Aniulkas ja farbowanie w I trymestrze sobie odpuszczam ale znam dziewczyny, które farbują i dzieci zdrowe.
Z tymi farbami bez amoniaku to ponoć ściema, czytałam chyba nawet na bb wypowiedź dziewczyny, która jest chemikiem, wyniakało z niej, że amoniaku faktycznie nie dają ale jego składniki więc po zmieszaniu wszystkich części i tak amoniak powstaj. Jednak powstrzam tylko przeczytane a ile w tym prawdy nie wiem.
Jeśli chodzi o płyny do higieny ja stosuje właśnie tylko w ciąży, normalnie nie mam problemów ale wiem, że w ciąży większe ryzyko infekcji więc to taka moja prewencja;-)
Daga współczuję zęba, mnie się ze Szczepkiem zęby strasznie posypały, 2razy na pogotowiu dentystycznym lądowałam, w I trymestrze żadnego znieczulenia mi nie dawali ale w II już normalnie a miałam 2 zęby kanałowo robione, znaczy zaczęli, włożyli lekarstwo ale kończyli po porodzie bo ponoć ten lek co na końcu wsadzają bardzo mocny i mógł zaszkodzić. Ze znieczuleniem sprawa wyglądać tak, że przy bardzo dużej dawce może zaszkodzić gdy ma się chore serce, to jest znieczulenie lokalne do krwioobiegu dostaje się minimalna dawka więc Maluszkowi nie powinno zaszkodzić. Dane od Męża- lekarza, Szczepcio zdrów jak rybka:-)
Martika dzięki za pamięć:-) Tak domek już coraz bardziej mieszkalny się staje.
Betina nie masz się co martwić, zdrowy rozsądek: masz kotka nie wymieniaj kuwety albo rób to w rękawiczkach, myj rączki, warzywka i owoce, mięsa surowego czy niedosmażonego/niedogotowanego nie jedz i będzie dobrze:-)
Kinisia jest szansa, że teraz brzuszek szybciej wyskoczy ponoć w każdej kolejnej ciąży tak się dzieję, mięśnie już "pamiętają" mi stanowczo wywaliło, co prawda od początku płaski nie był ale teraz to tak 4 miesiąc jak nic
Truskafffka a nie chciałabyś do mnie wpaść posprzątać
Marcia witaj serdecznie, 3mamy kciuki by teraz było to 40 nuuuuuuuuuuudnych tygodni a poród szybciutki i bez niespodzianek
Ja uciekam na dworek, dla odmiany słoneczko, trzeba korzystać:-)