reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

ewelina - my też kąpiemy codziennie ale od samego początku, teraz to mały uwielbia kąpiel, jak tylko tatuś wnosi wanienkę to on aż mi się wyrywa w jej kierunku i takie westchnienie mu się wyrywa :))) jak mu odmówić takiej przyjemności? poza tym mój mąż go kąpie i od niedawna daje też butelkę, więc mam wtedy wolne :D

reklama
Witam, nie śpię praktycznie od 5 :confused2::confused2: Tomek wrócił wtedy z "dorobku" i obie z Gosią się przebudziłyśmy. Z czego ja miałam ochotę jeszcze się kimnąć, ale Gosieńka nie. Od tamtej pory zdrzemnęła się tylko pół godzinki :sorry:
co do kąpieli, my staramy się codziennie, ale jak pominiemy to nic się nie dzieje.
Gośka na podłodze się bawi i właśnie mi czkać zaczęła.

Pisałam wam, że u mnie są problemy z ogrzewaniem. Już drugą noc z rzędu przenoszę Małgońkę koło 3-4 do naszego łóżka bo mała się budzi chyba z zimna. Niby jest przykryta kołderką i kocem, ale jak wstaję do niej o tej godzinie to jest lodowata. Jeszcze korpus ciała jest ciepły, ale rączki, których Małgońka nie lubi mieć przykrytych są lodowate. Dziś miałam wrażenie jakbym coś z zamrażalki wyciągała :crazy::crazy::crazy: Tomek mówi, żeby na czas dopóki nie zrobią nam tego ogrzewania kłaść ją na noc normalnie z nami w łóżku, bo jednak grzała by się ciepłota naszych ciał (śpi zawsze w środku) no i my mamy puchową kołdrę a maleńka watowatą. Tylko ja nie lubię z nią spać. Jak mnie czuje to chciała by spać z cyckiem w buzi i wtedy ja muszę przybierać niewygodną wymuszoną pozycję ciała. Ogrzewanie miało być zrobione pod koniec października, a jeszcze nic jest nie zaczęte. :crazy::crazy: a właścieciel sam nie wiem kiedy to zrobią :zawstydzona/y:

magda19lenka nie zazdroszczę zimna ja lubię mieć ciepło :tak:ale nie za gorąco normalnie to tak 21-22 ale w sypialni mam tak 19-20 jak jest cieplej to źle mi się śpi ;-)
Co do wychodzenia z psem to wieczorem jak mała śpi wychodzę od zawsze,wiem kiedy u niej jest moment że się nie budzi a w ciągu dnia jak m w pracy i mały w szkole to tez wyczuwam moment kiedy mała jest zadowolona zazwyczaj lecą teletubisie które uwielbia (mało wychowawcze)i wtedy wychodzę z psem :-p
Mała obudziła mi się dzisiaj tylko raz przed piątą ale miała problem żeby usnąć tłukła się w łóżeczku z pół godziny i usnęła :rofl2:
Młody nie poszedł do szkoły wstał z mega katarem i bólem gardła :-(a dzisiaj maja trzygodzinna lekcje na łonie natury,na dworze 1 stopień a w nocy był przymrozek więc zostawoiłam go w domu żeby mi się nie dowalił jeszcze bardziej

Justyna moj nie byl kapany ale zasna chyba w 1minute,obudzil sie po 23 na mlesio a jadl po 20,no ale on w dzien malo je,....
Potem przebudzil sie przed 2 potem przed 4 i o 7 juz gotow do zabawy.
Skubaniec nie chce spac na plecach czy na boku tylko na brzuchu i po 2h jest mu nie wygodnie i sie budzi z krzykiem,dam mu pic a ten znow myk na brzuch co go odwroce to ten znow - masakra!!!

Maniulka zdrowka dla Macka!!!!

Isku moj jak zobaczy wode to piszczy jak by mogl to by wskoczyl do wanny!!!

Magdalenka niech oni jak najszybciej robia Wam to ogrzewanie bo jak bedziecie spac z mala to ona sie przyzwyczai i potem ciezko ja bedzie oduczyc

Ostatnia edycja:
nika przesyła wiadomość, że miała awarię z kompem!!! chyba już dzisiaj będzie i posatara się trochę nadrobić co u nas!!! POZDRAWIA WAS SERDECZNIE!!!!

Magda19lenka współczuję zimna i krótkiego snu. Oby się pospieszyli z tym ogrzewaniem.
Ewelcia, Isku u Dominika tak samo jak u waszych dzieci-on również uwielbia kąpiel.
Edis - spóźnione, ale szczere życzonka urodzinkowe. Sto lat!!

Mój M. kąpie Gabulę co dwa dni. To taki jego rytuał:-D Ona uwielbia wodę, chlapie aż miło:-D:-D:-D Teraz planujemy chodzić z nią na basen:-D bo okazało się że M. ma z pracy wstęp za free dla całej rodzinki:-D

Zaraz wybywamy na zakupy do ikea:tak: i dziś obiad na mieście:-D

To moja Zoska jest jakas dziwna w kąpieli, Oskarek jak był mały to szalał w wodzie, wszystko było dookoła mokre wraz ze mną, a Zocha leży w wanience i słucha nawet nie drgnie, wrzucałam jej zabawki do wody i nic, leży w wodzie jak zahipnotyzowana

reklama
o matko! ale mam do nadrobienia. my tez kapiemy Karolinke codziennie, nawet jak skads pozniej wrocimy, to i tak sie pluskamy. to taki nasz rytual, ktorego nie chcemy zmieniac, zwlaszcza ze Karolinka uwielbia wode.:tak:

Dzis bylismy na drugiej lekcji kursu masazu. Mala dala sie fajnie wymasowac, widac, ze sprawia jej to duza przyjemnosc:-D relaksuje ja to niesamowicie. teraz spi juz druga godzine, co jej sie raczej nie zdarza! a jak juz to bardzo rzadko:szok:

Do góry