reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Nimitii witaj kobieto :)) Byc może u Alexa zeby idą ? Ciezko określić ale dzieci same nie powiedzą co im dolega wiec musisz go obserwować. Tak jak przy refleksie ;) dasz rade. Trzymam kciuki

Nomi fajna teściowa , co za matka która zapomina o narodzinach dziecka. Fajnie ze Ty nie zawiodlas. Maz napewno był zadowolony :)) gratuluje mobilności

Zuzkon kończ te prace i wracaj!

Ewciulek a to ci niespodzianka z zębami :)) córka szybko nauczy sie schodzenia i mamusia bedzie miała lżej :-):-)

Mieliśmy szczepienie
Na bilansie roczniaka waga 11,4kg wzrost niby 80cm
Napisałam niby bo kobieta zaczęła go mierzyć na leżąco i jak jej miara pokazała 80cm bo wiecej nie miała przestała go mierzyć i powiedziała oooo jaki ty jesteś duży :)) Padlam śmiechem

reklama
Nie wiem jak się nazywam... Gabrysia znów złapała jakiegoś wirusa, od niedzieli mocno gorączkuje. Wczoraj jak zobaczyłam termometr to się w szok wprawiłam 40,3 :-( Nie mam czasu na nic bo z rąk mi nie schodzi. Wybaczcie, nadrobię jak się to wszystko skończy.
Buziaki dla kolejnych Roczniaków, sto lat, sto lat niech żyją Nam.
Zdrówka dla Chorowitków małych i dużych.

Hej:)
Kania zdrówka dla Gabi, ucałuj ją ode mnie i Ciebie też całuje,żeby Ci sił nie brakło , kurcze kobieto jak Gabi uśnie to śpij razem z nią, odpoczywaj , sprzątanie na bok , regeneruj się......czekamy na dobre wieści
truskafffka gdzie się kobieto podziewasz? Mam nadzieje,że ospa Cie nie dopadła???? anka , żabka to chłopiska Wam wyrosły :) i dobrze :)

Aniu tez tak myślę ale on z zasady dość humorzasty ( po mamie XD). Ethan naprawdę kawął chłopa! Tak samo Artur! mój wazy 9kg przy 80 cm i teraz nie wiemc zy to mormalne :D

kaniu baardzo wam współczuje ciągłych chorób. Niech dziewczynki nam zdrowieją!

Hej ;)

Pogoda nam się popsuła to mam chwilkę żeby coś skrobnąć.
U nas w sumie bez większych zmian, Łucja nadal nie chodzi sama :( Zrobiła 3 kroki i na nich poprzestała. Korzystamy z ostatnich wspólnych tygodni przed wylotem M. odwiedzamy rodzinkę, znajomych, czasami uciekamy od wszystkich pobyć tylko 3 różnie. Ale dość aktywnie spędzam czas. Dziś mieliśmy iść do zoo, ale pogoda nie dopisuje zimnica i wiatr więc zmuszeni jesteśmy posiedzieć w domu.
Łączę się w bólu z tymi, którym dają popalić zęby.. u nas to samo znowu masakra marudna przez te zęby jest i 0 apetytu...:( Znowu kilka na raz jej się pcha na wylocie ma dolne dwójki i czwórki. Do tego wczoraj byłam u lekarza z Łucją bo taki paskudny suchy kaszel ją męczył, że się po kilka razy w nocy wybudzała, myślałam, że gdzieś z krtani/tchawicy tak ją dusi, ale osłuchowo czysto tylko gardełko lekko zaczerwienione.
Łucja teraz taka sprytna jest tak wszystko szybko łapie ;) robi już tyle rzeczy, papa, tu sroczka kaszkę ważyła, kosi kosi/brawo, puszcza buziaki, puka się po głowie (robi głupek), amen robi, tańczy gangnam style- łapie się za rączki i macha jakby na koniku jechała,...długo by jeszcze wymieniać. Cyrkowiec taki z niej, że szok ;)

Kaniu współczuję..ale się Was choróbska czepiły..masakra... biedna Gabi :( Tak ją wymęczy.

Artur i Ethan wielkie chłopaki ;) Łucja waży 9130g niejadek nasz ;)

O i jużmi marudzi..uh to popisałam muszę lecieć

mamy tu kilka dzieci na osiedlu z konca lutego i w marcu ur i jak na razie Artur jest najwyzszy :shocked2: w ogole najwiekszy. ostatanio jedna matka mowi ze harpagan z niego jej synek delikatny a Artek wpadl z hukiem do piaskownicy. tego drugiego by brameczka zgniotl normalnie zywiol.

Ale wielkie chłopiska :-) szok!!! Moja to pchełka, ale nadgania równo. Przeszło 9 kg waży. Podobnie jak Alex.
I wyszedł u Nas 4 ząbek, więc wszystkie jedynki w końcu mamy :-) a górne dwójki się cisną.

ja się melduję

usprawiedliwiam nieobecność:-p

po pierwsze ..sprawy remontowe u nas trwały ;) ..i dzieciaki mają "nowy" pokój ;)

po drugie ... Melusia chora- zaraziła się zapaleniem oskrzeli od Matika, a Ona niestety nie przechodzi chorowania tak lajtowo jak Mati ( który swoją drogą jest chyba jakimś robotem bo nic go nie rusza :p)
Amelka przylepka i widać że osłabiona, ciągle się tuli, a jak się tuli, oczka lecą, ale dobrze..niech śpi i prześpi choróbsko. Dobrze że leki wcina i pozwala sobie robić inhalacje :) wrócimy do zdrówka :)
tylko niewiele je..dosłownie od trzech dni jest na mleku i rosołku..ale przynajmniej płyny ma dostarczone więc się nie odwodni

No i jako że córcia nieraz zakaszlała wprost na moją twarz...to ja już czuję że mnie łamie, ale spoko loko, od razu zapodałam sobie końską dawkę leków i mam nadzieję że będzie dobrze ;)

dzięki Ewciulek nie tfu tfu tuf tfuuuuuuuuu ospy do domu nie wpuszczam :p

i lecę poczytać co tam ciekawego jeszcze naprodukowałyście w postach ;)
pozdrawiam ;)

reklama
Truskafffka dzieci tak maja i ty to wiesz. U nas ciagle mama i baba na tapecie :)) Dzieciatka skupiają sie na chodzeniu wiec mowa im nie w głowie
oczywiście masz rację ;)
tylko mój umysł spaczony w tym temacie, bo widzisz..ja miałam opóźniony rozwój mowy, Mati też..istnieje prawdopodobieństwo że Meluśka też
Ale taki problem to nie problem, bo choć długo czekaliśmy na "ludzkie" gadania Matika - ok 3,5 roku miał jak zaczął pełnymi zdaniami mówić, w miare zrozumiale- to się doczekaliśmy i nieraz by się przydało tą jadaczke zamknąć na kluczyk ;)
poza tym doświadczenie już mam, wiem jak ćwiczyć, zaufany logopeda pod ręką..damy radę ;)
tyle że na pewno nie będę tyle czekać co z Matim...bo z nim, do 3go roku życia w kółko słyszałam "ma jeszcze czaaas"

Do góry