reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Nasza waga po 6 miesiącu to 8,1 kg. Mały tylko pisnął i na szczęście nie płakał. Teraz tata zaoferował się że go uśpi, Antoś z dziadkami więc ja przed komputerm z chipsami :)

reklama
Kurcze ja nie mam frajdy z kupowania ciuchow bo mam ich tyle ze starczy mi na kolejne 2-3 lata. Moje wszytkie siostry cioteczne juz maja dosc mocno odchowane dzieci i wszystkie te piekniusie ciuszki odziedziczyla Blanka:) niektore nawet nieuzywane, czesc rzeczy nie zdazylam i ja zalozyc Mlodej :) a ze rosnie jak na drozdzach :):)

Deizzi Mlody ladnie wazy :) zuch chlopak :) korzystaj z wolnych chwil :)

Sorki za post pod postem ale pisze z kom i mam tu utrudniona edycje...
Kiniusia oby jak najszybciej spadl ten plyn. A co do tsh to czy u Was jest obciazenie genetyczne chorobami tarczycy? Bo martwie sie o swoja core, bo u mnie w rodzinie kazda kobieta po operacji w tym oczywiscie ja. Na najblizszym szczepieniu bede prosic od razu o pobranie krwi.

Kania ucaluj swojego polroczniaka!! Co do smoka przy usypiania, kiedys Blanka potrafila sie wybudzac bo wyplula smoka i latalam tak nie raz z 20 razy w nocy :/ teraz sytuacja mam nadzieje sie normuje :):) tfu tfu oby nie zapeszyc!!!

Truskaffka oby zebalki szybko wylazly!! Moje dziecie jeszcze bezzebne choc juz od ok 2 tyg widac biala kropeczkr, slini sie niemilosiernie, wszystko gryzie szczegolnie swoje raczki.

Zuzkon wspolczuje bolu. Oby szybko nastapila poprawa.

Nimitti ja nie w temacie bo nowa jestem, staracie sie o kolejne dziecko czy martwisz sie bo nie ma @ ??

Anka szykujesz wyprawke czyli puszczasz corcie jako 6 latka do szkoly tak?

już wrócilam do domu. Usg w porzadku. cytologia pobrana. a ten bol to zrosty... no i nic z tym nie zrobimy.
Palec..super.. została now wyciety czesciowo paznokiec...jest ulga..choc jeszcze troche poboli ale już mam spokoj. potem jak to sie zagi bedzie zkladana klamra na paznokiec aby go wyprostowac:))to u mnie:)

Deizzi ładnie chlopaczyna wazy:).mój miesia i troche młodszya tu prawie 1,5kg róznicy:D..
martusia ja mam dalej szał zakupów. jak widze to od razu chce kupic..
Ja postanowilam młodemu gotować a nie kupować wy też??? czy tylko ja tak zglupiałam?

Ewciulek zgadza się, jak się ząbki przebijały to małej bardziej dokuczały. Ale teraz też ją momentami męczy, trzeba przetrwać ;)
Nimitii no to czekamy co dalej
Anka fotki świetne, piękna z was rodzinka:-) Jak na Ciebie patrzę to aż chce mi się z Ewką ćwiczyć:-D jestem pod wrażeniem Laury, jest tak dziewczęca i śliczna...cud malina:-) a Ethan to apetyczny mały mężczyzna:-)
Betina udanych zakupów;-)
ja niestety jak Martusia frajdy takiej nie mam bo mała ma ciuchów że Hohoohoohoo:-p
no ale też przyznam że czasem mnie skusi jakiś kolejny ciuszek:-D
Deizzi super Ignaś rośnie;-) zuch chłopak;-)
Zuzkon ufff najważniejsze że z paluchem lepiej ;)

Zuzkon ja wygodna mamusia i puki dziecko ma wszytsko jesc jalowe nie bede mu gotowala. Przerabialam to z Laura i postawilam na sloiki;-)

Martussia ja nie mam wyboru w Nimczech wszystkie 6 latki ida do szkoly:tak:Gdybym miala wybor nie puscilabym jej bo moim zdaniem to za wczesnie i nie zabrala bym roku dziecinstwa i beztroski.A tak teraz obowiazki...
Co do ciuchow to zawsze mozesz cos dokupic np wyjsciowego;-)

Deizzi ladna waga my mamy juzro szczepienie wiec napewno zwaze Ethana sama jestem ciekawa ile ma - okropnie ciezki:baffled: Nie ma mowy o noszeniu:-D

Betina ja tez ide za Toba i dzis rozgladam sie za ciuszkami. Ethan teraz nosi 74 wiec u mnie tak jak i u Ciebie 74/80.

Udalo mi sie zrobic porzadek w zabawkach
Mama zabrala dzieci na spacerek wiec miala cisze i nikt mnie nie wolal
Kolacja w piekarniku wiec czekamy na meza i bedziemy palaszowac

My znowu cały dzień na dworze ;)
Zaraz kąpiel i do spanka :) A ja muszę dom do stanu używalności doprowadzić.

Kania
Łucja ma tsh na granicy normy ale górnej bo norma była 8.80, a ona miała 8.73, lekarz jeszcze nic nie mówił czekamy na dzisiejsze wizyty..
Martussia nie u mnie nikt nie choruje na tarczyce.

hejka:)kania u nas tez nie ma znaczenia kto malego szykuje do spania. ja go po kapieli poloze na lozku on sie bawi,turlika i zasypia. nie ma zadnego hustania,bujania:)
co do ciuszkow to moja kolezanka ma dwulatka wiec wszystkie ubranka mi zostawia:)czeka na nas caly worek do odebrania:)
my bylismy wczoraj u p.doktor.Artek dostal skierowanie na morfologie i fostofaze no i odrazu poszlimy zrobic. no i w ogole nie plakal jak mu w palec igle w bila. pozniej jak naciskala paluszka to tylko bylo giii giii giii:) zwazyla go i teraz 8390 wazy i 72 mowi ze strasznie duzy jest i dlugi.:confused: pytala jaki jest tata i dziadkowie.no zobaczymy jak badania wyjda.no i dzisala rozpulchnione i moze cos wjdzie nie dlugo:)mama sie doczekac nie moze zabka pierwszego :)
ania zdjecia rewelka:)
uciekamy jesc sniadanie:)

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny przepraszam że was tak zaniedbałam ostatnio ale nie miałam czasu no i miałam nadal chandrę, jak się okazało okresową chandrę :)

zabka co to jest ta fostofaza? muszę ci powiedzieć że masz dzielnego chłopca! super że nie płakał :) ja jestem ciekawa ile mój waży.

deizzi ty też masz bohatera jak żabka!

ania ja też słoikowa mama ;) a swoją drogą ty na pewno urodziłaś dwójkę dzieci?!?! widziałam zdjęcia!

truskaffka I krecha :D

martussia nie zabespieczamy się jak się przytrafi to się przytrafi ;)

kurcze chciałam was nadrobić ale moja bestia mnie woła dośc głośno :/ więc znikam obowiązki mamy wzywają

reklama
Do góry