reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

reklama
zuzkon współczuję sytuacji z niedoszła chrzestną dla Kubusia. Nieodpowiedzialna z niej osoba.
truskafffka skoro sobie wczoraj wysprzątałaś mieszkanie to zapraszam Cię dzisiaj do pomocy bo ja mam totalnego lenia i nie chce mi się tyłka z kanapy podnieść :-)
betina79 może ząbki mu idą....spróbuj posmarować żelem.
anka26,07 gratulacje dla synka :-)

W środę byliśmy na szczepieniu z Emilką. W czasie szczepienia jak zawsze była dzielna....ale to co się działo ok5 godzin później to masakra. Pierwszy raz tak płakała i kopała nóżkami po szczepieniu i dostała gorączke....myślałam, że mi serce pęknie z żalu, ale po 3h wróciło wszystko do normy.

Dołączam do niewyspanych mamuś. Nie wiem co jest, ale od 2 tygodni Emilka budzi się po 3 razy w nocy (gdzie już od 2 miesiąca życia przesypiała całą noc, a tu proszę znowu pobudki co 3h) nie płacze a wręcz przeciwnie potrafi obudzić się o 3 nad ranem i do 5 piać z radości i gadać. Podejrzewam, że może potrzebuje już bardziej treściwego pokarmu na noc, więc dzisiaj o 10 podałam jej po raz pierwszy 2 łyżeczki kaszki bananowej z wodą i czekam na reakcję....na chwilę obecną nie płacze, więc na noc dam jej około 5 małych łyżeczek i zobaczymy czy lepiej będzie spała.

A tak w ogóle to moja córcia urosła 2,5cm w 2 tygodnie....pielęgniarka powiedziała, że duża dziewczyna z niej będzie:szok: czas pokaże.

Dzisiaj za nami jedna z lepszych nocy - młoda zjadła o 20.30 cyca i dobiła nutramigenem (bałam się że po cycku nutra nie przejdzie ale JADŁA!) i spała do 3.30 (cyc) a potem do 8. Taki prezent mi dziecię zrobiło :)

Dzisiaj rodzinnie idziemy do restauracji... a ja prawie nic nie mogę jesć dopóki się alergia nie unormuje :( Ciekawe co sobie zamówię...

Co do mierzenia to mieliśmy podobnie- w tej samej przychodni Laura raz miała 63 cm a 2 tyg później 62 ;)

witam piątkowo ;)

Agula hehe jak miło że nie jestem samotnym kurduplem :-D
brawa dla Jaśka za gadanie :-) moja nadal na etapie "aaaa aaa" śpiewania, skrzeczenia i gugania
Kania tak zwykłe krowie pije, ale to jakoś od roku mniej więcej
powodzenia u was, ja miałam łatwiej bo Matik nie ma AZS
a alergia podobnie się ujawniała, zaczerwieniami w zgięciach, i szorstkimi polikami
Anka ;) ja przy Melce mam nadzieję że ten pomysł też przejdzie..zobaczymy co młoda na to :p
brawo dla Ethana, gadać się nauczył to teraz bierze się za brykanie :-D
Betina jak nocki z pobudkami ...to ja z doświadczenia własnego stawiam na zęby. Oj Matik dał mi tak popalić że hoho..dwa tygodnie przed ukończeniem piątego miesiąca, czasem nawet co pół godziny do niego wstawałam, a o zębachnawet nie pomyślałam i nic młodemu nie dawałam, nie smarowałam dziąseł. Zęby wyszły i odzyskałam śpiocha mojego. W razie czego polecam czopki viburcol.
Ewelinka u nas z nockami było podobnie, tylko zbiegło się to też z wychodzeniem zębów, więc podejrzewam że małą dziąsła męczyły, no ale jeść też chciała już ok3ej (a przedtem dosypiała spokojnie do 5/6ej), teraz jej zagęszczam mleczko wieczorne i śpi już dobrze.
brawa dla dzielnej Emilki :) i współczuję bólu po szczepieniu :(
aaaa za ofertę sprzątania podziękuję grzecznie, haha dziś siedzę z leniem na kanapie :p albo ewentualnie z Melką na podłodze :p
Królowa &&& za kolejne nocki ładnie przespane :)
no i powodzenie z menu ;)

