reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Dzięki kochane za dobre słowa :* Byłam rano u dentysty i po zobaczeniu mojej twarzy stwierdziła, że będziemy zęba usówać. Zapytałam o znieczulenie to powiedziała, że w ciąży znieczulenia dostane minimalna ilość. Poprosiłam ładnie o antybiotyk i wyszlam. Boje sie rwać zęba niemal na żywca! Dostałam Amotaks dwa razy dziennie i płukam płynem Eludril i mam nadzieje, że zejdzie opuchlizna chociaż. Bo jak nie to pójde i wyrwę - Matko jedyna nie wiem jak dam rade ;(((((

reklama
Mru tak to jest przy remontach, ale efekt jest najważniejszy i Wasze zadowolenie :-)
Szczebiotka to miałaś ciekawy sen :-) Szczepcio już wie ze będzie miał rodzeństwo??? Ogólnie nie najgorzej, bywało ciężej. W sobotę zaczęłam 12 tc więc może jak ten tydzień minie to wraz z nimi dolegliwości ;-)
Mnie się ostatnio zaś śniło że właśnie mąż do domu psiaka przyniósł, tak się zarzekaliśmy że w bloku psa trzymać nie będziemy a tu zakochanie od pierwszego wejrzenia było;-)
Madziarra rwałam zęba na żywca, pod ropą straszne przeżycie i trauma do dziś.... :-( Więc trzymam kciuki by opuchlizna zeszła i usunięcie niech będzie ale nie pod ropą.

Hej dziewczyny nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie pisalam na poczatku w 8 tyg ciazy potem tylko was podczytywalam jakos po 2 poronieniach drzalam o wszystko teraz minal juz 12 tydzien wiec czuje sie spokojniejsza:-) u nas wszystko dobrze w piatek mialam badania genetyczne wszystko super dzidius ma sie dobrze mierzy 6.70 cm wiec wszystko w normach gin nawet obstawia chlopca choc mowi ze moze byc to pepowina w tm miejscu a 12 tydzien nie daje pewnosci co do plci ,sama bylam przekonana ze to córa dni przytulanek 3 dni przed jajeczkowaniem samopoczucie ,kalendarz chinski i takie tam wskazywaly na corke ;-)no nic zobzczymy u kolezanek szybki porost wlosow na nogach i niskie przyrosty bety na poczatku ciazy wskazuja na chlopca i faktycznie sprawdzone u mnie niby inaczej no nic wazne ze zdrowe ,pozdrawiam wszystkie mamuśki

Melduje się po wizycie :) w końcu uwierzyłam w tą moją ciąże i jestem przeszczęśliwa :) dzidziol ma 6,38cm wg USG 12tydz5 dzień, USG miałam na NFZ i trwało jakieś 1,5 min!!za jakieś 2 tyg wybiore się prywatnie może uda się podejrzeć płeć :)

Kania, ja tam bym chciała pieska, ale małż nie chce się na razie zgodzić. Miał mi kupić jak zajdę, a teraz się cwaniaczek wykręca:-(

Aspirynka, szybko określili Ci płeć, fajnie, ja idę 11 września na genet i może już mi coś powiedzą, chciałabym chłopaka, ale najważniejsze, żeby badania dobrze wyszły.

Tere Fere w bloku psa nie chcę trzymać, strasznie męczące dla psiny i dla właścicieli.
Może kiedyś jak wygram w totka to sobie dom sprawię i pieska :-)

oj tam, oj tam:-) może być mały piesek.

Ja już od 5 lat choruję na russel teriera, tylko trochę drogi, ale już uzbierałam na tego psa, tylko ten małż. A może wygonię małża, a kupię psa?! hmmmmm.... to jest jakieś wyjście z sytuacji:-D:-D:-D

Dzięki Dziewczyny! Kilka dni mam spokój od stresu... dopóki coś nie zakłuje inaczej...albo w ogóle nie zakłuje... jakiś powód na pewno znajdę, niestety ;) Szczebiotka, nie wiem kiedy przestane się zupełnie zamartwiać ;) chyba dopiero gdy będę stara i miała demencję i nie będę kojarzyć co się wokół mnie dzieje ;)))

Kania, mam suwaczek już od dawna ale gdy piszę z telefonu to się nie wstawia :/ Psa w bloku miałam i nie jest źle o ile ma się wokół siebie teren gdzie może pobiegać :)

tere fere, witaj :)

Kiniusia, dzisiaj znowu mojego lekarza zadręczałam pytaniami czy na pewno nie mam się martwić brakiem objawów, powiedział, że na pewno nie ;) A wczoraj w mojej grubej książce wyczytałam, że 25% kobiet nie odczuwa objawów, sporo.

iwonka, aspirynka - gratuluję wizyt! Wy to macie wielkie dzidziole :) strasznie szybko zaczynają rosnąć!!!

madziarra, współczuję tego zęba... Miałam wyrywane ósemki, 10 lat temu - do tej pory to pamiętam. Samo wyrywanie jeszcze nie było największym koszmarem (znieczulenie + chirurgiczne ich usuwanie z uwagi na komplikacje) ale najgorsze było po - cały tydzień byłam obolała, nie mogłam szczęki otworzyć. Mam nadzieję, że Ciebie jednak to ominie. Co do znieczulenia to dziewczyny pisały, że jakieś znieczulenie może być.. Ja się nie znam i nie wiem, ale tutaj dziewczyny miały jakieś zabiegi

Ostatnia edycja:
reklama
oj tam, oj tam:-) może być mały piesek. Ja już od 5 lat choruję na russel teriera, tylko trochę drogi, ale już uzbierałam na tego psa, tylko ten małż. A może wygonię małża, a kupię psa?! hmmmmm.... to jest jakieś wyjście z sytuacji:-D:-D:-D
Jak już mieć pieska większego, mnie się marzy labrador. A wyjście zawsze jakieś jest tylko co mąż na to??? Jak obiecał to teraz niech się wywiąże z obietnicy :-)
Królowa Dramatu faktycznie, suwaczek piękny jest :-)

Do góry