reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Witam się z Wami.
Asia_grubasia witaj :-)
Heledorka czemu rodzinka będzie zaskoczona? Ja witamin póki co nie jem żadnych prócz kwasu foliowego.
Udanego wypoczynku nad morzem.
Królowa Dramatu może rzeczywiście dr nie orientował się w tych znieczuleniach.
Ewelinka kiwi też b.lubię, totalna bomba witaminowa.
Corazon :**** ale masz sny :-( ale pamiętaj że złe sny trzeba tłumaczyć odwrotnie !!! A jak wygląda wg profesora ten pęcherzyk? Sama widzisz wyniki świadczą o ciąży. Po 48 h powinno się wynik powtórzyć. Skoro to jest 4 tc to wcale nie jest powiedziane że zarodek powinien być, bo może pojawić się później bo do samego zagnieżdżenia mogło dojść dużo później niż przypuszczasz.
Sunshine ja ze słońca korzystam w umiarkownych ilościach :-) A co do buntu dwulatka to niestety histerie też są na porządku dziennym, a jak odprawia mi taką akcję to sadzam ją w pokoju jej na łóżku, mówię jej ze jak jej przejdzie to niech przyjdzie, jestem w drugim pokoju. Ale to też zależy z jakiego powodu One wynikają a zwykle jest tak, ze już jest mega zmęczona i totalnie wszystko jest na nie...
Maryjka dużo zdrowia dla córci, moja ostatnio przechodziła wirusówkę - gorączka ponad 39 stopni plus katar, 4 dni to trwało. Postaraj się odpoczywać jak najwięcej, wiem doskonale że ciężko przy brykającej 20-miesięcznej córce ale nie masz wyjścia. Super, że serduszko udało się podsłuchać.
Kaso8 współczuję tych kamieni :-( leż i wypoczywaj jak najwiecej.
Aniulkas nie martw się, trzymam kciukasy z usg :-) a co do nagrywania bijącego serca to nie mam pojęcia czy robia.
Ostatnio wrzuciłam na luz w pracy, bo za dużo stresu mam poza nią.
A poza tym moje dziecko co dzień mnie rozbraja pozytywnie swoją mową ;-)

reklama
Corazon pod twoim serduszkiem maluszek się chowa tam najwiecej ciepła i miłości..trzeba wierzyć bedzie dobrze...

A mam pytanko...
bo równie jest z tym wyliczaniem tygodnia ciązy i w ogóle...
Ostatnia @ małałam 9 czerwca... a z moich obserwacji owulacja i dni płodne było w 3 tygodniu od pierwszego dnia @...a nie tak naj zawsze w 2... Czy teraz skoro ja licze ze tydzien ciąży niby 6 i 4 dzien...lekarz moze stwierdzić ze to np 3 tydzien? Czy na pewno będzie coś widać ?:( Martwie się by ta wizyta nie sprawiła że będę chodzić i zamartwiac sie jeszcze bardziej

Aniulkas wg kalkulatora zawsze liczy od pierwszego dnia ostatniej @ odejmij sobie mniej więcej jakieś 2 tc, czyli jak masz 6 tc to może być 4 tc od owulacji, ale jak wiesz że owulacja była później to odejmij 3 tc choć powiem Ci że do zapłodnienia nie musi dojść własnie w tych dniach ale później, nawet do 7 dni po owulacji.

Aniulkas ja pewnie bym poszła mimo wszystko, choć teraz i tak jestem bardziej cierpliwa (czekając).
Corazon jeszcze 10 minut i wszystkiego się dowiesz ale wg mnie dr każe Ci powtórzyć wyniki w piątek i poczekać. Jak nic z tego nie będzie to beta zacznie spadać. Ja mocno wierzę ze będzie i Ty też zacznij, bvo wiara czyni cuda.

Corazon, takie gdybanie w oparciu o USG to jest za przeproszeniem o d........ rozbić. Ja byłam w zeszłym tyg w lekarza i mój zarodek miał 4 mm w 6 tyg i lekarz powiedział że to zupełnie prawidłowe ( więc nie wiem, czemu przejmujesz się, że twój maluszek nie ma 1 cm...) Dwa, że jak mi kilka dni przed porodem robili usg w szpitalu - lekarz podobno "wybitny" to ocenił dziecko wagowo no 2900. A urodziłam 3 dni później niemal 4 kilogramowego malucha. To USG nie jest dokładne. Lekarz przystawi znacznik nieco niżej, wyżej itp i już wynik jest inny. Szczególnie że mówimy o fasolkach, które licza kilka milimetrów! Głowa do gówry, bo masz wzorcowe wyniki, a takie przejmowanie się tylko niepotrzebnie podnosi ci adrenalinę i jeszcze z tego będzie jakieś nieszczęście. Bądź dobrej myśli, bo twój maluszek spokojnie rośnie sobie w brzuszku i NA PEWNO chce mieć szczęśliwą i spokojną mamusię!

reklama
Ulkan ale Corazon ma pęcherzyk chyba 4mm a nie zarodek.O ile dobrze doczytałam. Wielkośc zarodka w 6 tyg 4 mm to dobry wynik. Mój pęcherzyk w którym był zarodek miał 19 mm.Ale na poczatku tak jak pisałam to różnie bywa. W 7/8 tyg przy w miare regularnych cyklach zarodek powinien już byc i miec serduszko a wcześniej bywa różnie.

Do góry