reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Królowa najważniejsze ze masz juz teraz ten maly cud przy sobie. jeszcze raz gratuluje kochana!
ala, Kania milych swiatecznych przygotowan i malowania jaj!
makunia z tego co piszesz to porod idzie, tylko w swoim tempie. trzymam ciagle za Ciebie kciuki!

u nas ostatnie dwa dni towarzysko (w końcu ;) ). wybylam na dziewczynskie spotkanie na miasto po raz pierwszy sama :) a wczoraj mili goście nas odwiedzili
Dzisiaj rano sie budze a tam za oknem zmia stulecia;)
I pępuszek wczoraj przy kąpieli nam odpadl :)

reklama
betina milo wyjsc samemu, co? :-) fajnie ze pepuch odpadl, u nas juz po 6 dniach, czyli wczoraj.

ide ogarniac mieszkanie....len :baffled:

Melduje sie ze moj kurczaczek nadal sie nie wyklul i chyba na te swieta posiedzi w skorupce. Wydaje mi sie ze bedzie dlugi po tych jego wyginaniach. Coraz bardziej bola mnie jego ruchy, jest strasznie nerwowy i wbija mi sie w bok brzucha chyba nogami. Caly czas mu mowie gdzie jest wyjscie ale jakos nie slucha:)

betina fajnie ze sobie wyjdziesz gdzies sama. ja mimo ze dom pelen ludzi to nie mam z kim Artura zostawic. moj w pracy do wieczora:-(w ogole to wam powiem ze w dzien porodu 13 to dostalam takiego nerwa na nich w domu ze szok. babcia do fryzjera szla wiec nie mial kto obiadu ugotowac(a oni bez tego nie beda)jej synowa ma wyrabane na wszystko i na mnie wszyscy patrza:-( i ugotowalam ten cholerny obiad gdy mnie skurcze i dreszcze meczyly. powiedzialam sobie ze teraz to mam juz ich gleboko gdzies. nie przejmuje sie niczym. czy sa chorzy czy cos. na mnie sie wypieli wiec ja robie to samo.palcem nie kiwne na swieta. zreszta mam uwazac na ta moja rane i sie nie przemeczac;-)no musze sie wam wygadac.sory.
gabryska tez mojemu numer wywinela. przyjechal do mnie do szpitala w sobote i mowi mi ze mloda mu powiedziala ze maja caly tydzien wolny.od poniedzialku. ja mu mowie ze nie mozliwe bo dzieci normalnie chodza do szkoly a dopiero od czwartku maja wolne.no ale jej uwierzyl. a tu sie w poniedz.okazalo ze oklamala nas i matke.najgorsze jest to ze sie tym w ogole nie przejela. zadna kara sie nie przejmuje.masakra jakas z nia.moj P juz sie boi co bedzie dalej jak ona juz takie numery robi:dry:zeby miala jakies wyrzuty sumienia a tu nic. ojciec by dla niej wszystko zrobil a ona ma to gdzies.

noelko swietnie to ujelas, mam nadzieje, ze i Dingus za mokry tu i tam przynajmniej dla mnie nie bedzie...
zabko ty to masz z rodzinka wiecznie przeboje, mogliby sie chociaz w swieta ogarnac!
betina gratuluje odpadniecie pepucha :-)

Gdyby jakims cudem wielkanocnym mnie tu zabraklo, to skladam Wam na zapas zyczenia: zdrowych, radosnych, rodzinnych Swiat Zmartwychwstania Panskiego!

A tak w ogole to w ostatnie swieta bylo tutaj takie szalenstwo z postami, a teraz cicho cichutko...

No u nas też dziś pepuszek odpadł :) czyli dzień 11 :)

zabko wygadac sie trzeba, a tu możesz to zawsze uczynić;)

Ja weszłam na momencik bo Oluś znowu płacze co chwile,teraz zasnął, brzuszek dalej mu doskwiera:( biedaczek się męczy :( nie pomagają ciepłe okłady, herbatka z kopru, masaże ani nic:( ech.

