reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

DAGA90 lacze sie z Toba w bolu ;-( niestety przezywam to samo.
Dzisiaj przede mna dluga podroz.....jedziemy do Polski samochodem...wyjezdzamy dzisiaj a w domu bedziemy dopiero w piatek rano. Nie wiem jak to przezyje z tymi moimi mdlosciami. Nawet nie wiem co mam sobie na droge do jedzenia zabrac....bo o czym bym nie pomyslala...zaczyna mnie na wymioty rwac ;-(
Juz sie nie moge doczekac, kiedy to sie skonczy!!!!!

reklama
Daga sa tabletki z imbirem Prenatal jakiestam w aptece Ci babeczka podpowie które to. Ja kupiłam korzeń imbiru zcieram odrobine sok wyciskam i pije z sokiem z cytryny na łyzce normalnie. Mnie tez bardzo mecza wymioty nic nie moge jeść wszystko zwracam i wygladam jak sto nieszczesc. Kupiłam już ten imbir bo nie widzialam ratunku dla siebie wiec pomyslałam czemu by nie spróbować. przyznam ze pomaga bo juz nie latam po 7 razy do toalety dzis poki co 2 i spokoj. Aha jezeli moge cos podpowiedziec, nie popijaj posiłku a bedzie troszke lepiej.Pij osobno po pare łyczków. Mi pomaga, współczuje i łacze sie w bólu, to minie z córka tez to przechodziłam.:tak:

mozna tez kupic herbate imbirowa. ja wlasnie pije i pomaga moze nie w 100%, ale troche na pewno.
Mojej kolezanki lekarz radzil tez zeby jak ma sie mdlosci nigdy nie pic goracych plynow bo to jeszcze je nasila.

Dzień dobry

po wizycie...ufff wreszcie mogę odetchnąć :)
Przed usg Pani pyta: co jeśli będą bliźniaki? powiedziałam że pokochamy jak swoje
laugh.gif
..
ale okazało się że egzemplarz w brzuszku pojedynczy
p.gif
Rybcia ma 22mm i wszystko z nią ok
biggrin.gif
wg usg to 8tydzień i 3 dzień, więc praktycznie tak samo jak wg OM
biggrin.gif
Serducho biło cudnie..widziałam na monitorze, nie ma piękniejszego widoku, nieważne czy to synek czy córcia, Rybcia podbiła już moje serducho
biggrin.gif
oczywiście się poryczałam..ach te baby
laugh.gif

mam założoną kartę ciąży..wreszcie czuję się jak pełnoprawna ciężarna hehe i wierzę że będzie dobrze :)
Wyniki też mam ok, Pani pochwaliła
laugh.gif

za dwa tygodnie kontrolne badanie

a ja mam tsh 3,51. nie wiedziałam ze to ponad normę, jak do tej pory lekarz nic o tym nie wspominał.
mam się skonsultować z endokrynologiem i trochę się tym zestresowałam :(

truskaffka ciesze sie ze z maluchem wszystko dobrze :)
dziewczyny wspolczuje tych wymiotow.znam ten bol. choc teraz mi przeszlo i mdlosci tez ustaly i juz zaczynam panikowac ze cos jest nie tak jeszcze dzis mam nerwowy dzien ehh:-(

reklama
Laski poratujcie!! Czy powinnam się martwić że mam spuchnięte kostki?? Leżenie z nogami w górze niewiele pomogło, ciśnienie też mam w normie;/ Czy mam się martwić?

Do góry