reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

CZEŚĆ DZIEWCZYNY!
basiatoja-witaj wśród marcóweczek.Napisz jak tam samopoczucie??Jak znosisz ciążę??
zilla-trzymaj się kobietko,bądź cały czas pozytywnie nastawiona no i zapobiegawczo leż sobie z "tyłkiem do góry"-podłóż sobie jakiś wałek z koca-tak na wszelki wypad!

U mnie dziś nuda.Nic mi się nie chce.Moja córka śpi juz trzecią godzinę a ja zrobiłam mielone z buraczkami.
Od kilku dni planuję wpaść na kilka godzin do garderoby i zrobić tam totalną selekcję i błysk,ale jakoś entuzjazmu,zapału mi brak:sorry:
Napatrzyłam się na tę Rozenek z Perfwkcyjnej Pani Domu i takie mam ambitne plany ,żeby sprzątać na bierząco,ładnie wszystko poukładać,posegregować ale...wszystko póki co odkładam na jutro(i tak od kilku dni).Eh,czasami samej mi ze sobą trudno wytrzymać.Potrzebny mi chyba jakiś kopniak na zapęd:-D

Trzymajcie się dziewczyny i miłego dzionka życzę!

reklama
Betina ja już jakiś czas na zwolnieniu ale myślałam żeby wrócić jeszcze na parę tyg i dziewczynę nową "wprowadzić" w obowiązki ale już mi przeszło bo atmosfera jak zawsze i słowo klucz "pretensje" wszyscy mają o wszystko!!! nie było mnie już od końca września więc słabo żebym odpowiadała za ten okres...

Zilla dobrze, że przestałaś krwawić!!! leż i odpoczywaj!!!! na pewno będzie dobrze! pytałam o szpital bo szczerze to nawet nie wiem gdzie w Krakowie najlepiej na patologię się udać jak by co.... wiem że Kopernik i Ujastek mają najwyższe stopnie referencyjności i tyle z mojej orientacji...

Szczebiotka gratuluje córki:) będzie parka:)

Ulkan nie zazdroszcze ale pomyśl jak juz będzie nowa i śliczna łazienka:)

Basieniak ja odnośnie pielęgnacji to mam blade pojęcie zarówno jeśli chodzi o dziewczynki i chłopców i nawet nie macie pojęcia jak się cieszę że mam ciocie położną, która stosunkowo niedaleko mnie mieszka!!!!

Ala to super że nocnikowe sukcesy odnosicie:) i to już któryś dzień z kolei chyba??

Szczebiotka gratuluje córki
Zilla zdrówka życzę
Jeśli chodzi o apteki to też dziś byłam. Weszłyśmy w taki etap ciąży, że smarkamy ile wlezie: "Wiele kobiet w ciąży ma katar i ciężko oddycha, ponieważ silniejsze ukrwienie powoduje nabrzmienie śluzówki nosa. Parówki czy płukanki nosowe z apteki na pewno przyniosą ulgę." Pytałam się i tez woda morska - mam jeszcze po córci jakąś przeterminowaną to ją zużyję.. Chciałam sobie kupić sztyft do nosa, ale farmaceuta mówi mi, że mi nie sprzeda?! Okazało się że zawarty w medykamentach mentol jest zabroniony w ciąży. Pierwsze słyszę ale OK, niech mu będzie. Póki co Rutinoskorbin na wszelki wypadek i dalej na spacerek... :)

hej Kobietki, kochane jesteście:-) dziękujemy bardzo za gratulacje:-) Mąż dumny jak paw bo od początku twierdził, że dziewczynkę "tworzymy", mam nadzieję że mu woda sodowa do głowy nie uderzy bo z Synkiem też był pewny swego:-D
Ulkan współczuję remontu, ja nieznoszę kurzu i pyłu no ale potem na długo spokój a i Maluszka kąpać będzie przyjmniej w takiej nowiutkiej:-) Jeśli chodzi o obawy to niestety tak jest im człowiek starszy tym większa wiedza i potem wyobraźnia działa
Kociatka oczywiście, że jutro przyniesiesz dobre wieści, o której w ogóle masz wizytę?
Basieniak Mąż Twój faktycznie trochę dziwne ma podejście;-) ale skoro On tak się sugeruje tym co mówisz, to może po prostu jak już będziesz wiedziała Kogo nosisz pod serduchem, zacznij wychwalać zalety danej płci a obawami dziel się z nami:-)
Anka u nas obiadek późno, mam nadzieję,że chłopakom będzie smakowała, jeśli nie to jutro sami sobie gotują:-D Co do zwolnienia to fajny plan, w sumie te lata najważniejsze więc jeśli masz możliwość bycia z Dziećmi to trzeba korzystać, z drugiej strony ja myślę sobie, że jeśli się szybko na 3cie nie zdecydujemy to tak po 1,5roku bym chciała do pracy...żeby sobie trochę odpocząć;-)
Betina masz całkowitą rację z tą pielęgnacją, wszystkiego się można nauczyć:-) szkoda, że obiadek nie smakował, mam nadzieję,że jutro coś pysznego uda Ci się stworzyć, a z teściami to szczęściara z Ciebie:-D
Zilla super, że krawienie ustało, trzymam kciuki by to jakąś "drobnostką" się okazało, najważniejsze że szybko zareagowałaś i jesteście pod opieką
Kinusia szkoda, że zakupy nie wypaliły, no ale masz jeden dzień dłużej na planowanie:-D
Ala gratuluje dalszych postępów Gabrysia:-) no i trzymam kciuki by Siostrzyczka przydadła mu do serca:-)
Natalia ależ nieczułe masz te koty:-D kolorowych snów:-)
Zabka niestety nic nie wiem o otrivinie, zobacz czy nie ma info na ulotce, jak ja szukałam czegoś to niestety żadne z tych leków dla dorosłych się nie nadawał, ale nie pamiętam czy ten akurat sprawdzałam, jeśli Cię nie męczy mocno ten katar to może woda morska da radę?
Trytka pamiętam jak pisałaś o mailach od szefowej, masz racje że idziesz na zwolnienie, bez sensu się stresować.
Ciekawe jak tam Kania, pewnie jeszcze sobie Maluszka podgląda:-)

reklama
No i dziewczyny dopadło mnie przeziebienie pierwszy raz w ciazy... robilam inhalacje na gardło z soli emskiej. Szypie okropnie czy moze zażyc tantum verde? w spraju? Jade kupic Prenatal grip care ale cos na gardlo potrzebuje co jest dobre?? Czosnku nie lubie i cebuli tez nie przełamie sie niestety:(

Do góry