reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

zilla trzymam kciuki! oby wszystko się skończyło dobrze u Was!

trytytka i masz rację, jak masz wrócić i się tylko denerwować to nic dobrego to nie przyniesie ani Tobie ani Maleństwu

natalia88 współczuję tego sprzątania... ale podejrzewam, że takich incydentów będzie już co raz mniej

Szczebiotka gratulacje! niech Córcia rośnie zdrowo:)

Ulkan ważne, żeby do przedu szedł rmont i nim się obejrzysz będzie po wszytskim:) a sny na pewno Ci przejdą i nie myśl o nich za dużo bo tylko bidulko będziesz się zamartwiać dodatkowo

basieniak może tak jak mówisz, to kwestia przyzwyczajenia. dla mnie czarna magia to pielęgnajcja dziewczynki. chłopcy są dla mnie jakoś mnej skomplikowani

Monisia-1980 nie tylko Ty pałasz takim entuzjazmem do sprzątania hihi. chociaż nie powiem, od jakiegoś czasu staram się bardziej na bierząco sprzątać i jakoś szybciej się czysto robi

zabka253 wodę morską tylko można, albo domowym sposobem inhalacje zrób sobie z szałwi np. możesz też kropelkę olejku olbasoil na chusteczkę nakroplić i oddychać tym

aniulkas mleko z miodem może Ci pomoże i są syropy np. stodal i z tego co pamiętam, to można je w ciąży stosować. no i tantum verde albo zwykłe miętówki czasem pomagają;)

Patrycja2810 oby udało się Wam dogadać z właścicielem! jeśli mieliście umowę z nim podpisaną, to musieliście mieć w niej zawarte jaki jest okres wypowiedzenia. może znajdziecie coś w internecie w przepisach co by działało na Waszą korzyść

daga90 gratulacje również i dla Ciebie:) super, że wszytso dobrze na wizycie

a ja miałam do Was częściej zaglądać i kurczę nie mogę do tego komputera jakoś przysiąść w ostatnim czasie. aż się nie poznaję, bo kiedyś to żyć bez niego nie mogłam.
prawka znowu nie udało mi się zdać:( kolejny egzamin za miesiąc a mój instruktor i tak nie chce mnie już widzieć, bo mówi, że nie ma mnie czego uczyć. i bądź tu człowieku mądry...
jeszcze jutro z rana muszę jechać do skarbówki bo im jak zwykle coś się nie zgadza i wymyślają. ehh masakra.
byłam dzisiaj na wizycie i wyszłam z dość skrajnych nastrojach, ale to już w innym wątku;)

dobrej nocki Mamusie!

reklama
Bry... nastrój do d...y więc smęcić nie będę na swój temat, poczytałam co u Was w ramach "nie myślenia".

Kociatka u mnie to nadal nie wiadomo co będzie, trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę,
Zilla trzymajcie się w tym szpitalu. nie zazdroszczę i mam nadzieję, że wszystko się unormuje i szybko go opuścicie.
Trytytka zastanów się właśnie, czy gra warta świeczki, ja z natury pracoholik ale do pracy już nie zamierzam wracać, choć nie powiem bywa że mi jej brakuje.
Natalia Oliwia już masz wszystkie zębole, więc to nie od zębów, pewnie przeżywa codziennie emocje a co do nocnikowania, to początki zawsze są trudne ale my już prawie na prostej więc trzymam kciuki za Twoją siostrzenicę i za siostrę i życzę jej wytrwałości i cierpliwości.
Szczebiotka staram się odpoczywać w dzień i cieszę się ogromnie że u Ciebie po wizycie wszystko dobrze i że dziewczynka będzie, parkę będziesz miała piękną.
Ulkan współczuję remontu, a złe sny są tylko złymi snami, trzeba je interpretować na przekór. Martwisz się i stąd one też wynikają.
Basieniak też mi sie wydaje że dziewczynka łatwiejsza w obsłudze, ale może mi się tylko wydawać.
Ania i jak poducha? Zdała egzamin?
Żabka, Kaso82, Aniulkas zdrówka Wam życzę, do nosa woda morska, tantum verde na gardło można.
Patrycja mam nadzieję, że Twój się dogadał z właścicielem i nie będziecie musieli opuszczać mieszkania.
Daga90 gratuluję udanej wizyty i potwierdzenia płci.
Banankowa to wykup sobie tylko lekcje przed egzaminem samym, będę trzymać kciuki, by się za miesiąc udało zdać.
Miłego dnia.

kiniusia fakt, wtedy od razu inaczej smakuje.. niestety z tego dzisiaj nici, wiec wieczorem bede się kawkowac na miescie ze znajomymi ;)

zabieram sie za prace..

