reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

witam wieczorow:-)

Kinusia gorsze dni też są potrzebne abyśmy bardziej mogły docenić te dobre, ale życzę Ci z całego serducha abyś takich jak dziś miała jak najmniej

Kociatka Ciebie same nerwy wykończą:-( biedna jesteś z tymi problemami, może faktycznie coś na te skurcze silniejszego by dało radę??? Trzymam kciuki by to była tylko jednorazowa sprawa, może stres po wczorajszej wizycie?

Kania a może trzeba pomyśleć o jakimś dodatkowym zabezpieczeniu łóżka? ja rozważałam ale u nas póki co Szczepcia tylko raz zbierałam z podłogi a leżał tak, że nawet nie jestem pewna czy sam wypadł czy wyszedł, no i ma wieeeeeelgaśnego mięciutkiego psiaka więc drugi materacyk tak naprawdę, nawet jeśli wypadnie to miękkie lądowanie ma zapewnione:-D
Jak tam po wizycie???
Co do Mężów, no coż trzeba chyba wziąć poprawkę na hormony, mnie mój dziś do płaczu doprowadził i jeszcze wredny się ze mnie śmiał,że tak zareagowałam;-)

Trytka dziewczyny mają racje, korzystaj z wolnego, nie ma sensu stresować się pracą jeśli korzyści i tak za dużo nie ma, szefowa nie doceni wysiłku, dla Maluszka negatywne emocje nie wskazane. Bierz przykład z Betiny:-) jak będziesz miała za dużo energii zawsze możesz pobiegać na jakieś areobiki:-D

Wszystkim dziś wizytującym gratuluje, Lilikasia, Kociatka ma rację, jak potwierdzi się, że Córeczka będzie a narzeczony nadal bez entuzjazmu to powinnaś mu zacytować forumową koleżankę:-)
Asińska super, że Maluszek taki gimanstyk i dał Wam ładny popis
Jeszcze na wieści od Asinki85 czekamy powizytowe? dobrze pamiętam? zajrzę pewnie po wykąpaniu Małego.

Szkiełko21 witamy serdecznie i zapraszamy do pisania

Aguś oby szybko choróbsko przeszło, żebyś nie musiała się już dłużej męczyć, a jak Dzieciaki Twoje trzymją się zdrowo?
Ja dziś pół dnia przespałam:szok: Poza tym przez Kinusie pączka zjadłam, wybacz kochana ale na kogoś zwalić trzeba;-) Byłam w banku a obok sklep polski no i się nie oparłam.
Poza tym znów wielki gar zupy, ku uciesze wszystkich domowników, ugotowałam:-)

Ostatnia edycja:
reklama
trytytka no właśnie tak jakoś strasznie kiepsko ten mój lekarz ma to rozwiązane bo do niego się nie umawia tylko przychodzi w jeden z dwóch dni kiedy przyjmuje. Niby oficjalnie do 19 (jakby było mało osób) ale zawsze siedzi do oporu i zawsze jest poczekalnie pełna...
betina u mnie ja poczułam ruchy w 17tc (tak, ze jak dotknęłam ręką brzuszka to mogłam poczuć), a mąż jakieś 2 tygodnie później. A kiedy zaczęło to być w miarę regularne to kurcze nie pamiętam ani nie mam zapisane...
lilikasia ja też nie lubię różu i nic nie mam w tym kolorze i zarzekałam się, że nie będę tak córki ubierać a teraz mąż się ze mnie śmieje jak mała cała w różu często;) ale jakoś takich ubrań najwięcej i często najfajniejsze... i jakoś tak mi przeszło;)

Kiniusa współczuję, jak Cię cały dzień ta głowa boli to może weź sobie w końcu tabletkę, paracetamol, albo pyralginę można
Królowa Dramatu a Ty mi powiedz tak, bo ja nie wiem- co jest szczególnego w tym połówkowym? A może to chodzi o to drugie prenatalne, tak? Bo ja ciągle myślę, że Wam chodzi o zwykłe usg w połowie ciąży...Bo jeśli chodzi o to drugie prenatalne mi lekarka wspominała o 20 tyg.:eek:
Aśińska robisz w Genomie w Rudzie Śląskiej czy Katowicach?
szkielko21 Witaj wśród marcówek, te z nas które mają pod koniec termin mogą się przeciągnąć na kwiecień także zostań z nami :)
kociatko uważaj na siebie:tak:

Królowa - tak jak Ci pisałam juz - Roszkowski każe na połówkowe przyjść po skończonych 22 tc - czyli 22 i 2 np ;)
zreszta zadzwoń i dopytaj jak chcesz ;)
bo generalnie o połowkowym mówią między 20 a 24 tc chyba....

trytytka - ja mistrzem kuchni nie jestem, ale golonka nawet mi wyszła ;) mąż zjadł ze smakiem ;)
ja robie gotowaną - taka najbardziej lubię... po prostu zalewam woda, dodaję przyprawy i dużo czosnku i gotuje do miękkości... tak moja mama robiła galaretle z nóżek, ale ja wolę ten wywar albo wypić albo zrobić na nim krupnik :-)

betina - mój tez jeszcze nie czuje kopniaków - myśle, że jeszcze tydzień albo 2 max i będa czuli ;)

kociatka - ja tez uwazam, ze dobrze, ze kontrolę szyjki już za 2 tyg masz....
a jakis magnez chociaz bierzesz????? niedobrze, że tak już Cię to dopada, no........... sio skurcze!!!!! :angry:

