hejka
melduję się, moja mała śpi, a ja z kawką siedzę i się byczę
mnie w tym tygodniu mało, bo przed andrzejkami mamy sporo pracy w przedszkolu, dziś idę pomagać w myyyyciu naczyń, a trochę tego jest..na 120 osób hehe
no ale grupa będzie, to damy radę, nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz
córcia moja kończy dziś 8 miesięcy!!:-):-):-):-)
Kania wrzucę dziś jakieś fotki małej, to miśka też pokaże
Mati dumny jak paw, bo to jedyny szyty misiek w przedszkolu, wszystkie inne prace były plastyczne, papierowe i różnymi technikami robione, ale skarpetowego miśka ani jednego nie ma hehe
przepis na pierniczki, korzystam z niego od kilku lat
• 1 kg mąki pszennej
• 3 jajka
• 25 dag cukru
• 25 dag miodu
• 1 kostka margaryny
• 3 czubate łyżki przyprawy do pierników
• 1 płaska łyżka kakao
• 2 łyżeczki sody oczyszczonej
• 1 łyżka wody
Etapy przygotowania
1. W rondlu stopić margarynę, dodać cukier, miód i przyprawy do pierników. Mieszać na MAŁYM OGNIU(!) dopóki cukier się nie rozpuści. Gdy przestygnie wbić jaja, wsypać kakao, mąkę i rozpuszczoną w wodzie sodę. Wyrobić ciasto. Cienko rozwałkowane ciasto wykrajamy foremkami. Pierniczki ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze lub papierze do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok.5-10 minut (lecz zalecam sprawdzać po krótszym czasie, bo wszystko zależy od piekarnika i grubości wyciętych ciasteczek.
ja do tej pory młodą ubierałam w bodziaka, bluzkę, spodenki, buciki, kurteczkę jesienną, czapkę, chustkę pod szyjkę.Dziś założę jej kombinezon, mam taki jeden lżejszy przejściowy
I jestem meega fanką śpiworków do wózka, REWELACJA hehe przeżywam, bo przy Matiku nie miałam i zawsze z kocem kombinowałam.
Anka miłego imprezowania ciąg dalszy widzę
Ewciulek to ma mała radochę z nowymi zabawkami
a wiesz co ja jeszcze robię i robiłam? Jak Mati był mały to część zabawek chowałam, bawił się tym co miał w pokoju, a jak widziałam że wieje nudą, to wymiankę robiłam, te z pokoju chowałam, a te schowane dawałam. Niby stare zabawki...a odkrywane na nowo i zabawa na całego
To samo z Melką robię, polecam
Zuzkon cieszę się
co do prezentów, młodej chcę kupić krzesełko uczydełko, i jakieś zabawki do kąpieli - bongosy np z fp.
Ewelinka i jak tam jedzenie małej?
uszów na razie nie przebijamy.