reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Truskafffka u was z Rafałem a syn mojej siostry bal sie swojego chrzestnego :)) czyli naszego brata :)) pózniej mu przeszło.

DoPolski jadę na dwa tygodnie
Kania niestety, chętnie bym wpadła ale tym razem bede na Wielkopolsce.
Wracamy 6 bo 8 Laura idzie do szkoły.
Ponad to 28.12 przyjeżdżają do nas znajomi i w sumie nie bede nawet miała czasu gdziekolwiek sie wyrwać.
Oczywiście w Polsce bede z internetem wiec bede zaglądała ;)

Dzis Ethan spał do 10:40 i gdyby nie mój maz i jego hałas pewnie spał by dalej :)) za to w południe spał 40 minut zasnął o 20:30 bo mieliśmy gościa i jak to bywa był zabawiany;)
Jutro nie pospi bo z rana jadę za prezentem. Dzis przez to ze tam długo spał nigdzie nie pojechałam bo bym po Laure nie zdążyła :/ Oby jutro było inaczej

reklama
Morgen :)

Deizzi adresssss!!!!!

Ethan spi i ciekawe kiedy ma zamiar wstac
Chcialam jechac do sklepu a tu dupa synus ma dobry sen
Laura konczy o 11:30 wiec juz najwyzszy czas na zakupki
Jutro wyjazd a ja jeszcze w proszku.Wazne ze walizki sa w mieszkaniu :))
Zagladne pozniej

Hej :)
My w tym tygodniu spacerujemy i sprzątamy , bo święta za pasem i tak w kólko :) ale robię przerwy bo bym zwariowała:) na szczeście na chwilę obecną zostały mi już tylko szafaki , ukłądanie i przecieranie , tego najgorzej nie lubię:(
Deizzi paczka przygotowana, co prawda nie ma tego wiele , ale zawsze coś :) ja od zawsze lubiłąm pomagć i gdy mnie na ulicy zaczepiają o pomoc dla dzieci ,to staram się pomóc , przez co mam sprzeczki z mężem , bo on uważa ,że większość to oszuści , a ja pod tym względem jestem naiwna, cóż zrobić..
kania ja w tym roku odpoczywam od robienia jedzenia na święta moja mamuśka z teściową , tyle tego mają narobić,że kazały mi nie robić jedzonka:) jupi :) to fajnie,że do maja posiedzisz, ja niestety w marcu wracam , urlop zostwiam sobie na wakacje i przed świętami:)
anka ciesz się,że ,masz śpioszka, przynajmniej coś możesz zrobić w domu , a nawet odpocząć:) moja dopiero odkąd ma jedną drzemkę w dzień lepiej sypia w nocy, jest taka padnięta i śpi mocno:)

Ewciulek mój mąż ma takie samo zdanie... I jeszcze twierdzi że mam mało zajęć i mi się nudzi skoro biorę w tym udział... Ja lubie pomagać ale biorę pod uwagę przedewszystkim listy które są napisane przez kogoś innego a nie osobę potrzebującą np. sąsiadkę, koleżankę itd... wtedy jest to bardziej wiarygodne.

Anka szkoda, ale rozumiem:-) Ethan śpi tak długo od wczoraj? Moja właśnie kończy pierwszą drzemkę. Spokojnego i sprawnego pakowania i bezpiecznej podróży :-)
Deizzi dzięki :-)
Ewciulek ja mam zaległy urlop z tamtego roku i cały ten więc a nowy i tak zostanie.
Co do świąt, to ja zrobię ciastko (bez pieczenia) bo do tego się nie nadaję i sałatkę, oczywiście mamie pomagam w czasochłonnych potrawach. U Nas dziś taka zimnica że raczej na spacer nie wyjdziemy, bo głowę urywa.

jeszcze zagladam :)
u mnie wszyscy spia :D
Ja jeszcze piore i rano biore sie za pakowanie
Wszytskie zakupy juz gotowe wiec jutro pakowanie i sprzatanie
Prezenty kupione. Laura dostanie Intendo z gra Super Mario, moze sama skorzystam :) i akceosoiami a Ethan kubeczki do ukladania wiezy i ksiazeczke rymowanke z Fiskher Prica taka plastikowa z piosenkami, a do tego baczek.
Oby dzieci byly zadowolone.
Kaniu tak Ethan tak dlugo spi od nocy. On spioch po mamusi :)
Dezzi napiety plan ale gdybym miala chwile wolnego to napewno sie odezwe

hejka

wpadam na chwilę bo lecę piec ostatnią partię ciasteczek :)

jesteśmy po spotkaniu świątecznym w przedszkolu, dzieciaki potańczyły, pośpiewały, robiliśmy wspólnie aniołki i łańcuchy, słodkie co nieco, owoce i ... drobne prezenty dla dzieciaków..kolejny raz :-D

żałuję że nie wzięłam aparatu :dry:

Melka SUPER :-) zapatrzona w dzieciaki jak sroka, bardzo kontaktowa :-D wybawiła się na maksa i nawet i drzemce zapomniała, dopiero jak wróciliśmy do domu to jej się przypomniało. Więc śpi ;)
Mati dumny jak paw, wszystkim się chwalił swoją siostrzyczką :-)

potem wlecę na dłużej, pozdrawiam :)

hiehie szalejecie :p

ale rozumiem...przygotowania pełną parą pewnie :)

uffff...u nas pracowita sobota :p

ale efekty są :D Choinka pięknie stoi i cieszy nasze oczy, Mati okrzyknął ją najpiękniejszą choinką na świecie. nie będę się z nim kłócić:-D Melka oczy jak 5złotych i rozkminia co to i jak to się je:-D

jeszcze prasowanie sobie dziś zaplanowałam...nie ma co, ja to sobie umiem zrobić dobrze:eek::rofl2::-D

także chwila byczenia, może kawkę sobie strzelę.. i do deski marsz!

reklama
Hej kochane :)
U nas choinka już stoi ubrana , dzisiaj dokonam ostatniego sprzatania przed świętami i byczenie w gronie rodzinnym :)
Musze chyba mojej Nikoli pępowinę odsciąc, bo pieronica jak poszłam się wczoraj zdrzemnąć, to ciągle wołała "mama" z płaczem , zabardzo do mnie przyzwyczajona, bo całymi dniami siedzę z nią ja, nawet jak mąż wraca z pracy to też jestem w zasięgu jej wzroku,albo mnie słyszy ....mąż już to wcześniej zauważył ,że jak mnie nie widzi i nie słyszy to szuka po całym domu......umie się ładnie bawić , zająć sobą.......u mojej mamy jak jest to nie ma tego problemu , bo tam pełno ludzi.....problem zapewne tkwi w tym, że mąż jest wobec niej dużo surowszy niż ja......ale damy radę, może lepiej to zrobi małej jak w marcu wrócę do pracy......
truskafffka ja ostatnio miałam lenia co do roboty w domu , ale mimo wszystko robiłąm , męża zaangażowałam w "brudną robotę" i zostały nam tylko przeciernie mebli i podłogi , czyli coś co robię codziennie:)

Do góry