reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Hejka Mamuśki.
Po powrocie do pracy nie mogę się ogarnąć, taki mam rozgardiasz że nie wiem za co się złapać jak wracam do domu.
W pracy też dużo spraw do załatwienia, nowy projekt, nowe terminy z którymi się trzeba zapoznać, obowiązki a płaca wciąż ta sama :-( Gabrysia w żłobku coraz to lepiej, już przy rozstaniu są kwęki a nie płacze, ale przerwy niestety nie sprzyjają bo po nich jest mega histeria. Dziewczyna wie czego chce, jak głodna to prowadzi mnie do kuchni za rączkę, jak chce spać to do pokoju. Mało co gada, ruchowo za to wciąż zaskakuje. Starsza przygotowuje się w przedszkolu na dzień Rodziny (mamy, taty, dziecka) więc wciąż zasypuje Nas nowymi wierszykami, piosenkami. Jak tylko jest pogoda to popołudnie spędzamy na dworze, oczywiście jeśli nie mamy nic wcześniej zaplanowanego typu lekarz/zakupy itp. Obie panienki są podziębione, ale przebadane i niby wszystko ok. Mnie zapalenie zatoki dopadło a wyszło u stomatologa, jak mi prześwietliła ząb. Nie wiem kiedy ogarnę się i zacznę częściej się udzielać ale podczytuję Was, tyle że w pracy nie mam możliwości pisać a jak wracam do domu to nie mam kiedy. Wieczorem padam jak mytka, dziś piszę na szybko bo jedna już śpi a druga bajkę ogląda, mąż na meczu więc korzystam z chwili. Buziaki dla Was i Waszych Pociech. Trzymajcie się ciepło w tę Majówkę (my nigdzie się nie wybieramy, za to obok mnie są Górskie zawody balonowe - impreza 4 dniowa więc będzie się działo ;-)) Sis jeszcze przyjeżdża, będziemy Ani robić urodziny 2, a ja jeszcze prezentu nie mam :-/

reklama
Hej

Kochane wkoncu udało sie i jestem
Ja myślą truskafffki mam nadzieje ze forum przetrwa mimo tego ze za dużo nas już nie pisze :/
Nasz wyjazd udany. Fajnie spędziliśmy czas.
Laura od poniedziałku szkoła a Ethan standardowo spi :)) maz wozi Laure to nie muszę go budzić ;)
Z nowości Erhan ma 7 zębów a dopiero co pisałam o 4 :)) grzeczny chłopak ale i nerwowy ;) jak cos jest nie po jego mysli zaczyna gryźć to co ma w zasięgu najcześciej podłoga albo ława :)) kochany urwis. Fajnie mówi dziadzia i rusza głowa jak ukłon gdy mówi a raczej ja mowię w jego imieniu dziękuje ;)Laura to niania i wciąż ja szuka gdy ta siedzi w szkole. Gdy cos jemy innego niż Ethan zaraz wola daj i pokazuje palcem co chce. Niejednokrotnie wskazuje palcem i rusza buzia :))
Współczuje Wam tych stresów związanych z praca.
Kania dajesz rade! Chwila i będziesz miała taka organizacje ze żadna z nas nie bedzie miała takiego porządku . Wciąż musisz brać żelazo?
Ewciulek gaduła po mamie czy tacie?:) gratuluje sprawnego poruszania sie po domu i nie tylko.
Truskafffkka ale fajny ubaw. Za dziecka kochalam odpusty.

