reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

hehe niezla akcja z tym czopkiem. Ale sobie rozne bzdury potrafimy wmowic. Ja tez co jakis czas mam schizy ze cos jest nie tak.

A moja Julka niestety w inkubatorze musiala lezec. Miala klopoty z oddychaniem (mnostwo rurek i podlaczony tlen), karmiona byla przez sonde, miala zapalenie płuc i zoltaczke.
Jak za jakis czas poszlam na kontrole do kardiologa to on spojrzal w wypis i powiedzial: "I to dziecko jeszcze zyje?"
Oczywiscie wiecej do niego nie poszlam.

Mysle, ze czesc tych dolegliwosci bylo zwiazanych z moim niedoleczeniem stad u mnie ta obawa o odejscie wod plodowych przed skurczami.

reklama
magmil bedzie dobrze ja to nawet nieswiadoma bylam zagrozen jakie niesie ze soba bakteryjna infekcja , mowie o I ciaZY... a ten lekarz jakis idiota...
wiesz jesli to obkurczanie sie czyli skurcze moze te o ktorych dziewczyny pisaly ze nie musi twardniec brzuch a na ktg wychodzily skurcze...ja to sama juz nie wiem bo czuje sie jak pierworodka czasem bo ta ciaza to calkiem inna bajka niz pierwsza.... tylko mam w glowie te bole krzyzowe niby nie byly bardzo dokuczliwe, ale skonczyly sie odejsciem wod....zreszta nasze macice kochane kolezanki to juz zaprawione w boj weteranki ;-) m,oze dlatego nas bola buhaha a powaznie to napewni nie jest to obojetne ze drugi raz sie tak na maxa rozchodza...

moj z zoltaczka sie urodzil ale szybko przeszla naszczescie....
bez pomocy lamp...tak sie zastanawialam skad ta zoltaczka sie bieze niby fizjologiczna ....ale hmmm niektore dzieci rodza sie bez...

Ostatnia edycja:
Ja pier... jak lekarz tak może się zachować!!! Szok!
Ja od kilku dni (2-3) mam właśnie takie bóle jak przed @ i nie przypominam sobie czegoś takiego przed pierwszym porodem... wszystko inaczej...
Przy pierwszym nie miałam mdłości na początku, a teraz przez to schudłam 4 kg w ciągu pierwszych 3 mies.
Mam tylko nadzieję, że skoro już wszystko jest tak inaczej, to tym razem urodzę łożysko sama i nie będę musiała być łyżeczkowana, ból był niesamoity...
Jezu jak sobie przypomne!!! Teraz moja znajoma miała też łyżeczkowanie i np. ją na 15 min. uśpili to tego, mnie niestety nie:-(. No ale cóż- przeżyłam. Oby teraz było inaczej

W takim razie to ja jutro przejdę się do apteki po te podkłady. One są firmy Bella?? I zapytam z ciekawości ile kosztują?? A i jeszcze jedno - czego uzywałyście do przemywania rany?? Zwykłego szarego mydła czy może są jakieś specjalne płyny??

Ja to teraz najbardziej mam nadzieje, ze dzidzia bedzie mogla byc ze mna od samego poczatku i ze nikt mi jej nie zabierze do jakiegos inkubatora:) To dla mnie najwazniejsze!

A ze bedzie przedtem bolalo-trudno-przezyje:)

szare mydlo polecaja polozne, ja rane po cc mylam babino mydlem...ale jak rodzi sie normalnie to tantum rossa do podmywania polecaja jakupilam dwie zaszetki w sumie po cc tez uzywalam w domu tantum rosa bo odchody to nic przyjemnego i o infekcj e nie ciezko noi te dziwne uczucie po cewniku mialam chyba zapalonko czy co.. w kazdym razie polecam

a podklady najlepiej ginekologiczne te belli to w sumie pieluchy niemowlece .... widzialam je i doszlam do wniosku ze te podklady ginekologiczne sa lepsze jak dla mnie.....

magmil tego Ci zycze :-) i sobie tez...

Ostatnia edycja:
EVE mysle ze szare mydlo wystarczy. Mozna, tak jak pisze Myfa, jeszcze Tantum Rosa dokupic, ale ono nie jest chyba tanie.

Te pieluchy Belli to cos kolo 4 zl kosztuja/paczka (zalezy gdzie).

EVE mysle ze szare mydlo wystarczy. Mozna, tak jak pisze Myfa, jeszcze Tantum Rosa dokupic, ale ono nie jest chyba tanie.

Te pieluchy Belli to cos kolo 4 zl kosztuja/paczka (zalezy gdzie).

Dzięki dziewczyny za odpowiedz :-) Ja Tantum Rosa stosowałam z polecenia gina kiedyś tam dawno temu. Mam nawet ten cały aspirator, bo miałam płukanki wewnątrz sobioe robić. Z tego co mi sie kojarzy to saszetka kosztowała około 6 zł (ale głowy nie daję):-)

Mi coś koleżanka ostatnio wspominała, że połozna poleciła jej jakis płyn na L (nazwę oczywiście zapomniałam) i że są jeszcze husteczki z tej samej firmy takie do podmywania. Próbuje sobie przypomnieć i za Chiny nie mogę, bedę musiała napisać do niej sms.

Majtki siateczkowe mam, w sumie trzy pary takich głebszych i płytszych.

Podkłady na łóżko też zakupiłam, mam zapakowane w torbie.

Ostatnia edycja:
reklama
:-)Witam wszystkich niedzielnie ;-). dobrze że przeczytałam o tym skrzepie bo ja to pewnie bardzo bym się wystraszyła :baffled: dobrze wiedzieć szybciej co może nas czekać ;-). Zapomniałam kupić podkłady poporodowe :confused: hmm a myślałam że mam już wszystko, jutro uzupełnię ten brak :-D.

Do góry