Witam się i ja :)
Od rana pracowicie, ale myślę że jeszcze parę tygodni i l-4 bo boję się wieczornych skurczy. Przez pracę, kończenie remontu nie mam nawet czasu do Was zaglądać na bieżąco,a jak już przeczyta 8 zaległych stron to gubię się co komu odpisać.

W tamtym tygodniu byłam na targach bezpieczny maluch - podobało mi się, Mój S demonstrował pierwszą pomoc i mówił, ze mam mu kupić lalkę żeby mógł ćwiczyć w domu. Dowiedzieliśmy się kilku ciekawych rzeczy jako początkujący rodzice.
Po połówkoym chodzę mega szczęśliwa tak jak pisałam w pon lekarz powiedział, że raczej córka - a że ja od początku tak przeczuwałam to chodzę i się uśmiecham do siebie, że jednak Oliwia będzie w dodatku ciągle kopie i to też dla mnie powód do szczęścia. Szyjka twarda więc się tak nie martwie, ale za jakiś tydzień - może dwa pójdziemy wybrać się na dodatkowe USG zeby upewnić się co do płuci :)

Kiniusia, Betina ale mi apetytu na kawę narobiłyście :D o łóżku niestety mogę w biurze pomarzyć ;)
Zilla współczuje przeżyć, mam nadzieję, ze dojdą od czego krwawienie i CIę wypuszczą za kilka dni.
Patrycja mam nadzieję, ze dojdziecie jakoś do porozumienia z właścicielem. Może udąłoby się Twojemu M znaleść lepszą pracę, albo pomyśleć o jakiejś dodatkowej, wiem że cieżkie czasy i łatwo się pisze, ale dojdzie maleństwo i może być jeszcze ciężej finansowo :( trzymam kciuki za lepsze dni..

ja dziś bardzo dobry humor więc przesyłam trochę mojego dobrego dla odmiany nastroju :)

Witam dziewczyny :)
Po przeczytaniu tyle stron trochę się zgubiłam,dokładnie tak jak Ty iwonas85, tym bardziej że to moje początki ale mam nadzieje, że coś zapamiętałam jak się tu pomylę to wybaczcie :)
Kociatka trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę,napewno będzie dobrze :)

Zilla bardzo współczuję pobytu w szpitalu,ale myślę że jesteś pod okiem specjalistów więc teraz może być tylko lepiej :) odpoczywaj i wtedy dzidzia tez będzie spokojna :)

Betina kawka? zawsze mi to ładnie brzmi, ale ja po prostu nie lubię kawy :D pewnie to dziwne ale to nie dla mnie... pozwól że popiję soczku grejpfrutowego :D (bo chęci mnie na niego bardzo!od samego poczatku zajścia i najlepiej żeby był mocno gorzki :-Dhehe

Szczebiotka gratuluję córeczki :) mi też marzy się córeczka ale to pierwsze dzieciątko więc też bardzo cieszę się też z synka :) później będziemy celować hehe

Ulkan rozumiem Cię co do tych snów! mnie się śni codziennie coś innego i takie głupoty, że hey!:D czasami aż wstyd opowiadać :-)

Monisia-1980 co do Perf.Pani domu chyba tez mi jakoś na psychikę działa bo codziennie planuję posprzątanie lub układanie czegoś innego :szok: Ale dziś sobie odpuszczę idę troszkę na miasto z koleżanką :) trzeba korzystać z tej pogody bo jak od piątku ma przyjść zima to wtedy już widzę jak nie będzie mi się chciało wyjść z domu :-)
Banankowa współczuję ale nie poddawaj się! straszne są te nie zdawalne egzaminy na to prawko...nie mogę tego nigdy zrozumieć! Nie wiem co za przyjemność dla instruktorów jak oblewają za byle co...eh.

