reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

aniulkas Tantum Verde zażyć możesz ale w pastylkach do ssania, nie w spraju... Do tego Rutinoscorbin a na gorączkę Apap - to najłagodniejszy sposób wyleczenia przeziębienia...

reklama
Ja biorę rutinoscorbin rano i wieczorem jak mnie coś bierze. Nie w spraju bo nie powinno się żadnych spryskiwaczy wdychać. Czytałam o tym, że jak ssiesz to masz miejscowe zastosowanie, natomiast jak wdychasz wziewne leki czy detergenty mogą jak tlen zostać dostarczone dziecku. Na ulotce Tantum Verde aerozol jest napisane wyraźnie:
Ciąża:
Przed zastosowaniem leku należy poradzić się lekarza.
Lekarz zadecyduje o możliwości stosowania leku u kobiet w ciąży.

Na Tantum Verde pastylkach do ssania jest napisane:
Ciąża i okres karmienia piersią: Można stosować.

Mnie alergolog powiedziala, ze wiekszosc sprayow jest wchlaniana w ...0,003% czy cos w tym stylu i moge stosowac spray antyhistaminowy do nosa gdy alergia mnie wykancza. Natomiast tabletek - nie. Mam z reszta astme i caly czas biore sterydy wziewne, w poprzedniej ciazy tez bralam.

Co do Tantum Verde - dwoch lekarzy pozwolilo mi stosowac spray do gardla w poprzedniej ciazy i stosowalam. Ale i tak lepiej na mnie dziala plukanka z wody i wody utlenionej

Szczebiotka, wizyta jutro o 15.00

Nie bede zagladac do jutra, bo mam wisielczy humor przed tym USG i nie bede nim nikogo zarazac... Mam tylko nadzieje, ze u Kani wszystko OK.

kociatka od tego jestesmy zeby tez czasami posluchac narzekan czy strachów. ale i tak wierze ze wszystko na pewno bedzie dobrze

Wszystkim chorym - duzo zdrówka. Od pt podobno przywitamy zime brr...

My juz po gimnastyce, i zakupach wreszcie :) także zabieram sie za kolacje..

Dziewczyny nie wiem co robić
frown.png
Nie mieliśmy zapłacone za mieszkanie 2 miesiące i dostaliśmy wymówienie najmu i do 31 października mamy opuścić mieszkanie
frown.png
jestem załamana. Nie zapłaciliśmy tylko za wrzesień i październik i już nam wymówienie przysłali a teraz chciałam zapłacić. Mieszkanie jest na Łukasza i musi jechać się dogadać z właścicielem. A tyle razy go prosiłam żeby przepisał na mnie mieszkanie żebym mogła się o dotacje starać na mieszkanie
frown.png
Ehh...
[FONT=Trebuchet MS, Helvetica, Jamrul, sans-serif]Ja rutinoscorbin biorę codziennie żeby mi krew z nosa nie leciała bo w pierwszej ciąży miałam krwotoki a niedawno już mi się zaczynało ale zaczęłam brać i już mi nie leci. biorę 2-3 tabletek raz dziennie.[/FONT]

reklama
hej. Ja tylko tak na chwilke pochwalic sie ze juz po wizycie i wszystko ok. Pani doktor kolejny raz potwierdzila corcie wiec juz jej raczej nic nie urosnie :) mala dobrze sie rozwija i rosnie, wazy cale 370g :) pieknie sie prezentowala na badaniu i moge powiedziec ze wreszcie jestem bardzo zadowolona z wizyty u mojej pani doktor bo dzisiaj miala chyba jakis dobry dzien i wszystko sama z siebie dokladnie mi opisywala i pokazywala na monitorku, nawet o nic nie musialam dopytywac. powiedziala mi jak jest ulozona i w ktorym miejscu co sie znajduje i juz wiem ze po lewej stronie tam gdzie ciagle czuje kopniaki to napewno sa tam nozki :) z wrazenia zapomnialam sie zapytac tylko czy ma mozliwosc zeby mi nagrac badanie na plytce ale to zadzwonie przed kolejna wizyta bo nie wiem czy jesli ma taka mozliwosc to musze swoja plytke miec czy nie koniecznie.
Nie doczytalam was do konca bo jestem padnieta i zaraz klade sie na lozko ale gratuluje wszystkim dobrych wiesci z brzuszkow i zilla nie martw sie napewno wszystko bedzie dobrze, trzymam ksiuki.
Pozdrawiam

Do góry