Deizzi tak ja karmie mlekiem modyfikowanym. Nie karmilam piersia chociaz zaraz po porodzie przystawilam Ethana do piersi. Ja od poczatku bylam nastawiona na butelke. Niestaty zle doswiadczenie z Laura bylo silniejsze
Herbata dokladnie :-D:-Dszczele bankruta bo mleko do tanich nie nalezy:-D Wlasciwie to zawsze bylam ciekawa ile dziecko wypija w ml wiszac na piersi. Jak przytsawilam Laure to ja wazyli przed i po i to bylo zaledwie 10ml no ale ja pokarmu nie mialam wiec to inna sprawa. A po drugie zaraz po porodzie dzieci nie wypijaja sporo wiec mysle ze nie bylo zle
Zabka a te 120ml co ile je? Bo u nas jak wypil te 170ml to jadl po 5 godzinkach i wypil 150ml ale to chyba bylo takie jednorozowe bo normalnie to on mi wypija okolo 650ml na dobe:tak:Powodzenia w karmieniu, trzymym kciuki!
Basiatoja a moze dogniataj Olkowi kolanka do brzuszka, ponoc to pomaga. Szczerze wspolczuje
Marynka Tobie tez wszystkiego dobrego na te swieta. Co do ilosci postow to mysle ze kazda potrzebuje czasu by sie odnalezc w nowej sytuacji:tak:Potem bedzie nas wiecej:happy2:
Noelka czy ty chodzisz teraz codziennie na ktg?

Nie iem czy jutro dam rade zagladnac bo z rana musze zakupki zrobic potem lece ze swieconka na 13 a po idziemy z Laura do szpitala do jej kolezanki bo miala wczoraj zabieg usuowania migdalkow.
A wieczorkiem to pewnie przygotowania!!
Skladam kazdej z Was najlepsze zyczenia

Beczy w trawie baraneczek
nawołując w niebogłosy
Życzę zdrowia i radości
Wam z okazji Wielkiej Nocy
I dyngusa mokrutkiego
By Wam szczęście dopisało
By rodzinne były święta
By wam nic nie brakowało

Witam Was dziewczynki, ja od wczoraj w domu z moja iskierką najukochańszą, jest boska nawet jak tak jak dzisiaj jej się popłakuje... co siądę i mam chęć do Was napisać to coś się dzieje...

Anka ja dokarmian butelką to póki co np dziś ma jeść 40 ml:p 10 ml więcej każdego dnia

Żabka już Ci kiedyś już mówiłam miej wy%$*ne a będzie Ci dane!! nic się nie przejmuj!! a ta Twoja pasierbica to faktycznie niezła jest,... bardzo dziękuje za troskę!!!

Madziarra mi oksy dali ok. 7:00 , od 7:30 już się zaczęło ostro, o 8:00 modliłam się żeby mnie dobili!!urodziłam 9:25 - około 8:20 na obchodzie miałam 8 cm rozwarcia już, wyjściowe około 4cm po baloniku znieczulenia nie dostałam bo badania nie zdążyły przyjść!! opisze to bardziej logicznie wieczorem:p

Noelka nic się nie martw ja nie wiem czy nie wolałabym poczekać na zwykłe skurcze po naturalnej oksy, miałam wanne na sali, wody nie odeszły, mogłabym spokojnie w niej leżeć a tak cały czas pod ktg podpieta na łóżku, które pokazywało skurcze których nie było, a nie pokazywało faktycznych, nie myliło się tylko gdy już nie było przerwy i wszystko było jednym wielkim skurczem...

Makunia, Zuzkon powodzenia!!!

Ja podczytuje jak karmie tylko nie mam wtedy jak odp:( coraz lepiej się ogarniam więc będę częściej;)

reklama
herbata w sobote 6.04 jak beda mi wywolywac to bede juz w 41 tc + 5 dni:( takze niezle przenoszona. Zaczynam sie powoli martwic o malego czy lozysko wciaz go karmi i wogole czy to juz nie za dlugo dla niego:(

anka u mnie w uk nie robia zadnych kontroli ktg. W srode bede miec tylko kolejne spotkanie z polozna, zrobi mi masaz szyjki, zbada tetno dziecka i tyle.

dzis znowu bylam na 2 godziny na spacerku, maz mial wolne to pochodzilismy razem. Obczajam wszystkie parki w okolicy na trasy wozkowe:)

Do góry