Ewelinka jak przeczytalam ze po szczepieniu cos zaczelo sie dziac tzo az zamarlam. Stracha mi kobieto napedzilas!!! Ciesze sie ze to tylko byla 3h akcja i wszytsko jest w normie:tak: Pewnie masz racje ze Emi potrzebuje barzdziej tresciwego pokoarmu i oby kaszka pomogla ci w przesypianiu nocki.2,5cm w 2 tygodnie to piekny wynik.

Krolowa no to za barzdo nie skorzytsasz na tym wyjsciu:-DAle dla dziecka wszytsko;-)

Wczoraj bylam u kumpeli na drineczku a Ethan zostal z niania.
Smialam sie z niej ze musi rano wstac bo ma termin na 9:10
Kolezanka wpadla na pomysl ze po terminie wpadnie z kumpela na kawke zebym do 10 nie lezala w lozku:-D
I kobietki przed chilka wyszly, wiec kawke juz zaliczylam. Ethan spi podlogi wymyte i teraz nuda
Korzstajac z pogody biore sie za mycie okien:tak:
A swoja droga to Ethan wczoraj zasnal o 19:30 i spalismy do 9:rofl2:
Na kolacje o 18:30 zjadl sloiczek marchewka z kukurydza i po godzince popil mleczkiem w ilosci 160ml:happy2:
Z taka iloscia pokarmu to moze spac i 14h:-D

No własnie ANka, mierzy ją jak ta pokrzywiona leży...brak słów.
Gratki dla Ethana :-) Ma spust chłopak :-)
Betina79, Ewelinka u mnie co druga taka nocka.
Ewelinka dobrze, że wszystko po tym szczepieniu się unormowało, a miała podpuchnięte? Moja dotychczas nie miała żadnego odczynu a po wczorajszym szczepieniu nożka w okolicy kłucia spuchnięta i czerwony odczyn wokół tego.
Królowa Dramatu super, że pospaliście :-)
Truskaffka to fajnie, że tylko ta alergia była, mam nadzieję że moja też z niej wyrośnie kiedyś.

Spanie dziś kiepskie ma moja panna ...

anka26,07 też miałam stracha bo pierwszy raz tak płakała po szczepieniu, ale Bogu dzięki, że to tylko chwilowe było. Twój synuś to potrafi zjeść....w sumie każdy facet lubi mieć pełny żołądeczek :-p
kania78 żadnego opuchnięcia i zaczerwienienia nie miała, tylko płakała.

Takim sposobem moj synus juz spi
Bylismy na spacerku i zaczal poplakiwac patrze na niego a on gotowy do spania wiec szybko do domciu i chlopak spi.
Maz jeszcze w pracy ale cos mowil ze wybieraja sie z chlopakami na koktajla wiec wieczorek spedze sama. Czasami tak lubie
Wtedy moge sie odstresowac:-D
Jutro maz wyjezdza i wroci z Laura. Nie moge sie doczekac az ja przywiezie:rofl2:

reklama
anka - Ethanek to super śpioch - zazdroszcze kochana ;)
no i super, że juz niedługo Laura wróci - nudno tak z 1 dzieckiem, co?? ;)
a co do nocnego jedzenia to moje wszystkie tak miały... może chce się tylko przytulić, nie wiem... ale trochę sobie wyciąga i spi dalej...
ale on z kolei w dzień mniej je.... zupki to jakieś 70 ml, deserku też, nawet czasem mniej....
może dzisiaj zrobię więcej kaszki na noc...

Ewelinka - no to na pewno się zdenerwowałas po takiej akcji po szczepieniu - ale ciesze się, że juz dobrze....

mój Jasiek po szczepieniu (Hexa) ma zawsze czerwone i podpuchnięte miejsce po wstrzyknięciu.... teraz 12go mamy peneumo i WZW B ostatnią....

a ja wrzuciłam Jaśka fotke z chrztu i całej naszej piąteczki :tak:

Do góry