reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Jak dziś pójdzie kapuśniak to jutro na tapecie barszczyk :)
czas na obaidek, potem musze włosy wysuszyć i córke odebrać z przedszkola. Jak bedzie czysta to lece do miasta a jak nie to najpierw do domku a potem wypad na miasto :) Słoneczko pięknie świeci:-)

reklama
tak piszecie o tym jedzeniu,że aż zgłodniałam:tak: U mnie dziś bakłażan a tapecie z makaronem...młody śpi więc ruszam tyłek do kuchni:-) W sobotę mam sesję zdjęciową z brzuszkiem i oczywiście Gabrysiem i mężem ma być pięknie więc już nie mogę się doczekać efektów:-D

Kania - Maja miała wtedy na tapecie Teletubisie i dostała taka jedna maskotkę od Adasia ;)
Kania, kociatka - ta książka "Rodzeństwo bez rywalizacji" to książka dla rodziców ;) ja nie miałam rodzeństwa, więc byłam zupełnie zielona w tym temacie i musiałam się podeprzeć literaturą fachową ;) chciałam, żeby dla mai było jak najmniej bolesna pojawienie się brata i chyba się udało ;)
co do książek dla dzieci to bardziej dla Oliwki, jest np Franklin czeka na siostrzyczka czy Basia i młodszy braciszek.... ale moi sa już na tyle duzi, że czytać im nie muszę tego ;)

Agss - witaj u nas ;) no to ciekawie z tą służbą zdrowia, ale pewnie idzie się przyzwyczaić ;)

Monisia - super wieści po amnio - teraz jeszcze tylko nie zamartwiaj się łożyskiem - bo i tak nie masz na to najmniejszego wpływu.... lekarz będzie kontrolował częściej i jak coś to najwyżej urodzisz wcześniej....
więc prosze sie cieszyć z drugiej zdrowej córeczki i głowa do góry :tak:

kiniusia - moja teściowa robi pyszny czerwony barszczyk ;) jedziemy do nich za 2 tyg i już dzwoniłam z zamówieniem na niego ;)

a ja wczoraj dopadłam kapustę kiszona i już w sklepie musiałam ja jeść ;) a milka dopiero wieczorkiem ;)
byłam dzisiaj na pobraniu krwi, zrobiłam morfologię i grupę krwi, mam nadzieje na dobre wyniki ;)
ale melodie do spania mam dalej niezłą - nadal odwoże dieciaki i kłade się spać... nawet jak tylko siadam z książką to zasypiam... ale widac organizm tego potrzebuje ;)
dzisiaj robie indyka w sosie pomidorowym z ryżem i zaraz jeszcze jakąś sałatke wymodze....

madziarra - ja jeszcze czasem używam Tantum Verde na gardło... jest syrop *spam* w aptece dla cieżarnych - wzmacniajcy... oprócz tego herbatka z malinami i cytryną a wieczorkiem mleko z masłem i czosnkiem....
a jak bardzo męczy to jednak polecam lekarza - w ciąży lepiej każdy kaszel kontrolować....

makunia - no to weź sobie ten tydzień zwolnienia i odpocznij ;)

żabka - i jak tam młodzież?? obudziła sie w brzuszku po cukierkach??
mój też ma czasem dni, że jest spokojniejszy, albo po prostu kopie w drugą strone i mniej go czuję, więc nie martw się na zapas :tak:

anka - i co tam planujecie robic na tym mieście?? tylko pospacerować?? czy jakies zakupki??

asinka - współczuję niewyspania.... jak mozesz to pewnie, że sie walnij z Tymkiem :tak:

AGULA STANDARDOWO W MIEŚCIE GOFRY Z BITA SMIETANA :)) upsss sorki za caps
Muszę Laurze kupić jakaś czapke na plac zabaw do przedszkola, bo tych co chodzi to mi szkoda. Napewno się coś znajdzie. Może dla siebie coś znajdę, jakis berecik:-D Chciałam tez kupić dla nas kozaczki typu EMO tak żebyśmy obie mialy takie same.Zima tuż tuż a wydatków mnóstwo.Powoli trzeba kupować

Kapuśniak pochłonełam i nadal jestem głodna, popchałam bananem i co? Nadal jestem głodna.
Kurcze chyba znów przytyje 29kg:baffled:
Macie jakieś sposoby na zapychanie się, tak żeby nie odczuwać głodu:sorry:

Gofry z bitą śmietaną...kurcze...ale mi smaka narobiłaś, chyba w odwecie za barszcz :-p I chyba ten caps lock był celowym zabiegiem żeby ochota większa była hehehehe :-p

Monisia super, że malutka zdrowa więc już na spokojnie:)
Madziarra ja płuczę gardło wodą z salviaseptem (wywar z szałwi który można kupić w aptece - lekarz mówił, że spokojnie można w ciąży) no i czasem tantum verde.
kociatka no to niezła kontrola - mi zawsze lekarz dodatkowo robi usg dopochwowe co by sprawdzić długość szyjki dokładnie...

