reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

hejka:)
krolowa ja wczoraj beczalam przez ta dziure w brzuchu. jak na nia patrze to poprostu wysiadam:-(wiec rozumie co czujesz. mnie na szczescie to nie boli ale jednak jest dyskomfort:(

reklama
Melduje sie jeszcze z przedporodowego. Dzis nocka zarwana bo bole byly juz porzadne. Wody mam czysciutkie wiec daja mi szanse na naturalne rozkrecenie akcji. Jesli do wtorku rano nie urodze zabieraja mnie na blok na wywolanie. Radosnych Swiat Dziewczyny:-) moje w tym roku nietypowe ale moze zajac przyniesie mi super prezent w koszyczku:-)

makunia powodzenia zycze, oby zajaczek zrobil Tobie piekny prezent.

cos mi sie wydaje, ze na placu boju po swietach zostanie tylko marynka i ja:)

wczoraj czytalam troche na temat tych zielonych wod przy przenoszeniu. Mam nadzieje, ze nic takiego mi sie nie przytrafi. Martwie sie caly czas czy malemu wciaz jest dobrze w brzuchu. Szkoda ze tu nie robia zadnych kontroli. Jakbym juz na prawde odchodzila od zmyslow to moge jechac do szpitala i naklamac ze nie czuje ruchow dziecka od kilkunastu godzin. Wtedy moze mnie zbadaja. Ale nie chce na razie panikowac. To bedzie moja akcja w razie czego:)

Dla tych ktore juz nie beda miec czasu na forum skladam najserdeczniejsze zyczenia swiateczne, smacznego jajka, wesolego Alleluja i cieplej atmosfery z najblizszymi.

Ja przez swieta i tak bede co chwile siedziec na forum z nudow. Dobrze, ze moj maz ma tez wolne to bedziemy kontynuowac spacery.

Heyka z rana;)
Widzę dyskusja trwa na temat przerw między karmieniami, więc powiem Wam że dziś w nocy przeżyłam szok bo mój synek jak wczoraj zasnął ok.20.30 tak obudził się na jedzenie dopiero o 3.30! także dziś nocka była super bo wstałam tylko raz ;]

Wczoraj wieczorem dostałam laktator elektr. i chciałam spróbować jak leci z tych moich piersi. (szczególnie z prawej bo tam często Oluś się denerwuje,sutka nie może często złapać i podejrzewałam że może wolno leci) Ściągnęłam gdzieś 80ml (trwało to ok godziny!) a dziś mnie strasznie lewa pierś boli i jest lekko twardawa, jak myslicie to nawał mleka? bo prawa miękka jak gąbka. Nakarmiłam Olusia z rana nią ale jeszcze nie przeszło. Może mam spuścić mleko?Kurcze nie wiem co zrobić.

Tak przy okazji:
ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT, JAJECZKA SMACZNEGO !!!:*

basiatoja mi jak w szpitalu stwardniala troszke to polozna mnie zamrozona kapusta oblozyla i dopiero pozniej odciagalam.moj do karmienia wstaje tak co 3-4 godz.
wesolych swiat zyczymy:)

Melduje się i ja - nadal zmęczona:D Mój syn ma manie wstawania o 2 w nocy i domaga się wtedy noszenia i rozmów do 3/3:30 :| Je co godzine, czasem co dwie.
Królowa - u mnie nie ma standardowego czasu karmienia. Daje małemu tak długo mlaskać aż sam wypluje albo zaśnie. Czasem trwa to 15/20 minut, a czasami 7 (z prawej piersi je krócej, bo szybciej mu leci:)
A co do dołków - aż taką traumą był poród dla Ciebie? Pomyśl, że dał Ci tyle szczęścia:) Ja po 3 tygodniach nie pamiętam już bólu. Ale jak patrzę na mój brzuch to ...:/ nie wiem czy się odchudzać czy lepiej od razu w ciąże zajść:)

