reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Dziewczyny a ile się płaci za taką położną? :)
Ja prawdopodobnie będę rodzić w innym szpitalu niż przyjmuje moja lekarka ale to jeszcze zamierzam pojeździć i pooglądać sale itp :)

reklama
No niby tak, ale myślałam, że przez te moje nie kończące się nudności waga utrzyma się w miejscu.... W pierwszej ciąży też tak miałam, po czym ok 6 miesiąca przykleiłam sie do lodówki (naprawde miałam ogrooooooooooomny apetyt) i bilas wyszedł 18 kg na plusie;) Co do wyglądu - no trochę po mnie widać, ulubione jeansy musiałam schowac do szafy, dobrze, że mi ciągle ciepło, więc moge chodzić w spódnicach i sukienkach, w których mi obecnie najwygodniej. A tak wo góle to dziś mam z mężem rocznicę i będzie tort;( i jak na złość mam na niech straszną ochotę.... ehhh życie;(

Co do położnej. Jak masz swoją tzn. dzwonisz i przychodzi poza dyżurem do porodu, to u mnie kuzynka płaciła 300 zł (ale to tak po cichu). Ja osobiście nie wiem, bo mój mąż zadzwonił po lekarza, ktry zresztą nie chciał od nas po porodzie żadnych pieniędzy, chcieliśmy też odwdzięczyć się położnym (bo były wstaniałe), ale też nie chciały, powiedziały tylko, że jak nam tak zalezy, to mżemy wpłacić pieniądze na jakiś szpitalny fundusz (na remont oddziału noworodkowego).

Ostatnia edycja:
ulkan dobrze, że teraz modne są leginsy, no nie?..... hihihihi mamy to szczęście. Patrsz jakie to dziwne, 1,5kg to przecież nie dużo, w święta tyle tyjemy zazwyczaj, a tu już w portki nie wchodzisz. Po prostu brzuch napięty i pewnie dlatego.

Tere fere, moja koleżanka rodziła rok temu w Matce Polce i miała bardzo mieszane uczucia. Jej ciążę prowadził lekarz z CZMP, ale też jakoś szczególnie zachwycona nim nie była. I ja jakoś od razu odrzuciłam w moich rozważaniach ten szpital. Madurowicz rzeczywiście wydaje się dla mnie najlepszym wyjściem, więc jeśli nie zmienię zdania i wszystko potoczy się pozytywnie, to jest pewna szansa, że się tam spotkamy ;-)

Ulkan, najlepsze życzenia z okazji rocznicy :-) A jeansami się nie przejmuj, ja musiałam wczoraj rozpinać guzik przy swoich, jak tylko cokolwiek zjadłam. Jeszcze trochę i też pójdą w odstawkę...

Kiniusia, wizyta u rodziców to zawsze dobry pomysł. Oby ten czas bez męża szybko Ci minął!

Hej

Musze uciekac na male zakupy, potem nadrobie reszte.

Kania, byla pelnia i ciezka noc, moj maly tez budzil sie z placzem:-(

Dziewczyny, nie ma co pisac ciagle o tych kilogramach i porownywac, bo to tylko moze kogos zestresowac.... Kazda bedzie tyla inaczej i nic sie z tym nie da zrobic, poza uzyciem zdrowego rozsadku przy wyborze posilkow. Te szczuple moga przytyc i 20 kilo, te bardziej okragle (wliczajac moja osobe:-p) beda sie bardziej pilnowac, bo wiadomo ze spora nadwaga to nic dobrego dla matki i dziecka. Zdrowy rozsadek i tyle. To nie czas na diety. Moja bratowa miala taka obsesje na punkcie swojej sylwetki, ze skonczylo sie zagrozona ciaza. Jest dla mnie anty-przykladem, kims kto przekladal swoja proznosc ponad dobro dziecka.

Kiniusia zawsze to u rodziców raźniej :-)
Ulkan wszystkiego Naj Naj Naj z okazji rocznicy :-)
Patrycja ja nic nie płaciłam, ale u Nas cenią się biorą nawet od 500 zł do 1000 zł.
Tere Fera getry dla nas to zbawienie :-)
Kociatka pełni jeszcze całkiem nie ma, więc co to będzie jak będzie.... Masz rację co do tycia, kg każdy inaczej przybierać na masie będzie, bo każdy ma inną preferencje.

Ja chodzę do lekarza, który pracuje w szpitalu i również mam doświadczenia, że jednak swoje pacjentki są traktowane lepiej. Także planuje wykpić położną.Nie wiem jaki to koszt u mnie w mieście, dowiem się podczas szkoły rodzenia. Również myślę o porodzie rodzinnym z wersją partnera przy głowie ;) nie wiem jeszcze jak to wyjdzie w praktyce, ale myślę, że wsparcie się przyda.
Moja senność powoli zmienia się w bezsenność! Całą noc się kręciłam po łóżku.
I od 3 dni chodzi za mną kapusta kiszona :)
Co do tycia zgadzam się z Kanią i Kociątką, każda przytyje inaczej zależnie od skłonności, figry z przed ciąży i samopoczucia. Ważne żeby nie przesadzić w żadną strone i w miare możliwości racjonalnie się odżywiać.Ja mam narazie 1,5 kg na minusie, ale apetyt wraca, w każdym razie będę unikać słodkiego i starać się jeść w miarę zdrowo.

W "moim" szpitalu mozna z polozna oficjalna umowe podpisac i dostac nawet fakture. Ale ona przyjezdza o kazdej porze dnia i nocy, mozna tez dzwonic na kom gdy cokolwiek sie dzieje. Kosztuje to niestety sporo:dry:

Aj, Kania, jak nie ma pelni to ja nie wiem... Okropnie nam sie spalo, maly rzucal sie po lozku, wiercil (oczywiscie musialam go wziac do siebie) i co chwile piszczal. O 5:40 wstal z wielkim placzem:baffled:

reklama
Ja nie mam zamiaru "wykupować" położnej, bo z ginem mam kontakt tel w razie 'wu' odbiera o każdej porze dnia i nocy, a jak nie odbierze, bo ma zabieg czy coś to oddzwania zawsze, dwa będę mieć cc, więc nie wydaje mi się żeby mi było to potrzebne. Myślę, że jak, któraś będzie miała cc to nie ma po co wykupować położnej. Gdybym rodziła jednak sn pewnie zdecydowałabym się na to.
Ale to tylko moje zdanie ;)

Do góry