reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

I ja się nieśmiało przywitam:) Troszkę boję się tak wcześnie ale oby byłó wszystko ok:)
Dzisiaj zobaczyłąm 2 kreseczki na teście:) Termin z kalkulatorów między 30.03 a 01.04 więc nie wiedziałam do końca gdzie się załapać... Ale raz, że mi wychodzi raczej 30-31.03 a dwa, że na pewno będę miała cesarkę wcześniej więc przyłączam się do was:)
Szczególnie witam kociatkę i helendorkę:) lipcówki 2011:) Miło widzieć ponownie:)

Jedyne co z ostatnich stron zauważyłam, to że Ewelinka strasznie o wagę się boi:) ie przejmuj się tak w końcu jesteś w ciąży i maluszek na prawdę potrzebuje jedzonka:) Z tego co widziałąm to jesteś szczupła i na pewno szybko po ciąży wrócisz do siebie - wtedy można sę martwić;) A karmienie piersią może łatwo pomóc;) Ja na przykład nadal jestem 3kg ale na minusie do tego co sprzed ciąży (a już 2 przybyło odkąd miesiąc temu przestałam karmić;)

Trochę dziwnie tym razem będzie być datowo na końcu listy i czytać jak wszystkie z wiadomościami jak serduszko będziecie już do przodu;)

reklama
Basieniak, Mru witajcie w naszych skromnych progach ;-)
Idę się położyć bo dziś totalnie jestem zmęczona.
Miłego wieczoru, poczytam Was z rana w pracy :-)

corazon na pewno będzie dobrze, zobaczysz!!!!

mru, basieńka witajcie:-)

ewelinka to gdzie Ty pracujesz, ze takie masz godziny? kobiety w ciąży nie mogą na noce pracować...
ranyyyyyyy juuuuuuuuuulek, ale mi zrobiłyście ochotę na gołąbki:szok::-D

Witajcie nowe mamuski :-)
Basieniak trochę martwię sie o ta wagę bo wiem, ze łatwo można przegiac. Im wiecej jadłam tym bardziej byłam glodna i cZesciej musiałam coś podskubac :-)
Ewcik wiem, ze kobiety w ciąży nie moga pracować w nocy, ale w pracy nikt nie wie o mojej ciąży. Cała noc praktycznie śpię więc sie nie przemeczam :-)

Ostatnia edycja:
Basieniak, Mru wilekie gratki dwoch kreseczek i dla innych nowych rowniez pwenie kogos pominelam, za duzo dziewczyny piszecie w ciagu dnia:)

gosiulek, 34 dc to chyba 5 tydzień :) Na usg już małą kropkę będzie widać, jesteś tylko kilka dni za mną ;)
dla mnie wszystko jest przerażające i dziwne - moja pierwsza ciąża i oczywiście musiałam się naczytać o pozamacicznych, poronieniach itp... A ciążę pozamaciczną zdiagnozowałam u siebie na początku z powodu kłującego jajnika (potem co prawda moja teoria legła w gruzach- i całe szczęście - bo zaczął kłuć drugi jajnik ;))) jednak gdzieś z tyłu głowy czarny scenariusz do dzisiejszej wizyty tkwił

Teraz czekam by zobaczyć a raczej usłyszeć serduszko - jeszcze tydzień

Witam nowe dziewczyny!

Ostatnia edycja:
Corazon, a może cola pomoże? Dziewczyny pisały, że im na mdłości pomaga (ja na szczęście mdłości nie mam jeszcze więc nie zweryfikowałam tej informacji).
A nie sądzisz, że stres może u Ciebie wzmacniać objawy? Gdy ja się denerwuję zaraz boli mnie brzuch i jest mi niedobrze

Królowa_Dramatu ja właśnie w taki sposób i w pierwszej ciąży i w tej jeszcze przed terminem @ czułam, że się udało - ból jajnika.... Z pierwszą było wszystko ok ( z tą jeszcze nie wiem ) ale zdecydowanie lepiej jak najmniej czytać w ciąży.... Ja też czekam na serduszko (chyba generalnie z pierwszą wizytą poczekam jeszcze 2 tygodnie ( czyli niech skończy się 6tc ). W pierwszej ciąży poleciałąm od razu ale dlatego, że potrzebowałam zaświadczenia do pracy a teraz jeszcze do końca sierpnia jestem na wychowawczym więc poczekam... I tak na razie za dużo nie zobaczę... ( choć korci;) )

Corazon współczuję wymiotów i nudności... Ja w pierwszej ciąży do połowy 2 trymestru tak miałam i niestety nie znalazłam nic co by pomagało... A nie - przypomniało mi się, że czasami pomagałą mi truskawkowa czekolada wedla (nie wiem czemu akurat to;) ). Oby szybciej przeszło... A ja mam nadzieję, że tym razem mnie to ominie bo z małym dzieckiem będzie masakra ( wtedy często nie byłam w stanie wstać z łóżka bo leciałam prosto do kibelka... )

Ostatnia edycja:
reklama
basieniak, u mnie usg w celu usłyszenia bicia serca będzie na początku 7 tyg. Czyli koniec przyszłego tygodnia. Nie mogę się doczekać :)

gosiulek, lekarz mi dzisiaj też mówił, że jak boli ząb to od razu do dentysty trzeba iść bo w ciąży o zęby dbać trzeba jeszcze bardziej :) natomiast znieczulenie dopiero po 13 tyg. Muszę więc jakoś przeczekać do tego czasu (na szczęście byłam na początku czerwca na kontroli) bo nie wyobrażam sobie dłubania w zębach bez znieczulenia

Do góry