Mykam idę na to miasto... do później:)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, muszę zacząć sie czasem tu odzywać , wcześniej troche pisałam nie wiem czy mnie jeszcze ktoś pamięta, a potem z braku czasu (ślub itd) i dlatego też że nie byłam na bieżąco przestałam pisać tylko czasem coś tam gdzieś sie odezwe. Mam nadzieje że nie macie nic przeciwko.

banankowa - radze ci zmień instruktora, weź dodatkowe lekcje nawet w innej szkole, ja tak zrobiłam i zdałam za 1 razem. Czasem sie świeże spojrzenie innej osoby przydaje bo instruktorzy czasem też bywają różni i nie widzą swoich błędów np moja instruktorka była ok ale jak wzielam 2 h dodatkowe to mi facet zwrócił uwage na takie detale do ktorych ona nie przywiązywała uwagi a myśle że były istotne, np za dużo jeździłam na sprzęgle, na każdym zakręcie sprzęgło i hamulec a on mnie uświadomił że wystarczy czasem sam hamulec,ogólnie wydaje mi sie że jak chcesz sie douczać to u kogoś nowego a nie u instruktora ktory twierdzi że jeździsz świetnie a zdać jakoś nie możesz bo od razu widać że coś nie halo

reklama
Witajcie Kobietki przedpołudniowo:-)

Ja właśnie wypiłam kawkę (Betina dzięki za inspiracje:-)) i pożarłam pączka, bardziej by się jakiś alkohol przydał na moje skołatane nerwy ale od biedy cukier też może być;-)
Kinusia u mnie teść wymyślił aby zamówić "fish&chips";p czyli jak to w uk popularne wielka ilość panierki z odrobiną ryby w środku i do tego frytki, ja jeszcze zupkę mam więc pewnie razem ze Szczepkiem tym się pożywimy:-)
Daga super, że z wizyty jesteś zadowolona no i najważniejsze, że Córeczka pięknie rośnie:-)
Banakowa może Madzia ma rację z tą zmianą instruktora? no i kciuki zaciśnięte za pozytywne załatwienie sprawy w skarbówce. Widzę, że nie tylko ja trochę się obawiam pielęgnacji dziewczynki;-) pocieszam się, że moja Mamulka będzie obok przy Szczepciu dużo mi pomogła, ja nawet wcześniej się noworodkiem zajmowałam ale jednak swoje dziecie to zupełnie inna historia.
Patrycja mam nadzieję, że uda się z właścicielem porozumieć i nie będziecie musieli się przeprowadzać ale chyba faktycznie trzeba by pomyśleć o jakiś dodatkowych środkach bo z dwójką dzieciaczków będzie jeszcze trudniej, dowiadywałaś się może czy z opieki społecznej nic Wam się nie należy?
Kania mam nadzieję, że im dalej w dzień tym humor będzie się poprawiał, życzę Ci tego z całego serducha
a swoją drogą może by trzeba pomysleć o założeniu jakiegoś osobnego wątku gdzie by żale, fochy i pretensje do całego świata można było umieszczać?;-)
Kinusia i Tobie życzę aby dzień uśmiechu nabrał, jak będziesz na spacerku z pieskiem przytul się do brzózki, ponoć pomaga:-)
Iwonka cieszę się, że u Ciebie humor dopisuje mimo nawału obowiązków oby tak dalej, a takie warszaty fajna sprawa, żałuję że w Polsce nie byłam dłużej bo chętnie sama bym się wybrała
Basiatoja udanej wyprawy na miasto życzę:-)
Madzia oczywiście, że pamiętamy, na zrozumienie zawsze możesz liczyć więc się nie martw brakiem czasu dla nas. Jak w ogóle przygotowania do ślubu idą?

U mnie chwila relaksu bo Teściu z Synkiem na spacerze tak więc śmigam czytać pozostałe tematy,
Miłego popołudnia Kobietki, kciuki mocno zaciśnięte Kociatka, Asińska i pozostałe wizytujące:-)

Do góry