Dominika81
Fanka BB :)
ATsonia nie wiem czy wiesz dokładnie o co chodzi... Mianowicie chodzi o to że sporo lekarzy nie chce wystawiać L4 na 2 tygodnie przez końcem ciąży, tłumacza sie niby głupimi jakimiś kontrolami z ZUS. Bo niby ciąża na 2 tygodnie przed terminem jest już donoszona. Tak naprawdę to dobra wola lekarza w kwestii wystawienia (nie ma nigdzie przepisów zabraniających tego). A ZUS podobno chce sobie przyoszczędzić na nas, wysyłając nas wcześniej na macierzyński. Ale pisze o wszystkim PODOBNO bo nikt tak naprawdę nie chce powiedzieć dlaczego niektórzy ginekolodzy tak postępują i L4 od 38 tyg nie chca wypisywać. Wysyłają wtedy np do internisty bo niby internista to może smieszne ale niektóe dziewczyny się z tym borykają:-(
Też o tym słyszałam... Ja na szczęście dostałam zwolnienie do planowanego dnia porodu bez żadnego gadania ani pytania.
Z pracy tylko do mnie zadzwonili, że jakbym dostała zwolnienie już po terminie porodu, to żebym dała znać jak urodzę, żeby od dnia porodu zmienili mi L4 na macierzyński i tyle.