reklama
katicz też miałam takie doświadczenia z ginekologami na nfz i dlatego chodze prywatnie... A mięśniak mam nadzieję że zniknie. Ja jak miałam mięśniaka 6 lat temu to mi kilku lekarzy mówiło że rozwiązaniem byłoby zajść w ciążę bo wtedy zazwyczaj hormony tak działają że znikają tylko wtedy było dla mnie na dziecko za wcześnie więc skończyłó się na operacji... Ale oby się wchłonął
agula no w sumie o 18 mogłabym na jakieś 1,5 godzinki męża samego z małą zostawić
agula no w sumie o 18 mogłabym na jakieś 1,5 godzinki męża samego z małą zostawić
Królowa_Dramatu
Fanka BB :)
Hej! Za właśnie też mam słabe włosy.. NA szczęście nie tylko na głowie
Podjechałam dzisiaj do centrum handlowego i kupiłam 3 pary spodni ciążowych, sukienkę i kilka bluzek. Te spodnie na razie za duże trochę, ale lepsze takie niż moje, które mnie cisną...
Jutro rano mam wizytę, strasznie się stresuję, tym bardziej, że brak u mnie objawów (lekarz co prawda kazał się z tego cieszyć, tłumaczył że nie każda kobieta musi źle się czuć, ale i tak się boję). Najgorsze, że pierwszy raz idę na wizytę SAMA i chyba to pogłębia mój strach... Trzymajcie kciuki!
basieniak, agula - 18 dla mnie ok. Czwartki tylko odpadają. I może jutro też raczej nie bo wizytę mam o 9.30 i do pracy dotrę najwcześniej o 10.30-11.00 i może się zdarzyć, że trochę dłużej będę musiała posiedzieć, w zależności co tam się wydarzy
Podjechałam dzisiaj do centrum handlowego i kupiłam 3 pary spodni ciążowych, sukienkę i kilka bluzek. Te spodnie na razie za duże trochę, ale lepsze takie niż moje, które mnie cisną...
Jutro rano mam wizytę, strasznie się stresuję, tym bardziej, że brak u mnie objawów (lekarz co prawda kazał się z tego cieszyć, tłumaczył że nie każda kobieta musi źle się czuć, ale i tak się boję). Najgorsze, że pierwszy raz idę na wizytę SAMA i chyba to pogłębia mój strach... Trzymajcie kciuki!
basieniak, agula - 18 dla mnie ok. Czwartki tylko odpadają. I może jutro też raczej nie bo wizytę mam o 9.30 i do pracy dotrę najwcześniej o 10.30-11.00 i może się zdarzyć, że trochę dłużej będę musiała posiedzieć, w zależności co tam się wydarzy
Patrycja2810
Królowa- ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, więc się nie martw Trzymam kciuki za wizytę
NomiMalone
Królowa Dramatu - trzymam kciukasy za wizytę. Będzie dobrze Ja też nie mam większych objawów . Tylko nieraz te bóle (ale to raczej dla mnie negatywny objaw), i bolące piersi. Ani wyczulenia na zapachy, ani mdłości. Generalnie czuję się dobrze, teraz już z sennością lepiej , bo nie sypiam całymi dniami. Zobaczysz maluszka całego i zdrowego a może rączką pomacha A później nam tu ładnie wszystko opiszesz i wstawisz fotkę byśmy mogły pobeczeć z rozczulenia nad małą kochaną istotką :-)
Co do włosów, hmmmm wyłażą mi tak samo jak wcześniej , ale zrobiły się silniejsze i bardziej gęste. Szkoda , że rzęsy się gęstsze nie zrobiły, bo by sie przydało i najlepiej jakby już tak zostało :-)
Co do wdęć i problemów z trawieniem . Ja wcześniej nie miałam problemów, wzdęć tez raczej nie miałam, chyba , że po grochówce . Teraz zaczęły sie problemy. Wcześniej rano kawka do tego papieros i po 5 minutach WC zaliczone w 2 minuty. Teraz kawki nie pijam, papierosów nie palę zaczęły się problemy. Przez to miałam też boleści jelitowe w brzuchu. Jak byłam u doktorowej powiedziała mi , że poleca czopki na zaparcia dla kobiet w ciąży. Działanie po 15 minutach. Koszt około 22 zł. Nazwa Eva/qu . Jeszcze nie kupiłam. Ale pomyślałam , że kupię sobie musli, takie z ziarnami itd i będę jadła z mlekiem. No i tak robię , codziennie na śniadanie musli z mlekiem (ale ciepłym bo zimnego nie lubię). No i jak zaczęłam to stosować wróciło mi moje trawienie. Czyli codziennie rano po śniadaniu albo i przed WC - 2 minuty i po sprawie. Wdęć nie mam, chyba , że najem się gruszek bo to teraz taki sezon
Co do włosów, hmmmm wyłażą mi tak samo jak wcześniej , ale zrobiły się silniejsze i bardziej gęste. Szkoda , że rzęsy się gęstsze nie zrobiły, bo by sie przydało i najlepiej jakby już tak zostało :-)
Co do wdęć i problemów z trawieniem . Ja wcześniej nie miałam problemów, wzdęć tez raczej nie miałam, chyba , że po grochówce . Teraz zaczęły sie problemy. Wcześniej rano kawka do tego papieros i po 5 minutach WC zaliczone w 2 minuty. Teraz kawki nie pijam, papierosów nie palę zaczęły się problemy. Przez to miałam też boleści jelitowe w brzuchu. Jak byłam u doktorowej powiedziała mi , że poleca czopki na zaparcia dla kobiet w ciąży. Działanie po 15 minutach. Koszt około 22 zł. Nazwa Eva/qu . Jeszcze nie kupiłam. Ale pomyślałam , że kupię sobie musli, takie z ziarnami itd i będę jadła z mlekiem. No i tak robię , codziennie na śniadanie musli z mlekiem (ale ciepłym bo zimnego nie lubię). No i jak zaczęłam to stosować wróciło mi moje trawienie. Czyli codziennie rano po śniadaniu albo i przed WC - 2 minuty i po sprawie. Wdęć nie mam, chyba , że najem się gruszek bo to teraz taki sezon
betina79
Królowa_Dramatu juz sie nie moge doczekac relacji z Twojej wizyty. Zobaczysz ze nie bylo sie czym stresowac. Ja tez gdybym nie widziala bąbla machającego do mnie rączką na usg to bym nie do konca wierzyla ze jestem w ciazy, bo zero dolegliwości..
