A mi się dziś nic nie chce (no, może spać). Czuję się lepiej bo zapomniałam luteiny wziąć rano i chyba przez to mdłości trochę odpuściły Ważyłam się rano i na wadze zobaczyłam dodatkowe 0,5 kg. W sumie to się nie dziwię, bo jedyne co mi wchodziło ostatnio to drożdżówki ze serem, kanapki z fetą i soki owocowe... Chociaż tyle, że Wojtuś nocami śpi lepiej, bo budzi się tak może na 15 minut, co i tak nie zmienia faktu, że ja co 3 godziny muszę biegać do toalety... - też tak macie?W sobotę mam zrobić całą serię badań, mąż ma mnie odwieźć, bo ja pewnie po godzinie na czczo będę trupem. Co do kremów to ja nie używam na razie nic, głównie dlatego, że jak masuję się po brzuchu to mnie mocniej mdli.
reklama
U
Użytkownik Usunięty
Gość
Ja na szczęście nie mam mdłości po lutce...po prostu jej nie cierpie...ale już wiem, że żeby zabić smak ten paskudny trzeba loda zjeść
Aaa i lekarz wczoraj mi powiedział, że nie trzeba brać (np) 3xpo 1 tabletce...można wziąć 3 na raz. Nie ważne ile razy dziennie, ważna dawka. Więc jak ja biorę 2x dziennie to teraz będę brać raz dziennie ale 2 tabletki
Aaa i lekarz wczoraj mi powiedział, że nie trzeba brać (np) 3xpo 1 tabletce...można wziąć 3 na raz. Nie ważne ile razy dziennie, ważna dawka. Więc jak ja biorę 2x dziennie to teraz będę brać raz dziennie ale 2 tabletki
gosiulek73
mama K&K&A
A bierzecie witaminy? Mi lekarz powiedział ze dopiero po 12miesiącu z DHA. Jeszcze sobie tak myslę o zależności witamin i mdłości. W obu ciążach brałam witaminy od początku i miałam mdłości.teraz nie biorę i nie ma mdłości.
Ciekawa jestem jak jest u Was.
Ciekawa jestem jak jest u Was.
U
Użytkownik Usunięty
Gość
Nie, ja biorę tylko kwas foliowy ale chcę zmienić na jakiś komplet witamin dla kobiet w ciąży.
joannach
Zaangażowana w BB
hej
ja po długim czasie wracam mam nadzieję że już na dobre;p
Ulkan też biegam ciągle do toalety, najbardziej mnie to wkurza w nocy, albo jak na miasto wyjdę
Gosiulek mi lekarka powiedziała żebym brała bo był mały zarodek, więc kupiłam jakieś, no i sprawdza się to co piszesz, po nich mam większe mdłości, ale to zależy od rodzaju wit, ja w poprzedniej ciąży brałam na przełomie 2/3 trymestru to mi nic nie było, muszę sprawdzić jakie to były witaminy i chyba zmienię
ja po długim czasie wracam mam nadzieję że już na dobre;p
Ulkan też biegam ciągle do toalety, najbardziej mnie to wkurza w nocy, albo jak na miasto wyjdę
Gosiulek mi lekarka powiedziała żebym brała bo był mały zarodek, więc kupiłam jakieś, no i sprawdza się to co piszesz, po nich mam większe mdłości, ale to zależy od rodzaju wit, ja w poprzedniej ciąży brałam na przełomie 2/3 trymestru to mi nic nie było, muszę sprawdzić jakie to były witaminy i chyba zmienię
gosiulek73
mama K&K&A
Joannach a jakie masz witaminy? Prawdopodobnie najlepsze to Femibion.
Myślę ze na przełomie 2/3 trymestru juz nie ma to znaczenia jeśli chodzi o mdłości.
W którym jestes tygodniu?
Myślę ze na przełomie 2/3 trymestru juz nie ma to znaczenia jeśli chodzi o mdłości.
W którym jestes tygodniu?
Corazon - ja mam luteinę dopochwowo. Może dlatego Dawkę mam 2x2, 4 tabletek na raz nie mogę wziąć, bo z tego co biorę to i tak dużo "wypływa". Nie chciałam podjęzykowej, to to smakuje jak zaprawa cementowa, a mi jest teraz ciężko cokolwiek przełknąć, co nie ma smaku tego, na co akurat w tym momencie mam ochotę
Co do witamin to biorę pregnę plus - brałam ją w pierwszej ciąży, więc teraz już nie zmieniałam. Lekarz powiedział, że w zasadzie nie ma jakiegoś kolosalnego znaczenia jakie witaminy wezmę, ale radził te z kwasami DHA bo podobno dobrze działają na mózg i wzrok maluszka
ja się pomału przygotowuje do rocznicy slubu - mąż sobie zażyczył w prezencie termokubek, więc ambitnie szukam takowego Nie planujemy nic szczególnego, no może jakiś sernik upiekę (bo akurat na to mam ochotę, a mąż też nie wzgardzi;D).
Co do witamin to biorę pregnę plus - brałam ją w pierwszej ciąży, więc teraz już nie zmieniałam. Lekarz powiedział, że w zasadzie nie ma jakiegoś kolosalnego znaczenia jakie witaminy wezmę, ale radził te z kwasami DHA bo podobno dobrze działają na mózg i wzrok maluszka
ja się pomału przygotowuje do rocznicy slubu - mąż sobie zażyczył w prezencie termokubek, więc ambitnie szukam takowego Nie planujemy nic szczególnego, no może jakiś sernik upiekę (bo akurat na to mam ochotę, a mąż też nie wzgardzi;D).
U
Użytkownik Usunięty
Gość
Ulkan ja biorę 2x dziennie podjęzykowo i na noc 1x dopochwowo. I jak biorę więcej,3-4sztuki to nie wypadają, mi...wkładam tuż przed snem.
Królowa_Dramatu
Fanka BB :)
Ja biorę tylko kwas foliowy, obaj lekarze powiedzieli mi, żeby na razie niczego nie brać.
Dziś o 16.30 mam wizytę u jednego z nich, do tej pory chyba zawału albo udaru dostanę... Oczywiście nie mam zamiaru się przyznawać, że chodzę jeszcze do drugiego lekarza...
Dziewczyny, trzymajcie kciuki mocno bym usłyszała serduszko...
Pobolewają Was jeszcze brzuchy??? Mnie już nie, tzn. czasem coś zakłuje ale nie jest to ból stały jak na początku.
Dziś o 16.30 mam wizytę u jednego z nich, do tej pory chyba zawału albo udaru dostanę... Oczywiście nie mam zamiaru się przyznawać, że chodzę jeszcze do drugiego lekarza...
Dziewczyny, trzymajcie kciuki mocno bym usłyszała serduszko...
Pobolewają Was jeszcze brzuchy??? Mnie już nie, tzn. czasem coś zakłuje ale nie jest to ból stały jak na początku.
reklama
gosiulek73
mama K&K&A
Królowa &&&&&&&&&
Mnie czasami pobolewa.A w którym tyg. jesteś?
Mnie czasami pobolewa.A w którym tyg. jesteś?