reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

noelka raczej cos ruszy skoro jest 1 cm. jakby to bylo Twoje drugie to z takim rozwarciem mozna sobie pochodzic, ale przy pierwszym to dobry znak...
makunia juz niewiele Ci zostalo! badz dzialna!
basieniak u mnie to samo... starsza chce pokazywac gdzie malutka ma oczko, nosek, wklada jej palca do buzi i za wszelka cene chce sciagnac skarpetki...
kania dobrze zareagowala, ale tak jak pisze poprzedniczka trzeba ciagle uwazac... chce ja na rekach trzymac itd... i nie podoba jej sie to ze karmie piersia. lapie za sutka i robi nu nu

Ostatnia edycja:
reklama
hello kochane ;)

wpadam na chwilę jak młody śpi ;)

basieniak - fajnie, że Piotruś doczekał do 18go!!!!! zazdroszczę Ci tego rocznego macierzyńskiego.....

ja tez pomału chowam ciuchy na 56, rośnie mój książę jak na drożdżach - wczoraj wazył 4280 na domowej wadze ;) - urodzeniowa 3600 ;) w czw mamy wizyte u pediatry - niech obejrzy tą jego buzię, bo troszke ma taką kaszkę.... no i potówki na policzkach - ale to od przytulania się do cycusia ;-)

współczuje problemów brzuszkowych wszystkim... ale mój tez na cycku a się pręży... ale kup sporo robi....

Deizzi - mój tez leniuszek - czasem dostawał butlę i teraz tez czasem cycka nie chce tylko na butle czeka ;)
ja odciągam swoje, a raz dziennie dobawiam mu z 60 ml modyfikowanego....
mam nadzieję, że chrziny się udadzą - koniecznie fotki pokaż ;)

makunia - mam nadzieję, że poród ruszy!!! kciukam za to mocno!!!!

betina - fajnie, że młody nie krzyczy przy kąpieli... mój ma taki dobry dzien tylko raz na kilka dni... dobrze, że już przy przewijaniu przestał wrzeszczeć :baffled:

kiniusia - tak sie ciesze, że masz Usię przy sobie :-)

Kania - Jasiek tez ma czasem dzień marudy a czasem dzien przytulasa... staramy sie, żeby zasypiał w łóżeczku, ale on potrafi dobrze walczyć o swoje i ląduje na rękach... a jak go odkładamy to ryk :-D

Ewelinka - dobrze, ze Was w domu nie było jak się zaczęło palic - to najwazniejsze... i że macie gdzie pomieszkac teraz.... i ciesze sie, że twój mąż taki cudowny i że Emilka taka grzeczna :tak:

a co do starszaków, to moi zachwyceni bratem - chyba, ze wrzeszczy :-D
Maja go chce na ręce cały czas, a Adam go całuje w stópki :-D ale ogarnąć trójke wieczorem do kapania, bo starszaki rano przed siódma wstają to jest dopiero wyzwanie :rofl2: ale jakos dajemy rade ;)

pozdrawiamy wąteczek i trzymamy kciuki za wszystkie nierozpakowane mamy!!!!

dziewczyny jak to jest z tymi skurczami czy te prawidlowe przedporodowe zawsze sa krzyzowe, czy nie koniecznie bol idzie do krzyza?

agula cale szczescie Twoja dwojka juz starsza, fajnie ze tak reaguja na brata
noelka nie zawsze od krzyza.... mozesz miec tylko krzyzowe, tylko brzuszne ze tak powiem albo i te i te. pewnie bedziesz czula i z przodu i z tylu. a co? cos sie rozkreca?

Noelka ja nie mialam boli krzyzowych. Rozwarcie na 1 mialam przez 3 tygodnie.
Zabka fajnie ze jestescie w domu i oby rana szybko sie zagoila
Eweliknka corka na medal a maz zasluguje na order:tak:
Kaniu synus zostal w domku, nie chce go narazac na bakterie ktorych teras pelno:tak: Dobrze ze mam mame to ma kto zostac w domciu z Ethanem
Makunia trzymym kciuki!!!!

Ja rowniez odkladam ciuszki 56 i zaczelam zakladac 62. Niestaty rozmiarowka rozna wiec musze kontrolowac co by nie przegapic jakiegos ciuszka:-D
Ja dzis bylam u frzyjera:rofl2: troche sie zrelaksowalam
Rano dojechal do nas moj tatus i jestesmy wszyscy w komplecie:happy:

herbata trudno mi okreslic bo nigdy nie rodzilam i nie chce panikowac. Boli mnie jak na okres i co jakis czas mam skurcze nie az takie bolesne zebym ryczala ale czasem jest mocniejszy ze zamykam oczy i czuje sie slabo po nich. Staram sie mierzyc co ile sa ale nie wiem czy dobrze to robie bo czasem co 15, 12, 8, a nawet 5 min. Zalezy czy leze czy chodze. Leciutko plamie ale bardzo malo na jasno brazowo ale to pewnie skutek masazu szyjki.
wydaje mi sie ze to jeszcze nie to bo bole nie sa tragiczne. Boje sie ze nie bede wiedziec kiedy to sie na prawde zacznie:(

mąż w domu hura!!! dzisiaj zrobil mi dzien leniucha, zeby mama wkoncu sobie odpoczęła. młodego dawał mi tylko do karmienia, i jeszcze masaż mam na dzisiaj obiecany.. :zawstydzona/y: ;)
bylismy u pediatry, uspokoila nas ze ta krew przy pępku jest normalna. No i mlody wazy juz ponad 4 kg :-D
Tylko na oczka dostalismy antybiotyk do zakrapiania, bo ciagle mu ropieja.

makunia, noelka w powietrzu czuje ze lada dzien maluszki beda z Wami. Powodzenia!!!
anka26 fryzjer fajna sprawa, teraz kazdy rodzaj relaksu w cenie

noelka zalezy od kiedy masz ten 1 cm. jak od dzis do dobrze. a co do skurczy to ich intensywnosc nie powinna byc inna w zaleznosci od tego co robisz. musisz miec regularne niewazne czy chodzisz czy lezysz. mnie kazali przyjechac jak bede miala co 5 minut przez okolo godzine. a ja rodzilam drugie wiec liczyli sie z tym ze pojdzie szybciej. mysle ze musisz miec conajmniej co 7 minut i niestety bolesne. ja wiedzialam ze cos sie swieci bo bolalo nie az tak bardzo ale zasnac nie moglam z bolu juz...

betina oby antybiotyk pomogl. ladnie juz wazy maly!

herbata to jeszcze nie to bo sa bardzo nie regularne i za malo bolesne. Oby sie powoli rozkrecilo bo jak ucichnie to pewnie bede zawiedziona:)

reklama
noelka jak juz beda chociazby co 10 minut to dobrze, bo skrocic sie czas miedzy nimi zawsze moze. ja mialam najpierw co 10, pozniej co 5 przez 3 h, pozniej co 3 przez 1,5... ale to juz takie ze gryzlam fotel na porodowce :sorry: spokojnie, nic nie przeoczysz. tego nie da sie przeoczyc, a ze pierwszy raz rodzisz to napewno zdazysz dojechac do szpitala. 3mam kciuki zeby Ci pomogl ten masaz.

Do góry