reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Krolowa, super - bedziesz spokojna...jakis tydzien,drugi jakos wytrzymasz (zartuje;-)). Najwazniejsze, ze wszystko dobrze, anemie podleczysz zelazem i bedzie super!

Szczebiotka
, hmmmm. Moze i dla nas niedlugo najlepszym wyjsciem bedzie wyciagniecie szczebelkow??

Betina
, moje dziecko rozne rzeczy wsuwa, o dziwo wcale nie slodycze (dawalam, nie chcial), ani nie smieciowe jedzenie. Preferuje lekka poludniowa kuchnie - jak mama;-)

Kiniusia, smutne, ze matka nie dba o corke:-(

Trytytka, kuruj sie kochana i odpoczywaj. Jest sezon na bakcyle i nie co sie narazac:tak:

Evelinka, odzywiasz sie tak, jak trzeba? Dziecko zabiera Ci wapn i duzo mikroelementow, samymi witaminkami tego nie nadgonisz... Wiekszosc kobiet zauwaza polepszenie kondycji wlosow, ale i to nie jest regula, jak pisze Zabka

reklama
Jem dwa posilki dziennie i to mi zupelnie wystarcza. Maz sie ze mna kloci, ze nie jem kolacji.....ale ja po prostu nie jestem glodna i jak zjem kolacje na sile to po 10 minutach wszystko zwracam bo jestem przejedzona.

Trzy kanapki na sniadanie i obiad mi zupelnie wystarczaja.....

Kiedys wspominalam, ze slyszalam od kolezanki, ze od witamin sie tyje. Nie moglam tego ogarnac dlaczego, ale odkad zaczelam brac witaminy zrozumialam o co chodzi. Jak bralam witaminy przez 3 tygodnie to mialam taki wilczy apetyt, ze 7 kanapek na sniadanie zjadlam i kompletnie nic nie poczulam i bylam ciagle glodna. Wiec odstawilam witaminy i wszystko wrocilo do normy- 3 kanapki i jestem najedzona. W moim przypadku witaminy bardzo wzmagaja apetyt.... a jak to jest z Wami?

Kania, sen mara... Na pewno bedzie wszystko OK:tak:

W koncu kupilam ten detektor tetna, znalazlam b dobry model, ale uzywany. Polecam szukanie na lokalnych serwisach ogloszeniowych, bo na Allegro maly wybor uzywanych i ceny niezbyt atrakcyjne.

Kania ehh z tymi komputerami złośliwość rzeczy martwych :-p
Szczebiotko następnym razem wezmę z Ciebie przykład, nie będę się szczypać :p
Królowa jak w ciągu dnia zabronię naszej suczy wchodzić na łóżko czy kanapy to ok obiekcji nie ma, ale w nocy jak wyleci z wyrka, to czeka cwaniara aż zaśniemy i znowu się do wyra pakuje, ale tak delikatnie po cichutku, że się nawet nie obudzimy :p

Kurczę dzisiaj ból głowy mnie dopadł, chyba zaraz się udam na popołudniową drzemkę ;)

ja tam wagą się jakoś nie przejmuje w końcu w ciąży się tyje:p Uważam, że powinno się jeść rozsądnie i za dwoje ale dla dwóch:)
U mnie witaminy powodują odruch wymiotny skończyłam je barć wczoraj ale brałam ze zdrowego rozsądku ale jako,że opakowanie się skończyło a my już niebawem będziemy w połowie to chyba już sobie daruję tą przyjemność :-)

U nie zaczyna się sezon chorób jesienny i mąż mi się rozchorował:-( JAko, że on pracoholik to poszedł taki do pracy...wrrrr mam tylko nadzieję, że my z Garysiem się nie załapiemy!!!!

Evelinka, w ogole nie jadasz cieplych posilkow??? W ciazy podobno nie powinno sie miec dluzszej przerwy niz 6 godzin pomiedzy posilkami, wiec moze choc salatke?? Od witamin sie tyje... hmmm... nie wiem, choc nie sadze. Wiesz, od roznych rzeczy sie tyje, ale mimo to sa potrzebne i Tobie i dziecku:cool: Witaminy do nich nie naleza pewnie, ale np tluszcze nienasycone. Przeciez ciaza nie tylko oslabi Ci wlosy (wiesz, jak Ci beda wypadac po porodzie? to dopiero bedzie wypadanie...), ale zeby i caly organizm... Twoje dziecko i Twoja ciaza.

Ja tez sie waga nie przejmuje. Wole przytyc kilka kg wiecej, niz pozniej pluc sobie cale zycie w brode, ze przez moje ''przesadne pilnowanie wagi'' zaszkodzilam dziecku.

kociatka przeciez napisalam, ze jem obiad.....a obiad z reguly jest zawsze daniem cieplym....nie sadzisz?????????

ja smak do jedzenia tez mam i to ogromny:)wlasnie zrobilam sobie murzynka:)juz sie piecze;-)
kania snami sie nie przejmuj.na wizycie bedzie wszystko ok:)

co do ciasta to zastanawiam sie na jednym z ponizszych (wszystkie z malinami :) )

Załączniki

• ciasto_kruche_z_malinami_i_pianka_1.jpg
    ciasto_kruche_z_malinami_i_pianka_1.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 19
  • drozdzowe_ciasto_czekoladowe_z_truskawkami_3.jpg
    drozdzowe_ciasto_czekoladowe_z_truskawkami_3.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 17
  • Tort_straciatella_z malinami_3.jpg
    Tort_straciatella_z malinami_3.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 20
reklama
Do góry