Hej:)
Kania u mnie w pracy też sporo zmian, także wdrążam się powolutku:) Miło słyszeć ,że Gabi się przyzwyczaiła do żłobka:) dzielna dziewczynka:) podobnie jak u Ciebie wieczorem padam jak kawka, a jak wstaje o 6 to na półprzytomna do Niki :) organizm musi się przyzwyczaić:):tak:
anka widzisz jak się Ethanowi zębiska posypały :) dobrze,że dzielnie to znosi:) a ,że nerwowowy , to teraz większość dzieci tak ma, mają swoje zdanie i pokazują jak coś im się nie podoba:) Nika gaduła po babci, niby ma mój charakter, ale ja aż taką gadułą nie jestem, za to moja mama .........eh ta to potrafi gadać i gadać :)

fajnie że się odezwałyście :)

my towarzysko odżyliśmy, bo ospa nas nieco przetrzymała :/
Dziś wpadają do nas przyjaciele...długi weekend czas zacząć ;) dzieciarnia się wybawi, pogrilujemy, popiwkujemy.. ;p

Ewciulek super że mała taka rozgadana, brawo dla Nikusi :-)rozbrajające są takie rozgadane maluchy :-) mamy koleżankę - 3 miesiące straszą od Melusi i mała wymiata! już gada super takie pojedyncze słowa np.pić, a ostatnio mi się żaliła że była... chooolllla ośśpaa
no szok ;)
Nasza mała gada sporo, woła, krzyczy, śpiewa, ale głównie po swojemu :p
Kania początki w pracy po takiej przerwie lekkie nie są, trzymam kciuki żeby kasy przybyło, wszak podwyżka fajna rzecz ;)
no i kciuki jeszcze większe trzymam za to, żeby było jak najmniej przerw w żłobku ;) brawa dla Gabrysi że tak dzielna jest i w żłobku coraz lepiej :)
u nas też jest przygotowania do dnia rodziny :)
Anka pięknie się buźka małemu zapełnia :-)
u nas Mati też był niania haha a teraz mała woła Maaaaaa do niego ;)
i z dziękuję tak samo kiwanie główką, Mati też tak robił, a jak prosił, a gadać jeszcze nie umiał, to składał rączki jak do modlitwy haha no obłędny był :-p

Melduję siebie ja ;)
U nas ok wszystko. Artur rośnie,zęby ma nadal 4. Rozrabiaka straszna. Wszedzie go pełno. Po swojemu gada.
Czytam was ale jakoś czasu mi brak na pisanie. Pozdrawiamy serdecznie :)

Witam ...po weekendzie majowym, pogoda nie rozpieszczała...ale humory i tak nam dopisywały i towarzysko się wyżyliśmy ;)

na tapecie znów zęby...masakra:shocked2: czwórki się przebiły wszystkie i rosną, a teraz widzę że dziąsła przy trójkach górnych opuchnięte i białe kreski pod dziąsłami już widać, mała się trochę męczy i nawet stare gryzaki poszły w ruch, w nocy znów się przebudza i mleko pije...a było już tak fajnie ehh

Witam się i ja:)
Weekend majowy zleciał przyjemnie i szybko, zdecydowanie za szybko , od soboty dopiero dziś do siebie doszłam:) Nika zadania mi nie ułatwiała bo ząbkuje, także truskafffka łącze się w bólu :) oby zębiska wyszły już wszystkie jak najszybciej....... co to mleka to u nas w kratkę raz prześpi nockę, raz trzeba jej mleko dać:) Nikusia jak chce się czymś popisać mówi " patsss" heheeh i wtedy zaczyna, a jak gdzies nas prowadzi mówi " choccc", a i czasem padnie słówko "widzis" :) nauczyła się przesyłać buziaczki z rączką , a buziaka w usta daje nadal z otwartą buzią hehe, w ogole pieszczoszek i całuśnik jest , a podczas kąpieli jak kąpiemy razem z mężem łapie go za włosy i podstawia pod moją twarz ,żeby dał mi buziaka,czasem kilka razy :) uwielbia to pieronica mała:)

Hejka Mamuśki.