impreza zmienila sie w spotkanie przy herbatce, no i dobrze, w moim stanie to nawet lepiej
impreza zmienila sie w spotkanie przy herbatce, no i dobrze, w moim stanie to nawet lepiej
Królowa, basieniak - to ja proponuję środę bo we wtorek mam wizytę
wyślę Wam moje namiary na PW żebyśmy sie znalazły jakby co
Królowa - nie dziwię sie stresowi - im bliżej wizyty tym bardziej nas dopada
będzie dobrze, zobaczysz już zaciskam kciuki i już czekam na wieści!!!!!!!!!!!!! &&&&&&&&&&&&&&
sporo kobiet nie ma dolegliwości i wszystko jest ok - więc myśl pozytywnie :-)
aha - zrobiłam dzisiaj w końcu to mango lassi - pycha było, ale troszkę cukru dodałam - dzięki za przepis
ja w tej ciąży miałam tylko na pierwszym USG 6 cm torbiel, chociaz nigdy mi sie nie robią... ale na ostatnim USG już jej nie było - wchłonęła się....
katicz - współczuję mięśniaka, mam nadzieje, ze sam zniknie pomału!!!!!
wyślę Wam moje namiary na PW żebyśmy sie znalazły jakby co
Królowa - nie dziwię sie stresowi - im bliżej wizyty tym bardziej nas dopada
będzie dobrze, zobaczysz już zaciskam kciuki i już czekam na wieści!!!!!!!!!!!!! &&&&&&&&&&&&&&
sporo kobiet nie ma dolegliwości i wszystko jest ok - więc myśl pozytywnie :-)
aha - zrobiłam dzisiaj w końcu to mango lassi - pycha było, ale troszkę cukru dodałam - dzięki za przepis
ja w tej ciąży miałam tylko na pierwszym USG 6 cm torbiel, chociaz nigdy mi sie nie robią... ale na ostatnim USG już jej nie było - wchłonęła się....
katicz - współczuję mięśniaka, mam nadzieje, ze sam zniknie pomału!!!!!
agula kurcze ja zazwyczaj mogę w każdy dzień ale w tym tygodniu ja z kolei idę w środę po południu do gina No i jeszcze któregoś dnia w tym tygodniu mąż ma jakąś imprezę w pracy tylko jeszcze nie ustalili kiedy więc jeszcze jeden dzień mi odpadnie ale nie wiem który dam znać jak tlko będę wiedziała...
Królowa_Dramatu
dzięki Dziewczyny za kciuki i wsparcie
Otuchy dodaje to, że nie ja jedna nie mam objawów..
Trochę czasu już minęło od kiedy studia skończyłam (właśnie doliczyłam, że 7 lat ) ale wciąż pamiętam stres przed wejściem na egzamin (w zasadzie wszystkie były ustne), myślę, że ten stres przed każdą wizytą u lekarza też na długo zapamiętam...
Dam jutro znać co i jak.
agula, odkryłam, że mango lassi lepsze jest (o łatwiejsze do zrobienia) z pulpy z puszki (kupiłam w kuchniach świata w Arkadii), tam już jest cukier Obierać nie trzeba a te puszki są duże. No i nie ma włókien.
Otuchy dodaje to, że nie ja jedna nie mam objawów..
Trochę czasu już minęło od kiedy studia skończyłam (właśnie doliczyłam, że 7 lat ) ale wciąż pamiętam stres przed wejściem na egzamin (w zasadzie wszystkie były ustne), myślę, że ten stres przed każdą wizytą u lekarza też na długo zapamiętam...
Dam jutro znać co i jak.
agula, odkryłam, że mango lassi lepsze jest (o łatwiejsze do zrobienia) z pulpy z puszki (kupiłam w kuchniach świata w Arkadii), tam już jest cukier Obierać nie trzeba a te puszki są duże. No i nie ma włókien.
reklama
madziarra21
Witam Was dziewczęta. Kilka dni się nie odzywałam, ale czytałam Was na bieżąco, nie mam niestety siły troszkę pisać bo od kilku dni nie daje mi spokoju mój ząb! Ałaaa... W dodatku dziś rano w lustrze ujrzałam kwadratową twarz! Spuchła na maksa jedna strona i nie domykam szczęki bo bolii jak jasna cholerka. Jutro mimo mojego wielkiego strachu udam się z samego rana do dentysty i mam nadzieję, że obolałą, spuchniętą i ciężarną przyjmą dość szybko. Tylko nie bardzo wiem, co mogą mi pomóc bo zanim opuchlizna nie zejdzie to i tak z zębem (a raczej jego resztką) nic nie zrobią a antybiotyku raczej mi nie dadzą. No ale pójdę, może mają jakieś sposoby.
Życzę powodzenia na wizytach! Królowa jutro ściskam kciuki!
Życzę powodzenia na wizytach! Królowa jutro ściskam kciuki!