reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

Kiniusia - codziennie mam ten sam problem "co zrobić na obiad" :) problem w tym że ciągle nie wiem na co mam ochotę i co zrobić żeby było zdrowe i pożywne ... niestety czasami tak długo się zastanawiam że koniec końcem nie robię obiadu wcale tylko zjem jakieś owoce itp - tak jest właśnie dziś :wściekła/y: ...

Ania - tak jak mówi Kiniusia, Rutinoscorbin (w ogóle wit.C) uszczelnia naczynia krwionośne i wzmacnia.

Doti - współczuję tych omdleń, to niebezpieczene nie tylko ze wzgl. na upadki ale też dlatego że wtedy nie masz prawidłowego krążenia co w ciąży jest niesamowicie ważne, myślę że powinnaś swojego lekarza rodzinnego ostro zaatakować - weź wyniki wszystkich badań na wizytę i on musi Ci spróbować pomóc, nie może tego zaniedbać.

Patrycja - właściciel mieszkania w ostatniej chwili chce się Was "pozbyć" bo od 1 listopada zaczyna się okres ochronny i trwa on aż do 31 marca - w tym czasie żaden właściciel nie może nakazać opuszczenia wynajmującym mieszkania i wypowiedzieć umowy z datą wcześniejszą niż ten 31.03 . Jeśli udało by Wam się jakoś dogadać to byli byście "bezpieczni" chociaż do końca marca.

Banankowa - jeśli chodzi o prawko to nie martw się , ja zdawałam w jednym z największych Polskich miast i też mamy fatalną zdawalność. Mi udało się dopiero za 5 razem, dopiero kiedy w końcu opanowałam swoje nerwy i też zmieniłam instruktora. Jeździłam z kilkoma i każdy zapewniał mnie że świetnie jeżdżę i nie wiedzą dlaczego oblewam :p w końcu gdy wyeliminowałam stres to dopiero się udało. Z moich porad to: wykup sobie 2h jazd zaraz przed egzaminem, weź sobie dobrą muzykę i jakiegoś czekoladowego pysznego batona i w czasie jak będziesz czekać na swoją kolejkę to się po prostu spróbuj wyluzować z muzyką i czekoladką ;) wsiądź do samochodu na luzie i z myślą co ma być to będzie - a na pewno uda się mam nadzieję że prędzej niż później.

W nerwach odliczam już dni do połówkowego ... jeszcze 7 ehhh
Dziewczyny , jakie dokładnie pomiary lekarz robi na takiej wizycie ?
Wiem że standardowo: waga, długość ciałka, kości ramiennych i udowych, sprawdza serduszko ale czy coś jeszcze ?
Jak zawsze już się boję co jeszcze niedobrego może wykryć - oby NIC

Matko te 9 ms przypłacę totalnie zszarganymi nerwami :D

Ostatnia edycja:
reklama
Kiniusia - mnie ostatnio dopadła okropna migrena, męczyłam się cały dzień :( oprócz rozsadzania głowy jeszcze okropnie wymiotowałam. Do tego stres o maluszka / dzień był straszny :(
Lekko pomógł mi Paracetamol (ale ten czysty 100% bez dodatków - bo tylko taki teraz możemy) i zimny okład na czoło, oczywiście cały czas leżenie w ciemnym cichym pokoju i od czas do czasu łyk miętowej słodkiej herbatki.
Mam nadzieję że Twój ból szybko ustąpi.

hej Kobietki

Ja znowu w domu cisza i spokój bo Teść z Synkiem wybyli. Jakaś niedojedzona jestem, zjadłam paprykę i już dwa małe jogurty i nadal ssanie czuję a na nic innego jakoś ochoty nie mam.
Kinusia mnie pomaga paracetamol plus słaba kawa na takie migrenowe- u mnie ze spadkiem ciśnienia związane, nawet jeśli nie przechodzi całkiem to przynajmniej trochę zelży
Żabka mało monitora jogurtem nie oplułam jak przeczytałam Twoją "receptę" na zajście w ciąże:-D
Truskafka super, że Dziedziolek zdrowy i wyniki ok, niech się ta szyjka trzyma jeszcze te 4-5miesięcy
Banankowa super, że udało się załatwić wszystko choć tej kaski szkoda. Ja też się chwilami obawiam jak z dwójką dam radę zwłaszcza, że dużo czasu zupełnie sama jestem, bo Mąż ma wymagającą pracę a Rodzinka bardzo daleko, ale przecież do odważnych świat należy:-D Moja Mamulka z 5tką dała radę więc liczę, że coś w genach po Niej mam:-)
Madzia wielkie gratulacje z powodu ślubu, może jakieś fotki byś nam pokazała?:-)
Betina baw się dobrze i nie przsadzaj z kofeiną:-D
Ciekawe jak tam Asińska i Kociatka po wizytach i co u innych Mamusiek słuchać, dawno Agula i Martuśka się nie odzywały

reklama
Do góry