Nie mogę się ogarnąć w domu, popołudniami nie wiem w co ręce włożyć.
Czy dzieci brać na zewnątrz, czy obiad gotować, czy zakupy robić, czy sprzątać.
Przychodzi 20 godzina a ja ledwo na oczy widzę.
Dziewczyny na szczęście ciągłość w przedszkolu/żłobku mają.
Trochę zakatarzone i kaszlą ale przebadane i wszystko jest ok.
Majówka zleciała szybko, impreza balonowa w naszym mieście wypaliła, dziewczyny skorzystały, głównie Oliwia z wesołego miasteczka. W sobotę mieliśmy imprezkę rodzinną - córcia mojej Sis obchodziła wczoraj urodziny i z tejże okazji świętowaliśmy :-)
Anka pytałaś o żelazo, niestety muszę brać.
Truskaffka super, że odżyliście po chorobach :-)
Ewciulek trzymam kciuki za spokojne wdrożenie się w nowe tematy pracowe -)
Współczuję Wam tego ząbkowania, Gabrysi ostatnio przebiła się dolna dwójka, cały czas zęby się pchają, nocne mleko też wróciło a były tygodnie już bez jedzenia nocnego.

hejka

pogoda się zrobiła więc korzystam na maksa.. ku wielkiej radości dzieciaków :p
Dziś po przedszkolu też wybywamy do znajomej, dzieciaki się wyszaleją, matki kawę wypiją...miodzio :cool2:

Matiko mi wczoraj numer rano wywinął... budzę się, lecę młodego budzić do przedszkola...a Jego nie ma :/ przeszukałam całe nasze królestwo i nic.. dzwonię do mamy ( Bo mama Matika do przedszkola rano prowadzi) a mama mowi że tak, Mati jest u niej od 7:15 :p okazało się że Mati się obudził wcześnie i nie chciał nas (mnie i Melusi) budzić, więc się cichutko umył, ubrał i poszedł do babci .. wariat mój :p i jeszcze babci powiedział że On muuusi być samodzielny bo się wybiera do szkoły wojskowej:rofl2:

z tymi zębami o tyle dobrze że jednak młoda starsza i nocki spokojniejsze, czasem trafią się 2-3 pobudki.. dziś tylko jedna, ale ogólnie łatwiej jest niż jak miała 7 miesięcy i pobudki nooooooonnnnn sttttoooop

Ewciulek noo cudnie Nikusia gada:-) u nas buziaki też nadal z japą otwartą:laugh2:
Kania a korzystasz z tej godzinki -żeby wcześniej z pracy wychodzić?
oby zdrówko dziewczynom dopisywało :)
Gabrysia pewnie już fajnie w żłobku się czuje? :)

reklama
hejka

pogoda się zrobiła więc korzystam na maksa.. ku wielkiej radości dzieciaków :p
Dziś po przedszkolu też wybywamy do znajomej, dzieciaki się wyszaleją, matki kawę wypiją...miodzio :cool2:

Matiko mi wczoraj numer rano wywinął... budzę się, lecę młodego budzić do przedszkola...a Jego nie ma :/ przeszukałam całe nasze królestwo i nic.. dzwonię do mamy ( Bo mama Matika do przedszkola rano prowadzi) a mama mowi że tak, Mati jest u niej od 7:15 :p okazało się że Mati się obudził wcześnie i nie chciał nas (mnie i Melusi) budzić, więc się cichutko umył, ubrał i poszedł do babci .. wariat mój :p i jeszcze babci powiedział że On muuusi być samodzielny bo się wybiera do szkoły wojskowej:rofl2:

z tymi zębami o tyle dobrze że jednak młoda starsza i nocki spokojniejsze, czasem trafią się 2-3 pobudki.. dziś tylko jedna, ale ogólnie łatwiej jest niż jak miała 7 miesięcy i pobudki nooooooonnnnn sttttoooop

Ewciulek noo cudnie Nikusia gada:-) u nas buziaki też nadal z japą otwartą:laugh2:
Kania a korzystasz z tej godzinki -żeby wcześniej z pracy wychodzić?
oby zdrówko dziewczynom dopisywało :)
Gabrysia pewnie już fajnie w żłobku się czuje? :)

Do góry