reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

witajcie
termometr rteciowy zabroniony?:szok:ale dlaczego my uzywamy tego bo innego nie mam.
ja wczoraj mialam dzien zalatany,bylam w odwiedziny u moich forumowiczek,mieszkamy 20 km od siebie,takze wczoraj bylam padnieta do tego dokuczaja mi kolana juz ktorys dzien z rzedu bardzo mnie bola,niewiem czy to od chodzenia tyle czy od mojego ciezaru ciala:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

wogule osttanio jakas taka zmeczona chodze,pewnie to przez pogode.
co do rodzinki to akurat my mamy tu i to nawet blisko,czasem jak chce to kuzynka malego 16letnia wezmie dawidka na spacer nawet do 3 godz:-)ale jakos tak wole sama z nim chodzic bo i wtedy ja wietrze mozg:-D:-D:-D
justynka337 mam nadzieje ze malej zejdzie szybko to uczulenie.powiem ci ze dalas mi do myslenia bo dawidek tez mial cos takiego na policzku taka mala kropka i dopiero teraz schodzi i teraz wiem ze to uczulenie
sorrki ze tak ogolnie ale nie jestem w stanie zapamietac was wszytskie;-)

reklama
Witam:-)
Nasza nocka calkiem udana dzisiaj karmiłam o 23 później o 4 więc luzik wstałyśmy o 7 i Marti przez cały czas zajmuje się sobą,nie płacze i nie marudzi nawet o cyca się nie upomina :tak:ale pewnie zaraz zgłodnieje:-)
Oj fajnie by było jakby nie lało cały boży dzień na spacerek bym poszła,syn ma ferie a biedak kisi sie w domu bo co można w deszczu robić:-(a i my od poniedziałku na dworku nie byłyśmy wczoraj to normalny sztorm był :szok:mało łba nie urwało

termometry rtęciowe zostały wycofane ze sprzedaży w styczniu tego roku .... rtęć ponoć szkodziła
trochę mnie zaintrygowałyście, kuchnia a ja nie mam pojęcia czy ja mam elektroniczny czy na podczerwień ale też jakieś różne temperatury wskazuje i wydaje się mało wiarygodny :sorry::sorry::sorry:
Tomasz właśnie smaży jajecznicę, Gosia spała pół godziny (nie śpi od 5:confused2:) i już się wyspała obserwuje tatę w kuchni a ja zdarzyłam obskoczyć już mięsny i siedzę na forum :laugh2:

Iśu prasowałam dla Gosi tylko raz - jak byłam w ciąży i kompletowałam wyprawkę :laugh2::laugh2: później nie było jak, jedyne co prasują to pieluchy tetrowe i flanelowe bo po praniu są jak psu z gardła wyjęte; proszku dla dzieci też nie używamy już od nie wiem jak dawna ;-)

termometry rtęciowe wycofane są z produkcji, ale jeszcze sprzedają ostatnie zapasy...
ja byłam w aptece ze 3 tyg temu to babka miała ostatnie 4 termometry to wzięłam wszystkie 4:-)

ja już też chyba zużyje ten ostatni dzidziowy proszek i będe prała w naszym:tak:

Witam! Popijam właśnie kawkę.
Co doprania ubranek to od jakiegoś tygodnia piorę w naszym, tylko płynu do płukania używam dzidziusiowego, bo jeszcze dużo mam. Nie prasuję już wszystkich ubranek, tylko takie, które trzeba:-)

ja prasuję...wolę jak mała ma ładnie wyglądające rzeczy, takie niewyprasowane to dla mnie od razu widać, że są nieprasowane. materiał inaczej się układa i takie są jakieś ... nieprzyjemne. co do proszku to też używam jeszcze dla maluchów. mam lovele i wszystkie plamy elegancko mi schodzą. pieluchy wsadzam osobno bo nie chciały zchodzić z tetry to zaczęłam je gotować. tzn wstawiać do pralki na 90 st i pomogło. mam białą elegancką tetrę. z ciuszków schodzi - nie wiem dlaczego...:sorry:
termometry no własnie - jak ktos ma w domu to może - tylko juz kupic jest cięzko. ja mam w domu dwa - oba cały czas wskazują 37,3... niezależnie od mierzenia więc chyba są mało wiarygodne. mam tez elektroniczny chicco ale jest do dupy bo tak jak pisałam mam w domu router i potwornie zaburza pracę termometru, raz jest 32 raz 35... a na tym na podczerwień w sumie jest w miarę dokładnie (chyba ) tylko jak maniulka napisała, że u niej nie pomierzył to sie wystraszyłam... i nie wiem co teraz, kupowac nowyczy co??

reklama
Do góry