reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Makuniu wspolczuje. no mi sie wydaje ze kuba tez ma azs. ale na proszek. zmienilismy prosze z hipoalergocznego "A" na hipoalergiczny "B". i cały pyszczek raczki i nogi ma w krostkach.
asinka ja tez nie wysle bo uzywam tylko bebilonu HA.
w pt zmierzyłam z mama kube. wyszlo nam 59. wiec po 1 miesiacu wyszlo nam 56. a piediatrze po porodzie 58:))
martwi mnie to ze kuba w ogole nie chce się obracać. nie wiem czy warto isc z nim na rehabilitacje bo nie wiem czy to nie za wczesnie na obroty. ma tylko 3m.

reklama
Truskaffka, na razie pediatra przepisała maść witaminową taką robioną. Przy trądziku świetnie zdała egzamin.
A Matik po prostu rewelacyjny jest!!!:-D.
Żabko, wierzę, że bardzo się boisz tego września, na pewno Ty będziesz bardziej to przeżywać niż Artuś..
Asinko, ja mam tylko bebiko, praktycznie cały kartonik, bo Gabi go nie chciała przełknąć i dziś kupiłam bebilon pepti.
Zuzkon, Gabrysia też się sama nie obraca jeszcze. Zdarzyło jej sie kilka razy ostatnio z brzuszka na plecy, ale to dopiero początki. Tak samo jest z podnoszeniem głowy w leżeniu na plecach - jak zlapie moje palce to do góry idą nogi a głowa lezy.

Byłam dziś w aptece po ten bebilon pepti, postanowiłam powoli przyzwyczajać Gabi do mm, żeby mieć chociaż jakąś alternatywę albo móc wyjść gdzieś sama bez obaw, że dziecko będzie głodne ;-).
Pierwsze, co stwierdziłam, to nawet nadaje się do zabielenia kawy :-D. Gabrysia natomiast konsekwentnie odmawia jedzenia z butli... Szczerze mówiąc nie wiem, o co chodzi. Może zmiana butelki pomoże? Teraz używamy (a raczej próbujemy używać) aventu. Fakt, ich smoczki są dość twarde...

Zabka to ja chętnie wzięłabym od Ciebie, ale najpierw spytam w aptece :-)
A my mamy w końcu jakąś diagnozę - zakażenie dróg moczowych i Ninka dostała antybiotyk w zastrzyku... Odebrałam wyniki i w krwi podwyższone leukocyty i podwyższone 2krotnie płytki krwi, w moczu białe krwinki i białko, a posiew nie wyszedł (??). Mamy do zrobienia znowu morfologię, ale w szpitalu, bo podejrzenie problemu z nerkami jak się powtórzy wynik... Ale cieszę się, że jest już jakaś diagnoza...

Zuzkon, może spróbuj go jakoś zachęcić...? Pokaż, że przewracanie się z brzuszka na plecy może być fajne...
Asinka, biedna Ninka, niech zdrowieje szybko.. Dobrze chociaż, że wiecie, co jej dolega.

Ja właśnie od 1,5 godz próbuje nakarmić Gabrysię i jest jeden wielki ryk. Nie chce ani butli ani cyca.:-:)-(

zukon Alex ma tak samo. Nie chce sie obracać, a na brzuszku jak leży to w szał wpada. Jedyne co chce to siedzieć. Podnosi nóżki i główkę do góry żeby to zrobić. Na razie sie może nie przejmuj poczekaj jeszcze ze 3 tyg każde dziecko ma swoje tępo. Może Kubuś i Alex tak mają i im się nie chce na razie. Mój nawet na boki się nie chce przewrócić.

Witaj LLiLuu i Danny :biggrin2: link do suwaka wklejasz w sygnaturę - wejdź w ustawienia - po lewej stronie w kolumnie będzie coś takiego - edytuj sygnaturę, pojawi się okienko w którym wklejasz link suwaczka po czym zatwierdzasz i już jest :biggrin2:
Ja chyba serio blondynka jestem tak zrobiłam już trzy razy i nadal nie ma suwaczka :no:

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa dzieciaczki już ucałowane :-)

ech dam sobie chyba spokój z tym suwaczkiem, choć szkoda bo takie macie ładne :zawstydzona/y:

dziewczyny z tego co się orientuję to dopiero dzieciaczki, które ukończyły 5 miesiąc życia powinny przewracać sie z brzucha na plecy i odwrotnie więc jest jeszcze czas. Tym bardziej , że dzieciaczek może opanować takie działanie nagle z dnia na dzień , raz mu sie uda i później powtarza więc bez spinania się :tak:Moja też się nie przewraca ani w jedną ani w drugą , teraz dopiero jak ją chwytam za łapki do siedzenia to trzyma sztywno główkę , ale jak leży na plecach to główki sama nie podnosi.

Makunia - współczuję :-:)-(

reklama
Do góry