Monisia - współczuję przejść - mam nadzieje, że w amnio wszystko wyjdzie ok &&&&&&&&&&&&&&&&&

ja jutro do lekarza na kontolę, ale boje sie powiedziec mu, że antybola nie wzięłam.... ale praktycznie już nie kaszlę, a ciepłe oklady bardzo mi pomogły na zatoki i wszystko zaczęło schodzić samo....
przy antybiotyku ja sie boję, ze tak jak Asinka - niby weźmiesz, a tylko skończysz to już coś nowego sie przypęta, bo organizm osłabiony :-(

kiniusia - wspólczuję przejść z pralką - kiedy Was już ten pech opóści???? oby jak najszybciej &&&&&&&&&&

Kania - a macie barierke przy łózku?? pewnie nie, skoro mała spadła... współczuję bardzo, bo szkoda siniaków...
ale jak już się zdarza to polecam Altacet w żelu..... działa cuda - siniaków nic a nic nie widać....

Szczebiotka - dzieki za troske ;)
dzieciaki na razie trzymają, Mai już kaszel przechodzi, ale ich to mogę jakoś leczyć... Zyrtec na noc, Mucosolvan rano i juz ;)
a pytałaś o coś na wzmocnienie dla dzieci - ja moim daje Bioaron C - teraz właśnie zakupiłam dużą butle i im daje codziennie.....

Ostatnia edycja:
hejka...

za mną zabiegany dzień, rano zaliczyłam ginekologa, maluch bryka-ale tylko chwilkę go widziałam, wyniki badań ok, cytologia ok, kolejne badania do wykonania ;) szyjka krótka, ale nie skraca się, zamknięta. Więc nadal trzymamy rękę na pulsie, ale jest ok :)

potem do przedszkola poleciałam, pomóc w pakowaniu prezentów dla dzieciaków na pasowanie i imprezę starszaków.

potem pojechaliśmy z chłopakami obczajać temat tapet-remont robimy w przyszły weekend. Oczopląsu o mało nie dostaliśmy ale o dziwo...wybraliśmy także temat z głowy teraz tylko remont zrobić buhahaha:-D
Młody oznajmił że chce do siebie też tapetę- czarną, niebieską i białą :eek::-D

padnięta już jestem...więc leżę... poczytam jeszcze co u was i do spaniaaaaa

A powiedzcie mi czy na pierwszych prenatalnych miałyście pobieraną krew?? Bo dzisiaj do mnie lekarka wyskoczyła czy miałam, a oni mi tam nic nie pobierali i powiedziała, że to dziwne :-)
Agula no niestety tak to jest po antybiotyku :-( ale czekam aż wyzdrowieję i idę zaszczepić się na grypę.
Kiniusia ja na ból głowy smaruję się Amolem i pomaga od razu.
Kociatka współczuję skurczy... Ja zeszłą całą ciążę miałam z tym problem, brzuch mi się stawiał, leżałam 3 razy w szpitalu... Uważaj na siebie i weź magnez, ale to już wiesz. Trzymaj się :*

A powiedzcie mi czy na pierwszych prenatalnych miałyście pobieraną krew?? Bo dzisiaj do mnie lekarka wyskoczyła czy miałam, a oni mi tam nic nie pobierali i powiedziała, że to dziwne :-)
Asinka ja miałam, ale to nie było obowiązkowe, tylko dodatkowe, u mnie lekarz nie umiał do końca zbadać tej przezierności i dlatego się zdecydowałam pobrać krew, żeby się upewnić, że wszystko ok

Królowa, mnie moja gin powiedziała że jeśli chodzi o połówkowe to ten czas nie jest tak rygorystycznie określony jak przy genetycznym, że tylko między tym tygodniem i dniem a tym. Ja prawdopodobnie będę miała koło 22-23 tygodnia. Zobaczymy jeszcze jak mi to wyliczy.
Faktycznie dzisiaj jakiś okropny dzień. Cały dzień nabzdyczona chodzę i tylko warczę na tego mojego biednego S. Dobrze, że jakoś cierpliwie to znosi ;) No i zachciało mi się sałatki jarzynowej więc cały dzień się z tym babrałam, no ale narobiłam tyle że pewnie przez tydzień będziemy ją jeść :D
No i gratuluję wszystkich wizyt:) Zerknę zaraz na tamten wątek i spadam do wyrka bo już ledwo na oczy widzę.
A, i duuużo zdrówka dla wszystkich chorujących!

reklama
patula Genom w Rudzie Sl,Asieńko ja miałam krew pobieraną zaraz na pierwszej wizycie. Mimo tego ze badania z USG były dobre . Pobieranie krwi do takiego badania jest tylko za zgodą pacjetki.

Ostatnia edycja:
Do góry