reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Nika u mnie najwieksze krwawienie bylo w pierwszych dobach przez 7 dni podkladow uzywalam bo w szpitalu bylam i tak dawali, po wyjsciu juz nie mialam ich wiec podpaski mialam, ale nie bylo tego juz tak duzo....

teraz kupilam 2 paczki po 10 sztuk podkladow ginekologicznych i paczke belli podpasek maxi , zabiera tylko jedna paczke podkladow reszte mi dowioza bo sie nie zmiesci do torby tyle tego...

ja to z tymi bulami sama juz nie wiem z Hubertem wogole nic mnie nie bolalo...ech no nic...
niech maluch jeszcze z 3 tyg siedzi....

M&R ale masz fajnie...a u mnie jeszcze sie nie zaczal remont....ja nie wiem jak to bedzie...

reklama
Wiecie co, tak piszecie o tych skurczach, a ja Wam powiem, że tez bym je chciała miec. Ja natomiast mam tylko co jakis czas bol jak na okres, czasmi twardnieje brzuch i to wszystko. Nie chialabym zeby, tak jak ostatnim razem, zaczelo sie od odejscia wod. W sumie to jest 100% pewnosc ze sie zaczyna, ale za to droga do dzidziusia dla bakterii odblokowana. Ja moze jestm na tym punkcie przeczulona bo z moja Julka przez to bylo troche problemow.

Co do podkladow/podpasek to zdecydowanie te olbrzymie podklady belli na poczatek. Nosi sie strasznie ale napewno skutkuje. ja tez kupilam takie ochronne podklady na lozko. Jeden od dzis wrzucam pod przescieradlo.

magmil to ja chyba mialam kupe szczescia bo mi jak odeszly wody to jeszcze 3 godziny do cc czejkalam bo sie nazarlam....

ale wole jak odejda wody wtedy wiem ze maluszek gotowy juz do wyjscia....

Myfa a wiesz ze ja tak sobie wbilam do glowy to co pisalas ze sie najadlas i jak mnie silniej brzuch zaboli to czekam az przejdzie :-D.Ostatnio w nocy to sie cieszylam ze glodna jestem :-D,pamietam jak pisalas o tej pizzy i teraz sie boje ze sie najem i mnie zlapie:sorry2:...kurcze .

Myfa dobrze Cie rozumiem. Ja bylam w 36 tc i mialam nie wszystko doleczone. Teraz na szczescie zdarzylam:) wiec mysle ze nawet jesli pierwsze odejda wody to bedzie dobrze. Niemniej jakies skurcze by sie przydaly chociazby zeby spowodowac rozwarcie:)
Marzy mi sie przyjechac do szpitala z jakims konkretnym rozwarciem (min 3 cm:)

M*R* tylko sie nie glodz:) hehe

hahha no ladnie , wiesz co ja teraz tak mam ze jak sie najem to sobie mysle ze jesli los bedzie zlosliwy to mi podobnego psikuja zrobi....ale w sumie nie bylo zle bo to 3 kanapkli byly...cale szczescie ze tej pizzy nie zamowilam ...haha

ja teraz kurcze zastanawiam sie jak mlody ulozony bedzie kurcze znowu mi brzuch pobolewa jak na okres kurde skurczy nie czuje ale ten bol nie jest fajny bo swiadczy o chyba kurczeniu sie bo pamietam jak mi sie obkurczala macica tez podobny bol byl hmmm... no nic moze musze przestac myslec o tym ....

Wlasnie Myfa ja sie zastanawialam co moze znaczyc ten bol na okres i rzeczywiscie masz racje, tak samo bolalo jak obkurczala sie macica. Ale czy teraz macica moze sie obkurczac?

Nie glodze sie:-D wrecz przeciwnie:-D
Tylko ciagle pamietam jak pisalas ze czekalas z bolami do cesarki i mam stresa:sorry2:.
Ja w pierwszej ciazy nie mialam takich boli jak na @ dlatego tez to co sie dzieje z moim brzuszkiem teraz mnie bardzo zadziwia.Jednak kazda ciaza jest inna i ta blizna po cesarce tez ciagnie i swoje to tez robi...

magmil ja wlasnie ostatnia tabletke biore z 3 w sumie nie mam juz zadnych dolegliwosci po pierwszej, ale jak to skoncze badanie moczu i jak nie bedzie bakterii bedzie fajnie :-) a w 36 jak urodzilas coreczke to lezala jeszcze w inkubatorze czy juz nie?

a tak wogole ostatnio nie zle sie wystraszylam jak chcialam sobie zaladowac czopka bo nie chial wejsc pierwsze co pomyslalam sobie ze juz nie mam szyjki i zaraz porod haha a co gorsza do malucha dotrze antybiotyk, ale naszczescie organoleptycznie sprawszilam sytuacje i wsio gra....
chyba :-)

reklama
Nie glodze sie:-D wrecz przeciwnie:-D
Tylko ciagle pamietam jak pisalas ze czekalas z bolami do cesarki i mam stresa:sorry2:.
Ja w pierwszej ciazy nie mialam takich boli jak na @ dlatego tez to co sie dzieje z moim brzuszkiem teraz mnie bardzo zadziwia.Jednak kazda ciaza jest inna i ta blizna po cesarce tez ciagnie i swoje to tez robi...

no wlasnie tez sobie tak mysle ze jednak blizna swoje tez robi tymbardziej ze ginekolog powiedzial mi ze moze pobolewac jak juz maluszek bedzie duzy.... no nic byle wytrzymala i nie pekla bo skory na brzuchu juz mi brak i kurcze wysyp mam rozstepow narazie sa blade i oby takie zostaly, bo one w pierwszej ciazy po pol roku znikly mi...

kurcze maluch mi ostatnio cos chyba na zoladek ugniata bo jakos tak mi dzwinie do tego zaczelam sapac jak lokomotywa a tak bylo fajnie...

a z tymi bolami to zaczelam miec porzadne juz podkoniec czekania naszczescie ...jak przyjechallam do szpitala mialam juz 3 cm rozwarcia a w sumie tylko mnie mulil krzyz caly dzien, ale olalam to ... tak teraz sie zastanawiam czy pod koniec czekania czyli tej 3h od przyjazdu nie zaczela mi sie faza II porodu...no ale nic to bedzie dobrze dziewczyny byle sie maluchy donosily i same postanowily wyjsc na swiat bez specjalnej pomocy lekarza...

Ostatnia edycja:
Do góry