że nic w badaniach nie wyszło.

Szczebiotka , patula86 -miło że pytacie ale ja już od półtorej tygodnia szczęśliwa mężatka :-)

doti- przechlapane z tymi omdleniami, niestety ja też nie pomoge bo sama na szczęście takich nie mam. Trzymam kciuki żeby badania wyszły dobrze albo żeby wyszło coś niegroźnego żeby sie dało szybko wyleczyć i żeby było po kłopocie ;-)

Doti_00 Tylko sie cieszyć że nic nie wyszło tzn że wszystko z Tobą wporzątku :) może faktycznie inaczej przechodzisz ciążę niż my. Nie ma się czym wtedy przejmować :) głowa do góry!

Doti jak żyje 32 lata tak ani razu nie straciłam przytomności. Nie wiem co to omdlenia i szczerze nie chce wiedzieć. Natomiast Ty powinnaś przejść szereg badań bo to raczej nie jest normalny stan.Może zmień lekarza:confused:

Rutinoscorbin podawali mi w szpitalu jak wyladowałam na patologii. Z tego co wiem to nie jest on grożny ale w nadmiarze rozrzedza krew *(wit.C) co może powodować krwotoki

Truskaffka gratuluje i szyjka niech trzyma:tak:

Coś nie mogę myśli zebrać łeb mi pęka :-(
Jak zbiorę to pewnie zapomnę co której chciałam odpisać...
Doti pierwszy raz słyszę, żeby ktoś tyle mdlał..powinnaś chyba zrobić jakieś szczegółowe badania.
Ania rutyna zamyka naczynia krwionośne, właśnie dlatego lekarze polecają rutinoscorbin np. jak krwawią dziąsła w ciąży, bynajmniej mój gin mi polecił rutinoscorbin i pomaga.

Pewnie i tak, nie pierwszy raz ilu lekarzy tyle opinii.
Kurczę chyba wezmę apap, bo na prawdę nie daję rady z tym bólem głowy, chociaż apap pewnie nie pomoże..nie wiem, to chyba jednak odpuszcze :wściekła/y:

reklama
Kania78 przed egzaminem każdym jeżdżę ok 10 godzin... ;//// a niestety zdawalność u nas w tójmieście to niecałe 20%

iwonas85 super, że humorek Ci dopisuje:) mój Mały coś mało ruchliwy jest i rzadko kopie, ale może później się rozrusza Chłopak

madziaa21 już miałam tylu instruktorów, że to poezja:( generalnie nie zdaję albo przez moje gapiostwo albo już ewidentnie mnie oblewają. z jednym dziadem się nawet pokłóciłam, że zamiast patrzeć co się a drodze dzieje to się ogląda nie wiadomo gdzie (krótkie spódniczki były dla pana ważniejsze niż auto, które to mi zajechało drogę). Gratuluję zamążpójścia :)))

Szczebiotka wszystko pozytywnie załatwione, chociaż o 150zł jesteśmy lżejsi. no i trzymam kciuki za spełnienie się planów:) kiedyś sama chciałam mieć trójeczkę a teraz to nie dwójka przeraża i nie wiem jak sobie poradzę

doti_00 może zgłoś się do swojego ginekologa o skierowanie do szpitala na badania. nawet jak byś musiała tam kilka dni poleżeć to i tak warto. nie daj, odpukać, gdzieś na ulicy zasłabniesz czy w domu, uderzysz głową i to może mieć jeszcze poważniejsze skutki. tym bardziej, że nie jesteś sama. w każdym radzie życzę Ci żeby to ustąpiło

betina79 udanego wypadu :)

patula86 inhalacje z szałwi możesz też sobie zrobić:) no i trzymam kciuki za udaną wizytę. a z prawkiem na pewno się nie poddam

truskafffka super, że wizyta udana. może nie będziesz miała cukrzycy czego Ci życzę oczywiście

basiatoja każdy lek w nadmiarze jest groźny, tak samo jak witaminy można przedawkować. wszystko z umiarem;) tylko nie wiem jak rutinoscorbin może powodować krwawienia, kiedy wzmacnia naczynia

zabka253 jakie porady dajesz hihi, chociaż słyszałam kiedyś, że czasem faktycznie to pomaga i ma coś wspólnego z psychologicznym podejściem

kiniusia1730 weź i się nie oglądaj. może połóż się też a chwilkę. dzisiaj w ogóle jakiś dzień taki ciężki i smętny.

Do góry