reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2009

Maniulka w takim bądź razie powodzenia jutro na badaniach. Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. Fajnie, że jutro już męża będziesz miała przy sobie:)
Mój mąż 3 i 4marca wyjeżdża na szkolenie i ja mam nadzieje, że wtedy nie złapią mnie jakieś bóle itp. Chciałabym, aby on był w pobliżu, jak zacznie się coś dziać.

reklama
moja mała zaliczyła juz dwie czkawki i szaleje od godz. - kopie i wypycha sie strasznie:-) no ale chciałam to mam heh:-D
chyba niepotrzebnie sie martwiłam

My też dość często doświadczamy owej czkawki :-) Ja. sama jej nie lubię, mam nadzieję, że nie męczy za bardzo dzidzię

kruszynka, cierpliwości, powtórz test, będzie dobrze :-)

kja niestety musze przyznać w kwestii psiaków, że od kiedy nie mamy naszej suczki w domu to odczuwam ulge, nie ma tyle sprzatania, spacerów, pogryzionych butów itp (pies jest mojego męża, prezent ode mnie urodzinowy), Odczuwam tez ulgę że pies wróci do nas już na działkę a nie do domu.:tak:
Obecnie mamy jeszcze kota, teraz siedzi tylko w domu bo nie przechodziłam toksoplazmozy wiec lekarz powiedział ze nie powinna być wypuszczana na dwór i mam już dość tej sierści. Kiedys byłam KOCIARA straszna, mogły ze mną spac koty itp. Od czasu ciąży się to odmieniło i jak widze sierść i te kłęby co jej wyłażą (to tez kocica) to az drętwieje mi ciało i się wzdrygam..
Przez ta ciążę mi się poprzestawiało coś:baffled: Jeszcze miesiac do porodu i już nie mogę się doczekać aż kot będzie wypuszczany na dwór bo już mam dość jej skakania po szafkach i parapetach..:crazy: wrrrr

a tak w ogóle to ja się dziś strasznie nudzę:baffled: mąż zapracowany... na necie nie mam co robić, w v też nic ciekawego a nie mam kablówki czy cyfrowej tylko podstawowe 6 programów i już nie wiem co robić.

Przytaszkałam z garażu dynię i zamierzam ją zaraz obrać, ze 3 miesiące temu ją kupiłam i od tamtego czasu jeszcze nic z niej nie zrobiłam. Pierwszy raz chyba zrobię placuszki z dyni i zupę? Jadła któraś z was kobietki?

co do liczenia ruchów to jak trafiłam do szpitala to położna na Izbie przyjęc (kończyła właśnie zmiane) wydarła się na mnie że nie licze ruchów, to był 31-32 tydzien i mówiła że powinnam to robić od 30 tyg:dry: No to jej powiedziałam że lekarz nic nie mówił, to sie na mnie spojrzała jakbym paranoje opowiadała:dry: Na szczęście to fałszywy był alarm, ale Pani doktor kazała 30 minut po posiłku położyć się na łózku i przez 1 godzinę miało być 10 ruchów.Teraz już nie licze tak skrupulatnie ale zwracam uwagę czy ma te swoje pory aktywności (czasem potrafi własnie 3 godziny przespać).

Co do czkawki to położna na szkole rodzenia mówiła że jak dzieci mają czkawkę w brzuszku to na 95% im to już zostanie:crazy: mój mały czesto opija się wódł płodowych albo ssie palca- minimum 4 razy dziennie a standard to 5-6 wiec jak widzę jest tu chyba mistrzem w czkawce:sorry2: nawet udało mi się go sfilmować telefonem z tą czkawką:-D

ja niestety musze przyznać w kwestii psiaków, że od kiedy nie mamy naszej suczki w domu to odczuwam ulge, nie ma tyle sprzatania, spacerów, pogryzionych butów itp (pies jest mojego męża, prezent ode mnie urodzinowy), Odczuwam tez ulgę że pies wróci do nas już na działkę a nie do domu.;-)
Obecnie mamy jeszcze kota, teraz siedzi tylko w domu bo nie przechodziłam toksoplazmozy wiec lekarz powiedział ze nie powinna być wypuszczana na dwór i mam już dość tej sierści. Kiedys byłam KOCIARA straszna, mogły ze mną spac koty itp. Od czasu ciąży się to odmieniło i jak widze sierść i te kłęby co jej wyłażą (to tez kocica) to az drętwieje mi ciało i się wzdrygam..
Przez ta ciążę mi się poprzestawiało coś:baffled: Jeszcze miesiac do porodu i już nie mogę się doczekać aż kot będzie wypuszczany na dwór bo już mam dość jej skakania po szafkach i parapetach..:crazy: wrrrr

a tak w ogóle to ja się dziś strasznie nudzę:-( mąż zapracowany... na necie nie mam co robić, w v też nic ciekawego a nie mam kablówki czy cyfrowej tylko podstawowe 6 programów i już nie wiem co robić.

Przytaszkałam z garażu dynię i zamierzam ją zaraz obrać, ze 3 miesiące temu ją kupiłam i od tamtego czasu jeszcze nic z niej nie zrobiłam. Pierwszy raz chyba zrobię placuszki z dyni i zupę? Jadła któraś z was kobietki?

Kruszynko życzę powodzenia w testowaniu:tak:

hehe pomyslicie sobie ze glupia jestem, ....ale puscilam sobie mojego od zawsze ukochanego wykonawce...czyli Michaela Jacksona i sie poryczalam.....z wrazenia.....chyba nigdy mi sie nie znudzi...szczegolnie wersje koncertowe jego utworow....to dziwne ale od dziecka jest moim nr jeden...te piosenki sie igdy nie nudza
dziala na mnie bardziej niz moj maż:-D:-D:-D:-D:-D
ehhhh
lece do sklepu bo mam ochote na salatke oowcowa z duza iloscia cytrusow bo juz niedlugo o nich bede musiala zapomniec
[video=youtube;p2nTSbHfJvk]http://www.youtube.com/watch?v=p2nTSbHfJvk[/video]
no chyba bym sie posikala jakbym tam byla:-)

reklama
Kurcze bo ja juz jeden tez robiłam i wyszedł negatywny... :crazy: no nic sprobuje pozniej i napisze co wyszło.

A kiedy robilas ten test? Mysle, ze dzis to juz mozesz spokojnie robic. Pare dni minelo o planowanej @.

Maniulka koniecznie daj znac jutro jak bedzie po badaniach.

A moja dzidzia ma min 3 razy dziennie czkawkę:)

Do góry