reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Hehehe to tak jak u mnie :p Tyle, że jak już pisałam mój pojechał dzisiaj na strzelanie w piątek w nocy wróci i pewnie już się zacznie przymilać :p ;-)
Fajnie, że odwiedziłaś szkołę rodzenia, ja myślę, że mimo iż czeka mnie cc to na szkołę się wybiorę, chociażby dla zabicia czasu ;) A od 20 tc mam zamiar chodzić dwa razy w tygodniu na spotkania z położną, potem zamienię to na szkołę rodzenia ;)

Ja właśnie też miałam podejście że po co mi szkoła rodzenia skoro i tak będzie cc, ale tak sobie teraz pomyślałam że może warto? Dlaczego będziesz miała cc? Muszę się dowiedzieć ile kosztuje ta szkołą rodzenia :)

Deizzi ciezko uwierzyc, ale nie kojarze zadnej klotni :) czasami ktos sie zle zrozumie.....czegos nie doczyta, ale ogolnie jest tutaj spokojnie :)

No właśnie losowo przejrzałam kilka stron i nie zauważyłam napięć :) Pogratulować :)

reklama
Dzisiaj u nas brzydka pogoda, za chwilę będzie padać a na 14 muszę jechać po siostry do szkoły.
W pierwszej ciąży nie chodziłam do szkoły rodzenia i teraz też nie będę.
Deizzi- witaj :)

Trzymaj sie Deizzi - nos zatkany i do tego chrapanie:cool:
Jestemy milutkie i przyjazne:-p Czasem ktos kogos dobrodusznie objedzie, ale to dla zdrowia i sportu;-). Wiecie, nie lubie takich watkow, ktore moj znajomy okresla jako "pierdzace na rozowo motylki" (wybaczcie dosadny cytat). Takie nieszczere, przeslodzone ble ble ble. Tutaj na szczescie tego nie ma i jes naprawde symatycznie - codziennie nie moge sie doczekac wiesci od Was:happy2:

Kania
, fajnie ze wynioslas jakies cenne informacje. Zanotuje sobie, bo juz jedno dziecko z kolkami przezylam... Wczesnie wstajecie. Moj rozbojnik ostatnio dosypia do 8:00 (ale nam dobrze).

Szkola rodzenia to nie tylko "jak urodzic", ale duzo informacji o opiece nad dzieckiem. Zgadza sie, dziewczyny?

kiniusia o wątróbce usłyszałam zarz po tym jak się jej najadłam, i pytałam o to moją gin, chodzi o to że wątróbka ma dużo wit.A ale jak to określiła moja gin musiała bym codziennie jeść żeby przesadzić, ale jak ochota najdzie to można od czasu do czasu. Mnie naszło tylko raz na początku jak miałam słabą morfologię, teraz bym nie zjadła bo nie mam ochoty, w ogóle to bym tylko sery jadła i zupy warzywne no i niestety słodycze.

Dziewczynki taki nasz los z tym bólem głowy, i mnie od rana męczy.

Aśińska współczuję tych okien, ja wręcz nie cierpię tego robić, na szczęście mąż obiecał że się nimi zajmie, dobrze że przypomniałaś może mu o tym w sobotę przypomnę.
Deizzi witaj i współczuję przeziębienia, kłócić to my się mam nadzieję nie będziemy, zapewne pojawią się ostrzejsze dyskusje ale przecież każda ma prawo wyrażać swoje zdanie i o tym dyskutować.

A ja się do szkoły wybieram koniecznie, nawet ostatnio spotkałam w przychodzi znajomą która chodziła do tej do której my się wybieramy i chwaliła sobie więc na pewno idziemy.
Kania z tego co wyczytałam na necie to szkoła rodzenia w szpitalu do którego chcę chodzić dla zameldowanych w Warszawie jest darmowa, zajęcia odbywają się raz w tygodniu po 3h i jest 5 takich spotkań, to info ze strony muszę do nich zadzwonić żeby ustalić kiedy mamy się zapisać.

Życzę miłego dnia.

