reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Patrycja ja bym jak najszybciej sie zglosila do lekarza albo do szpitala. Bedac w ciazy automatycznie nalezy ci sie prawo do wszystkich swiadczen lekarskich tak gdzies na necie czytalam i facet na wykladach w szkole u mnie tez cos takiego mowil. Chociaz nie wiem jak to jest w praktyce bo ja bedac w szpitalu pokazywalam dowod ubezpieczenia i nie zapytalam sie jak to jest jak bym nie byla ubezpieczona. A np jak bylam u dentystki to tam jest taka wredna pani w rejestracji i pytalam jej czy gdybym nie miala waznej pieczatki w ksiazeczce ubezp to czy wystarczyla by sama karta ciazy do rejestracji to sie nie dowiedzialam nic bo stwierdzila ze no przeciez mam i wszystko jest dobrze wiec o co mi wogole chodzi. No ale ta pani to z reguły lubi sie zawsze do czegos doczepic i jek masz pieczatke nie wazna nawet 1 dzien to nie zarejestruje pomimo tego ze jest mozliwosc doniesc to ubezpieczenie aktualne i w tej samej przychodni tylko pietro nizej w rej do lek rodzinnego nie robia takich problemow

reklama
Na razie się jeszcze ten śluz już nie pokazał, ale strasznie się denerwuję. :) Jutro rano zadzwonię do mojej pani doktor i się z nią na jutro umówię oby wszystko było ok.

tylko nie plamię cały czas. Po skończeniu robienia siusiu podtarłam się i tam miałam taki śluz brązowy. Przed chwilą go nie było. Boję się że jak pojadę do szpitala to mi odmówią przyjęcia z powodu braku ubezpieczenia choć przepisy są inne.

Zobacz jak sie sytuacja rozwinie, w razie czego nie wahaj sie ani chwili i jedz.
Najwyzej powiesz, ze doniesiesz pozniej ubezpieczenie, gdyby ktos robil problemy. Zawsze tak mozna. Ja trafilam na SOR ze zlamana noga, nie majac zadnego kwitka. Wydaje mi sie jednak, ze odmowa przyjecia w takim przypadku jak Twoj to bylby absurd. Moglabys ich przeciez pozwac o wysokie odszkodowanie, gdyby cos sie stalo. Po cholere szpitalom procesy sadowe? Nikt by nie ryzykowal

Patrycja, nie wiem czy czegoś nie ominęłam co pisałaś wcześniej, ale nie masz czasami jakiejś infekcji? Bo piszesz że wcześniej miałaś zielony śluz, dobrze zrozumiałam? A mnie właśnie przyplątało się takie paskudztwo parę dni temu, przepraszam że wejdę w takie szczegóły no ale na początku upławy miałam żółto-zielone, a jak wróciłam do domu po wczorajszej wizycie zrobiły się rdzawo-brązowe :eek: konsystencja była identyczna, tylko kolor inny. Też się zaniepokoiłam, ale sama doszłam do tego i moja mama też to potwierdziła że przy grzybicy też takiego koloru się zdarza. No i faktycznie, dzisiaj już tylko te głupie grudki zostały tego rdzawego koloru. Więc to przez to cholerstwo. Może u ciebie też?

A co do ślubu, to my z S. też planujemy cywilny na 8 grudnia :) mamy na razie ołówkiem wpisane bo mieliśmy złe akty urodzenia pff:confused2: i musimy donieść nowe i wtedy oficjalnie nam zaklepią. Budżet na to przedsięwzięcie mamy dość mały, ale myślimy o skromnym obiedzie weselnym na 15 osób w fajnej restauracji - dworku niedaleko nas. Też uważam że może być całkiem przyjemnie. Jeśli tylko atmosfera będzie fajna to i ludzie będą się fajnie bawić :) nawet na takim skromniutkim przyjęciu.

to widze ze wśrod marcówek boom ślubny w tym roku ;)

Patrycja jak masz taka mozliwosc to zadzwon do swojej gin, bedziesz spokojniejsza..

juz po obiadku, alez dzisiaj produktywny dzien :)

Królowa-Dramatu na jedne zajecia jogi na pewno w przyszlym tyg pojde, jak mi sie nie spodoba to zostane przy tradycyjnych

Nawet nie mam siły Was porządnie doczytać, padam na twarz po podróży. Ale kimnęliśmy się, pogoda do niczego więc chyba nie ruszymy się dziś z hotelu. A no nie napisałam, bo my już w Krakowie ;)
Jutro trochę połazimy po rynku itp, no i muszę znaleźć jakiegoś fryzjera sobie tu.
Patrycja kobiety w ciąży mają zapewnioną opiekę medyczną nawet bez ubezpieczenia, ja na Twoim miejscu już dawno w szpitalu bym siedziała, albo u gina.
A co do ślubów, to u nas było tak, że mieliśmy termin zaklepany na lipiec, popłacone zaliczki wszystko po rezerwowane, ale zaszłam w ciążę z Zuzią ( sumie taką planowaną i nieplanowaną jednocześnie...długa historia :p) i termin miałam na lipiec właśnie, więc musieliśmy przesunąć. I zdecydowaliśmy się na 5 marzec, roku temu to były ostatki przed Wielkim postem ;) Ja byłam w 19 tc, ślub braliśmy konkordatowy, a wesele mieliśmy na 150 osób, bawiłam się świetnie ;) udało się nam weselicho.

reklama
jotka- tak miałam zapalenie jakieś i nadal mam bo antybiotyk nie pomógł. Jutro rano zadzwonie do gin i jutro do niej pójdę przyjmuje od godziny 15 do późna więc się załapie na jakąś godzinę a na pewno nie odmówi bo chodzę do niej prywatnie. Jeszcze raz pojawił się ten śluz i na razie jest ok, ale się boję i tak.

Do góry