AGULA STANDARDOWO W MIEŚCIE GOFRY Z BITA SMIETANA :)) upsss sorki za caps
Muszę Laurze kupić jakaś czapke na plac zabaw do przedszkola, bo tych co chodzi to mi szkoda. Napewno się coś znajdzie. Może dla siebie coś znajdę, jakis berecik:-D Chciałam tez kupić dla nas kozaczki typu EMO tak żebyśmy obie mialy takie same.Zima tuż tuż a wydatków mnóstwo.Powoli trzeba kupować

Kapuśniak pochłonełam i nadal jestem głodna, popchałam bananem i co? Nadal jestem głodna.
Kurcze chyba znów przytyje 29kg:baffled:
Macie jakieś sposoby na zapychanie się, tak żeby nie odczuwać głodu:sorry:

Hej ja ostatnio widziałam reklamę Lidla-podobno tam są jakieś mukluki(emo) w promocji.Nie wiem jednak jak tam u nich z jakością:eek:

A gofry z bitą śmietaną-hmmm fajnie brzmi ale wiecie co??Dziwne ale w ciąży z dzieczynką ja mam smaki na chipsy(wczoraj cała paka-później wyrzuty sumienia) albo na gazowane Pepsi.Słodycze średnio...Dziwne.

Ja na obiad dziś bardzo leniwie bo tylko jajo sadzone ziemniaki i reszta surówki od wczoraj.Od kilku dni chodzi mi po głowie zalewajka mmmm:happy: Może jutro się za to wezmę:tak:

ps.Dziękuję wam wszystkim za gratulacje!:rolleyes: Też się cieszę że to cholerne badanie amnio już za mną-no i przede wszystkich wyniki już znam.Eh.Super.I wiecie co??Aż mi się zachciało skoczyć jutro po jakieś śpiochy:-D biało różowe hi hi

paa

Witam.
Monisia super wiadomosci, gratuluje zdrowej corci :)
Zabka u mnie czasami tez maluch robi sobie wolne od kopniakow i odpoczywa. Czasami sa dni co mam wrazenie ze mi zaraz wyskoczy a czasami jest cisza i albo poczuje 1 kopniaka w ciagu dnia albo wogole. Pamietam jak szwagierka byla w ciazy i ktoregos dnia mi mowila ze nie czuja dziecka przez caly dzien czy 2 i poleciala do lekarza ze strachem bo miala ciaze zagrozona i okazalo sie ze jest wszystko ok. Mowila mi wtedy (nie wiem kto jej to mowil czy lekarz czy ktos inny) ze zdaza sie tak ze jak w ciazy pije sie kawe (ona pila taka 3w1) to dziecko jest pobudzone dlatego mozna odczowac mocniejsze kopniaki a jak sie tak pije codziennie to po kilku dniach maluch moze juz byc zmeczony tymi harcami i wtedy bierze dzien urlopu na odespanie :)

Ja dzisiaj rano polecialam na targ z bratem bo potrzebowalam modela zeby kupic sweterek mezusiowi :) a on tak strasznie szybko chodzi ze ledwo za nim nadazalam i co chwile go tylko stopowalam az biedny sie umeczyl tym zeby isc moim tempem :) jak wrocilam to myslalam ze padne taka bylam ledwo zywa.
Wczoraj przyszla mi moja podusia rogal a jest super wygodnie z nia spac i nawet jak siedze przed tv to jest mi z nia o wiele wygodniej. Chociaz jak otworzylam paczke to bylam zaskoczona gruboscia tej poduchy i myslalam ze jest troche mieksza tzn mniej wypchana. Zastanawiam sie tylko czy jak bede z nia spala to czy maz sie zmiesci na lozku jak przyjedzie :) bo spimy na wersalce a ja spie z ta poducha na srodku :)
Odwiedzil mnie wczoraj nasz kolega z Norwegii (byl swiadkiem na naszym slubie) i przywiozl mi pampersy 108szt i chusteczki Pampers dla dzidziusia bo stwierdzil ze to ze byl swiadkiem na slubie to zobowiazuje go do czegos :) stwierdzil ze jak przyjedzie nastepnym razem to przywiezie juz wieksze bo teraz 1 przywiozl :) oj dobrze miec takiego kolege :) mam nadzieje ze jak przyjedzie z nastepna partia to juz wezmie od nas pieniadze za te pampersy bo tak mi troche glupio go naciagac a za te stwierdzil ze tatus flache postawi i bedzie dobrze :)

reklama
Ja na gardło jak już jest bardzo źle to birę tantum verde ale to do ssania (lekarz wziewnych niepolecal). Te ponoć są dla kobiet w ciąży bezpieczne. Jak by Cię całkiem łamało to kąpiel z ciepłej wody (nie za długo bo nam nie wolno...) i pod kołderkę. Niezawodną cebulką z cukrem poprawić i przekimać wirusa! Niestety w stanie błogosławionym należy na siebie szczególnie chuchać i dmuchać.
Ja dziś miałam tyle pracy w domu, że zapomniałam że jestem glodna. Jak sobie przypomniałam o 14:00 to tak się źle czułam, ręce mi się trzęsły, nogi miękkie, mroczki przed oczami. Szok. Normalnie za kawałek bulki mogłabym kogoś pobić - jakbym miesiąc nie jadła... Mam nadzieję, że to się już nie powtórzy. Nic przyjemnego.

Do góry