Dzien dobry
Dzisiaj zrobili mi niespodzianke - zadzwonili z kliniki, gdzie mialam w przyszlym tyg robic USG genetyczne (pracuje tam najlepszy specjalista od USG w Krakowie) i zaproponowali przelozenie terminu na jutro bo lekarz wyjezdza. W sumie sie ciesze, szybciej zobacze kruszynke:-)
Madziaa, ja robie USG genetyczne po I trymestrze, polowkowe i potem w 32 tyg. Mam 34 lata. To pierwsze ma wykluczyc jakies powazne wady, ktore uniemozliwialyby dziecku normalne zycie lub skutkowaly ciezkim uposledzeniem. Drugie USG "polowkowe" sprawdza dokladniej rozwoj narzadow i moze zaalarmowac nas, jesli np dziecko bedzie wymagalo operacji serca zaraz po urodzeniu (wtedy troche inaczej organizuje sie porod). Trzecie jest juz bardziej kontrolne, bo na jego podstawie i tak nie podejmuje sie zadnych trudnych decyzji (np sprawdzali, czy synkowi pozamykaly sie zastawki w serduszku, itp). Moj gin ma srednio dokladny sprzet, wiec wole isc mimo wszystko na genetyczne i do specjalisty, zeby dziecia dokladnie obejrzeli. Bede spokojniejsza

Oczywiscie zakladam, ze wszystko bedzie dobrze...
Truskaffka, to odetchnelas z ulga;-) Dobrze, ze wszystko dobrze i ze czujesz sie jak pelnoprawna ciezarna;-)
Martussia, chyba ciut za wczesnie na takie atrakcje. Moze to przez ta duchote?
Evelinka, szerokiej drogi i uwazaj na siebie... Nie lepszy nastepnym razem samolot jesli juz? Choc nie idealny to podroz krotka i mniej trzesie. Nudnosci przejda Ci na pewno, jeszcze troche cierpliwosci
Basieniak, ja mimo wieku zachodze jak samiczka krolika, wiec cos tam kombinowalismy:-) A co z tego wyjdzie to sie okaze

Ja ide do goscia wyspecjalizowanego w USG ciazy, a nie do gina. Trwa takie USG godzine i dluzej, jest wiec inne od takiego "podgladania" jakie uprawia na szybko moj gin.
Kania, pomagaja coreczce te oklady?
Agula, super:-) Duuuuzy dzieciaczek
Daga, wspolczuje

Oby minelo jak najszybciej
Ulkan, przy takich cyklach rzeczywiscie moze byc trudno "planowac" (choc nawet przy regularnych to ciagle strzelanie nieco na oslep

)
Asinka, gratuluje dobrych wiesci! To juz kawal dziecia;-)