reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Krolowa, super - bedziesz spokojna...jakis tydzien,drugi jakos wytrzymasz (zartuje;-)). Najwazniejsze, ze wszystko dobrze, anemie podleczysz zelazem i bedzie super!

Szczebiotka
, hmmmm. Moze i dla nas niedlugo najlepszym wyjsciem bedzie wyciagniecie szczebelkow??

Betina
, moje dziecko rozne rzeczy wsuwa, o dziwo wcale nie slodycze (dawalam, nie chcial), ani nie smieciowe jedzenie. Preferuje lekka poludniowa kuchnie - jak mama;-)

Kiniusia, smutne, ze matka nie dba o corke:-(

Trytytka, kuruj sie kochana i odpoczywaj. Jest sezon na bakcyle i nie co sie narazac:tak:

Evelinka, odzywiasz sie tak, jak trzeba? Dziecko zabiera Ci wapn i duzo mikroelementow, samymi witaminkami tego nie nadgonisz... Wiekszosc kobiet zauwaza polepszenie kondycji wlosow, ale i to nie jest regula, jak pisze Zabka

reklama
Jem dwa posilki dziennie i to mi zupelnie wystarcza. Maz sie ze mna kloci, ze nie jem kolacji.....ale ja po prostu nie jestem glodna i jak zjem kolacje na sile to po 10 minutach wszystko zwracam bo jestem przejedzona.

Trzy kanapki na sniadanie i obiad mi zupelnie wystarczaja.....

Kiedys wspominalam, ze slyszalam od kolezanki, ze od witamin sie tyje. Nie moglam tego ogarnac dlaczego, ale odkad zaczelam brac witaminy zrozumialam o co chodzi. Jak bralam witaminy przez 3 tygodnie to mialam taki wilczy apetyt, ze 7 kanapek na sniadanie zjadlam i kompletnie nic nie poczulam i bylam ciagle glodna. Wiec odstawilam witaminy i wszystko wrocilo do normy- 3 kanapki i jestem najedzona. W moim przypadku witaminy bardzo wzmagaja apetyt.... a jak to jest z Wami?

Kania, sen mara... Na pewno bedzie wszystko OK:tak:

W koncu kupilam ten detektor tetna, znalazlam b dobry model, ale uzywany. Polecam szukanie na lokalnych serwisach ogloszeniowych, bo na Allegro maly wybor uzywanych i ceny niezbyt atrakcyjne.

Kania ehh z tymi komputerami złośliwość rzeczy martwych :-p
Szczebiotko następnym razem wezmę z Ciebie przykład, nie będę się szczypać :p
Królowa jak w ciągu dnia zabronię naszej suczy wchodzić na łóżko czy kanapy to ok obiekcji nie ma, ale w nocy jak wyleci z wyrka, to czeka cwaniara aż zaśniemy i znowu się do wyra pakuje, ale tak delikatnie po cichutku, że się nawet nie obudzimy :p

Kurczę dzisiaj ból głowy mnie dopadł, chyba zaraz się udam na popołudniową drzemkę ;)

ja tam wagą się jakoś nie przejmuje w końcu w ciąży się tyje:p Uważam, że powinno się jeść rozsądnie i za dwoje ale dla dwóch:)
U mnie witaminy powodują odruch wymiotny skończyłam je barć wczoraj ale brałam ze zdrowego rozsądku ale jako,że opakowanie się skończyło a my już niebawem będziemy w połowie to chyba już sobie daruję tą przyjemność :-)

U nie zaczyna się sezon chorób jesienny i mąż mi się rozchorował:-( JAko, że on pracoholik to poszedł taki do pracy...wrrrr mam tylko nadzieję, że my z Garysiem się nie załapiemy!!!!

Evelinka, w ogole nie jadasz cieplych posilkow??? W ciazy podobno nie powinno sie miec dluzszej przerwy niz 6 godzin pomiedzy posilkami, wiec moze choc salatke?? Od witamin sie tyje... hmmm... nie wiem, choc nie sadze. Wiesz, od roznych rzeczy sie tyje, ale mimo to sa potrzebne i Tobie i dziecku:cool: Witaminy do nich nie naleza pewnie, ale np tluszcze nienasycone. Przeciez ciaza nie tylko oslabi Ci wlosy (wiesz, jak Ci beda wypadac po porodzie? to dopiero bedzie wypadanie...), ale zeby i caly organizm... Twoje dziecko i Twoja ciaza.

Ja tez sie waga nie przejmuje. Wole przytyc kilka kg wiecej, niz pozniej pluc sobie cale zycie w brode, ze przez moje ''przesadne pilnowanie wagi'' zaszkodzilam dziecku.

kociatka przeciez napisalam, ze jem obiad.....a obiad z reguly jest zawsze daniem cieplym....nie sadzisz?????????

ja smak do jedzenia tez mam i to ogromny:)wlasnie zrobilam sobie murzynka:)juz sie piecze;-)
kania snami sie nie przejmuj.na wizycie bedzie wszystko ok:)

co do ciasta to zastanawiam sie na jednym z ponizszych (wszystkie z malinami :) )

Załączniki

• ciasto_kruche_z_malinami_i_pianka_1.jpg
    ciasto_kruche_z_malinami_i_pianka_1.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 16
  • drozdzowe_ciasto_czekoladowe_z_truskawkami_3.jpg
    drozdzowe_ciasto_czekoladowe_z_truskawkami_3.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 15
  • Tort_straciatella_z malinami_3.jpg
    Tort_straciatella_z malinami_3.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 18
reklama
Do góry