Witaj Deizzi, ja też dziś z zatkanym nosem, mam nadzieje, że tylko dziś. Co do atmosfery na forum uważam, że jest ok Czasem ktoś ma swoje zdanie, ale ważne żeby mógł je wypowiadać bez obrazy innych.

Ja do szkoły wybieram się od listopada, zajęcia trwają 2 miesiące, u nas są bezpłatne. Kiniusia a co to za spotkania z położną?

Orientujecie się dziewczyny jak to jest z położną, która odwiedza po porodzie. Czy ja ją muszę wybrać i potem powiadomić, że urodziłam? Zupełnie się nie orientuje jak to jest..

Kania to Ci się trafiło jeszcze się na próbki załapałaś :) zanotuje sobie ten probiotyk na kolki. Choć mam nadzieję, że obędzie się bez ;)

Witam. Jesli chodzi o szkole to u mnie w miescie tez jest darmowa i wiem ze zajecia sa raz w tygodniu chyba cos ok 2-3 godzin ale nie wiem ile jest takich spotkan. Jesli chodzi o polozna to to tzreba wybrac sobie i wypelnic deklaracje, ja wypelnialam juz rok temu jak urodzila moja szwagierka i akurat bylam u niej jak przyszla do niej polozna. Jak lezalam w szpitalu to przyszla akurat ta moja polozna i mowila ze jak bade w 21tyg to zebym do niej zadzwonila i wtedy sie dowiem kiedy sie mam zglosic do szkoly rodzenia bo akurat ona ja prowadzi. Nie planuje rodzic w tym szpitalu u mnie w miescie ale nie powiem jej tego na poczatku :) planuje porod w kielcach w szpitalu w ktorym pracuje moja pani gin. i wiem ze przy tym szpitalu tez jest szkola rodzenia darmowa ale nie wiem czy tylko dla kobiet zameldowanych w kielcach czy nie koniecznie. Myslalam zeby tam zadzwonic i sie cos dowiedziec ale skoro mam szkole na miejscu to niby po co mam dojezdzac ponad 40km

Witam!!
Dzisiaj dzień od rana nerwowy, także zaraz uciekam położyć Tymka spać i ja się przy okazji zdrzemnę... Przed chwilą mojej dziecię walnęło takie kupsko, że nie obyło się bez kąpieli, mycia podłóg i prania :no: To na pewno przez ten lek osłonowy do antybiotyku... Ja mam dalej atak bolącego ucha, a jeszcze u Nas tak wieje, że od nocy mam cały czas watę w uchu. Jutro na badania, bo w środę do gina.
Deizzi witaj wśród Nas i czuj się jak u siebie :-)

Lista gotowa!! Jak co to pisać na PW jak się którejś coś przypomni.

reklama
Witaj Deizzi, ja też dziś z zatkanym nosem, mam nadzieje, że tylko dziś. Co do atmosfery na forum uważam, że jest ok Czasem ktoś ma swoje zdanie, ale ważne żeby mógł je wypowiadać bez obrazy innych.

Ja do szkoły wybieram się od listopada, zajęcia trwają 2 miesiące, u nas są bezpłatne. Kiniusia a co to za spotkania z położną?

Orientujecie się dziewczyny jak to jest z położną, która odwiedza po porodzie. Czy ja ją muszę wybrać i potem powiadomić, że urodziłam? Zupełnie się nie orientuje jak to jest..

Kania to Ci się trafiło jeszcze się na próbki załapałaś :) zanotuje sobie ten probiotyk na kolki. Choć mam nadzieję, że obędzie się bez ;)

Z położną Kochana to teraz jest tak że ona więcej Cię odwiedza w domu przed porodem niż po nim :) Chyba od 6 miesiąc zaczynają się jej wizyty :) JA staram się położnej w naszym ośrodku nie rzucać w oczy bo nie bardzo mam ochotę na widok tej kobiety w moim domu bo to taka typowa plotkara :( a później przeżyje jak będzie dziecko. A na inną zmienić nie mogę bo to mała wieś i tylko ona jest. Musiałabyś do jakiejś zadzwonić i się spytać od kiedy dokładnie.

Do góry