reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

makunia a kiedy ślub? taki z weselichem czy to zostawiacie na pozniej?

ja juz po porannych cwiczeniach, od razu wiecej poweru na caly dzien

cos na obiad wymysle i dzisiaj domowo :)

reklama
Ja też z Łukaszem myślimy nad ślubem cywilnym na razie :) A po ślubie jakiś obiad w domku dla najbliższych potem tort i kawa, albo tort i kawa i kolacja :)
Ja w tej ciąży jestem masakrycznie zmęczona :( W pierwszej ciąży mogłam cały czas normalnie funkcjonować a teraz to naprawdę szkoda słów :(
Dziewczyny jakie bierzecie witaminy? I ile za nie płacicie? Ja biorę na razie centrum materna DHA i kosztują prawie 60 zł za 30 tabletek i 30 kapsułek.

Betina, chcieliśmy pod koniec października, żeby jeszcze w miarę ciepło było, ale terminy są, o dziwo, dość odległe. :confused2: Także myślimy o pierwszym lub drugim weekendzie grudnia. Na razie ślub będzie taki dla najbliższych, z obiadkiem w jakiejś restauracji. Myślę, że w 10-12 osobach się wyrobimy. A weselicho i szaleństwo do białego rana to już po pojawieniu się maluszka i może dojściu do formy ( i figury) mamusi :-D.

Patrycja, ja na razie biorę tylko potas ze względu na dolną granicę normy. I ciągle zastanawiam się, czy brać coś na "własną rękę"...

makunia Patrycja takie małe uroczystości super wypadają. sami mieliśmy cywilny z obiadem w domu na 11 osób i sami gotowaliśmy nawet;) ciacho i tort się zamówiło, troszkę alko kupiło i bardzo fajnie wyszło.

Patrycja ja się właśnie wybieram na drzemkę bo zasypiam. najchętniej to całe dnie bym w łóżku przeleżała. Co do witamin to biorę Prenatal complex 30 tabletek ok.35zł. w poprzedniej brałam falvit mama i był tańszy. no ale biorę to co lekarz mi polecił, bo nie znam się na tym

Hej!!
Pogoda tragiczna, ale Tymek właśnie poszedł spać, więc mam chwilę dla siebie :-)
Makunia i NomiMalone trzymam kciuki za badania :-)
Makunia my mieliśmy ślub cywilny w zeszłego Sylwestra. Też na szybko wszystko załatwiane, ale super było. U Was też będzie :-)
Patrycja ja biorę Prenatal Classic, ale zostało mi z poprzedniej ciąży ostatni listek, więc też się oglądam za następnymi. Kupuję 90 tabletek, bo najbardziej się opłaca i znalazłam na internecie w aptece z przesyłką za niecałe 40 zł. A jak pytałam w aptekach, to na promocji za 44 zł, a tak normalnie 55, więc się opłaca na internecie.
Banankowa masz rację. U nas było łącznie 15 osób. Obiad sponsorowali Nam teściowie, a tort ja sama zrobiłam :-)
Ja znowu jutro mam USG genetyczne jutro o 20 i nie mogę się doczekać, ale z drugiej strony trochę się obawiam co tam usłyszę... Któraś z Was pytała mnie gdzie robię. W tym ośrodku: Prywatna klinika leczenia niepłodności, klinika ginekologiczna – Katowice - Gyncentrum

Cześc dziewczyny witam Was po długiej nieobecności...
Powoli przeczytam sobie co tam u Was.
U mnie.. nadal rośniemy. Nie mogę się doczekać kolejnego USG ..które dopiero w listopadzie.
Na iwzycie wszytsko Ok... dzidziuś rosnie Macica dobrze sie unosi. Jakiś delikatny stan zapalny mnie dopad...ale juz dostałam globulki i przechodzi. Nawet nic nie czułam, tylko lekarz stwierdziła no i w wynikach badań moczu cos było nie tak. poza tym badania krwi idealne, ciśnienie też,
no i przybieram na wadze ...
w ciagu ostatniego miesiaca jak w ogole nie przytyłam wczesniej tak teraz 1,5 kg. brzuszek mało widac, najbardziej po pracy, i wieczorem jak juz sie najjemy :)

makunia az takie odlegle terminy na cywilny? i to w okresie jesiennym? dziwne, mozejakis bum jest ;)

Patrycja mnie lekarz kazał brac Ladeevit, koszt za miesiąc to ok 30 zł.

rosołek pyrka.. chyba sie zaraz skusze

NomiMalone - czekam na wieści po USG!!!!!!!!

królowa, basieniak - to co - widzimy się w przyszły wtorek?????

basieniak - współczuję samopoczucia - ale już niedługo i będzie lepiej - zobaczysz :tak:

królowa - jak miło czytać takie Twoje pozytywne posty :-)

dziekuję wszystkim martwiacym sie o Maję - już dzisiaj poszła do szkoły :-D wczoraj lepili w klasie Plastusia, a jej nie było i chyba to ją ostatecznie przekonało, że warto jednak pójść ;)
młody też w przedszkolu, na spokojnie na szczęście ;) i zobaczymy co przyszły tydzien przyniesie....
z moich 4 tygodni do wizyty zrobiło się już właściwie 1,5 - ciesze się, ze już niedługo zobaczymy wszyscy maleństwo... ciekawa jestem jak maluchy zareagują :cool2: mam zrobić badanie moczu i morfologię....
co do witamin to mi pani dr powiedziała, że mam barać wszystko jedno jakie... więc biorę na zmianę Elewit (jakieś 23 zł za 20 tabl)- jest bez jodu a ma 60 mg żelaza, co przy mojej sklonności do anemii jest wazne, z Prenatalem Complex (koło 30 zł za 30 tabl).... polecała mi w aptece ten własnie z DHA, ale ja staram sie sporo ryb jeść więc stwierdziłam, ze nie ma sensu.....

makunia - no to fajnie, że zdecydowaliście sie na ślub ;) i też się dziwię, ze terminów nie ma :szok:
a moze ludzie teraz wolą cywilny zamiast wielkich kościelnych?? ciekawe....
ja już ponad 11 lat po ślubie - o matko :rofl2:

betina - a na jakie zajęcia chodzisz?? ja myślałam o jakiejś jodze dla cieżarnych... ale nigdy nie ćwiczyłam jogi :eek:
fajnie, że przy takiej pogodzi masz tyle poweru ;)

Szczebiotka, kociatka - jak nocka minęła??

reklama
Agula, wtorek wstępnie mi pasuje ale są pierwsze urodziny córki mojej dobrej koleżanki i nie wiem czy ona czegoś wtedy nie będzie robić. Na chwilę obecną plan jest by do niej podjechać w środę (bo liczę że we wtorek zjadą się babcie), więc wtorek powinien być ok ale może tu się zmienić (wtedy mogłybyśmy w środę :)))

Do góry