reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

ryszka spokojnie - endokrynolog powtórzy badania i pewnie wyśle cie na usg... może będzie dobrze... ja tak miałam przed pierwszą ciążą złe wyniki a jak je powtórzyłam to wyszły dobre i usg też więc coś tam nie tak wyszło... nawet jak coś będzie to endo pomoże:)
agula super, że wszystko ok:) a na kawkę pewnie kiedyś jakoś się zgadamy:) a, i mam do Ciebie pytanko - o ile dobrze pamiętam to pisałaś, że na Czumy chodzisz? Dzieciaczki masz tam zapisane? Jesteś zadowolona z lekarzy dziecięcych? Masz kogoś do polecenia? Można tam się łatwo telefonicznie umówić do dzieci zdrowych? Tak się podpytuję bo ja na Kocjana chodzę i w sumie na lekarzy nie narzekam ale babki od szczepień już mnie tak strasznie dobijają, że po woli mam dosyć...

reklama
u nas też straszna duchota...masakra, mam dość lata już:confused2:

Martusia może z tego upału tak spuchłaś?

Gratki udanych wizyt, dobrych wieści o kochanych maluchach no i trzymam kciuki za kolejne badania :)

Dzien dobry :)

Dzisiaj zrobili mi niespodzianke - zadzwonili z kliniki, gdzie mialam w przyszlym tyg robic USG genetyczne (pracuje tam najlepszy specjalista od USG w Krakowie) i zaproponowali przelozenie terminu na jutro bo lekarz wyjezdza. W sumie sie ciesze, szybciej zobacze kruszynke:-)

Madziaa, ja robie USG genetyczne po I trymestrze, polowkowe i potem w 32 tyg. Mam 34 lata. To pierwsze ma wykluczyc jakies powazne wady, ktore uniemozliwialyby dziecku normalne zycie lub skutkowaly ciezkim uposledzeniem. Drugie USG "polowkowe" sprawdza dokladniej rozwoj narzadow i moze zaalarmowac nas, jesli np dziecko bedzie wymagalo operacji serca zaraz po urodzeniu (wtedy troche inaczej organizuje sie porod). Trzecie jest juz bardziej kontrolne, bo na jego podstawie i tak nie podejmuje sie zadnych trudnych decyzji (np sprawdzali, czy synkowi pozamykaly sie zastawki w serduszku, itp). Moj gin ma srednio dokladny sprzet, wiec wole isc mimo wszystko na genetyczne i do specjalisty, zeby dziecia dokladnie obejrzeli. Bede spokojniejsza:tak: Oczywiscie zakladam, ze wszystko bedzie dobrze...

Truskaffka, to odetchnelas z ulga;-) Dobrze, ze wszystko dobrze i ze czujesz sie jak pelnoprawna ciezarna;-)

Martussia, chyba ciut za wczesnie na takie atrakcje. Moze to przez ta duchote?

Evelinka, szerokiej drogi i uwazaj na siebie... Nie lepszy nastepnym razem samolot jesli juz? Choc nie idealny to podroz krotka i mniej trzesie. Nudnosci przejda Ci na pewno, jeszcze troche cierpliwosci

Basieniak, ja mimo wieku zachodze jak samiczka krolika, wiec cos tam kombinowalismy:-) A co z tego wyjdzie to sie okaze:sorry: Ja ide do goscia wyspecjalizowanego w USG ciazy, a nie do gina. Trwa takie USG godzine i dluzej, jest wiec inne od takiego "podgladania" jakie uprawia na szybko moj gin.

Kania, pomagaja coreczce te oklady?

Agula, super:-) Duuuuzy dzieciaczek:tak:

Daga, wspolczuje:shocked2: Oby minelo jak najszybciej

Ulkan, przy takich cyklach rzeczywiscie moze byc trudno "planowac" (choc nawet przy regularnych to ciagle strzelanie nieco na oslep:-D)
Asinka, gratuluje dobrych wiesci! To juz kawal dziecia;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!!
Co do badań genetycznych to ja je robię mimo ze z córka ich nie robiłam. Koszt 80e spowoduje ze będę spokojniejsza wiec i dzidzia tez. Ja mam lekarza z extra sprzętem który jak widac po zdjęciu które wkleilam robi to nieodpłatnie bo moje wizyty są na kasę chorych. Gdyby dało radę podczas wizyty sprawdzić dzidzie pod względem genetycznym to zapewne by to zrobił. Moje wizyty są długie ze względu na moja historie ciaz wiec ciekawe ile potrwa ta 30.08?
Komputer mi nawala i pisze z telefonu wiec wybaczcie ze kazdej nie odpisze

wszystkim dziewczynom gratuluje udanych wizyt:) super widziec same dobre wiadomosci:)
ja mam jutro usg kontrolne w szpitalu, mam nadzieje, ze krwiak sie zmniejszyl boje sie troche:(

reklama
Do góry