Asinka - i jak Ninka? cały czas o Was myślę i trzymam mocno kciuki, żeby przestała ulewać

Makunia - powodzenia:) niech Ci się wykluje Wielkanocny pisklaczek:D

Noelka - nie znasz dnia ani godziny :D Nie stresuj się tymi wodami. Na pewno wszystko jest ok. Maluch moze nie jest jeszcze gotowy na wyjscie (chociaż wiem jak to jest czekać na bobasa i mieć wywoływany poród - wkurzające uczucie, że Bobas nie chce opuścić brzucha)

Basiatoja - ja ściągam zawsze po porannym karmieniu, bo jak nie ściągnę, to samo leci:| Robię tak, że odciągam z tej piersi, z której jadł (jakby nie wyssał wszystkiego) i z tej nieruszanej. Zwykle 125 ml mam z dwóch piersi w ciągu 20 minut:) Dalej nie ściągam bo nie mam do czego:) A co do twardych piersi - położna kazała mi je obłożyć ciepłym ręcznikiem albo wziąć ciepły prysznic i dopiero ściągać/karmić, podobno łatwiej i szybciej leci:)

myszkatg - Gratuluje:)

Spokojnych świąt, smacznego jajka i mokrego Dyngusa Ciotki:)

my juz po święceniu, młody był najmłodszym parafianinem z koszykiem ;)
chrzciny juz z księdzem dogadane, wiec zostaje pozapraszac wszystkich

Królowa nasz synek juz jak byl u mnie w brzuchu to mial non stop czkawke i tak mu zostalo do dzis ;) Polozne mowily ze to zupelnie normalne a nawet mu pomaga i dzieki temu brzuszek nie boli.

Ale tez sie podłączam pod Twoje pytanie, bo widze ze jeszcze nikt nie odpowiedzial ;) - do jakiego wieku dziecko powinno co te 3h jesc??

anka26 to faktycznie synek lubi pojesc ;)
makunia obyś dostała najfajniejszy prezent w te Święta :)

Hej :-)

Wchodzę tylko na chwilkę, żeby napisać, że my już od środy jesteśmy w domku. Niestety jest masa sprzątania po remoncie i nie mam czasu na nic jak tylko na sprzątanie, każdą wolną chwilę staram wykorzystać na drzemkę.

Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i że świetnie radzicie sobie w nowych rolach :-)
macierzyństwo jest największym zaszczytem tego świata i nie wyobrażam sobie, żeby tej mojej małej pchełki ze mną nie było.....mąż nadal spisuje się na 6+ także wszystko u nas super.....poza moim kręgosłupem.....tak strasznie mnie boli, że czasami to aż mi łzy płyną po policzkach bo żadna zmiana pozycji mi nie pomaga :-(

Życzę Wam zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych! Niech Zmartwychwstały Chrystus ma nas i nasze rodziny zawsze w swojej opiece!

reklama
Królowa taz.bejbi blues Cię dopadł ale przejdzie i będzie ok:)) Nela ma długie przerwy w jedzeniu ale jak już się dosiądzie do cyca to je konkretnie:p A codo czkakwki to teraz ma ją trochę rzadziej ale na początku non-stop czkała ja wtedy dawałem jej pierś i kończyło się tym,że czkawka przechodział, a ja dostawałam zwrot melka na bluzkę;-)

Asinka trzymam kciuki za Ninkę!!!

Dziewczyny ja mam pytanie a propos oczek czy wasze dzieciaki zezują. Nela potrafi takiego zeza stzrelić, że mnie to z lekka przeraża. Pytałam się już lekarza i powiedział, że dzieciaki do 3-4 miesięcy mają prawo i podobno to zupełnie normalne i to się będzie zmiejszać wraz z upływem czasu ale z Gabim tak nie miałąm więc teraz świruje...choć coraz rzadziej go robi ale jednak się pojawia...:no:

Do góry